Ο θρίαμβος του ποδοσφαίρου!

Ο θρίαμβος του ποδοσφαίρου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο θρίαμβος του ποδοσφαίρου!

bet365

Ο Σεμπάστιαν Λέτο επέστρεψε εκεί που η καρδιά του νιώθει σαν στο σπίτι της και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για μία μεταγραφή από τις εποχές του... αγνού ποδοσφαίρου.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι εδώ, ο Σεμπάστιαν Λέτο γύρισε στο σπίτι του, γιατί όπως έγραφε και το πανό στο πέταλο της 13 στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην φυσική του έδρα «Home is where the heart is»! Η καρδιά του Αργεντινού χτυπά δυνατά όταν βρίσκεται στην Αθήνα, κάνει σαν τρελή όταν φορά την φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, νιώθει όπως πουθενά αλλού μπροστά στους ανθρώπους που τον έκαναν να νιώσει σαν Θεός για τρία χρόνια. Μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αψήφισαν τις απεργίες, που δεν τους νοιάζει σε τι κατάσταση είναι ο Λέτο, δεν τους απασχολεί αν θα βάλει 1 ή 20 γκολ και που έδωσαν βροντερό παρών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να αποθεώσουν το ίνδαλμα τους. Αρκετοί μπορεί να μην το θυμάστε, αλλά ο «Σέμπα» έφυγε εντελώς αθόρυβα από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2013 μετά το θέμα με το γόνατο και την εγχείρηση στην Μπολόνια, ώστε να αδειάσει θέση ξένου για τον... Καζιγιάμα. Κανείς δεν φανταζόταν αυτό το τέλος σε μια αμφίδρομη σχέση λατρείας και για αυτό, τρία χρόνια μετά ο «Σέμπα» επέστρεψε για να συνεχίσει ότι άφησε στην μέση της σεζόν 2011-2012.

Ναι δεν είναι ο ίδιος με τότε, ναι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με το γόνατο και το χτύπημα στο κεφάλι(πλέον δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό θέμα), ναι ο Παναθηναϊκός δεν είχε στον σχεδιασμό του έναν ποδοσφαιριστή για την επίθεση μετά την μεταγραφική κοσμογονία του Ιανουαρίου. Ε, και; Εδώ δεν μιλάμε για μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Μιλάμε για τον Λέτο, για ένα ίνδαλμα, για έναν ποδοσφαιριστή που κατάφερε να δώσει χαρά στον κόσμο του «τριφυλλιού», σε μία καταστροφική χρονιά, μόνο και μόνο επειδή θα τον δει να αγωνίζεται ξανά με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Στο ποδόσφαιρο του 2016 δεν συναντάς συχνά ανάλογες καταστάσεις.

Η μεταγραφή του Λέτο στον Παναθηναϊκό είναι ένας θρίαμβος του αγνού ποδοσφαίρου. Καμία φορά αξίζει να μπαίνουν τα συναισθήματα πάνω από την λογική του αθλήματος, καμία φορά αξίζει τον κόπο μία ποδοσφαιρική εταιρία να κάνει το ''χατίρι'' των... πελατών της. Ο Λέτο γύρισε γιατί τον γουστάρει σαν τρελός ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο Λέτο γύρισε γιατί και ο Γιάννης Αλαφούζος λειτούργησε με την καρδιά, τις αναμνήσεις, τον οπαδισμό του και έκανε τα πάντα, ώστε ο «Σέμπα» να γυρίσει σπίτι του.

Και καθαρά ποδοσφαιρικά να το δεις, η περίπτωση Λέτο για τον Παναθηναϊκό είναι «win-win». Μόνο κερδισμένος βγαίνει. Καταρχήν «φτιάχνει» τον κόσμο του και βάζει ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα που δεν του κοστίζει παρά ελάχιστα, αν σκεφτεί κανείς τις απολαβές του Λέτο το 2009 και επτά χρόνια αργότερα. Ο Αργεντινός ακόμη και δύο-τρεις ταχύτητες κάτω να είναι, έχει τόσο μεγάλη ποιότητα, που στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αστείο να συζητάμε το αν μπορεί να κάνει την διαφορά. Ειδικά σε θέση σέντερ-φορ.

Προσωπικά, πάντως, δεν με απασχολεί πόσο και αν θα βοηθήσει. Μόνο που τον είδα να κατεβαίνει από το τζιπ, να σκάει ένα τεράστιο χαμόγελο και να φορά στο λαιμό το κασκόλ της 13 γεμάτος ικανοποίηση για την επιστροφή του, μου φτάνει και μου περισσεύει. Μόνο που θα τον δω να πατάει το χορτάρι της Λεωφόρου και ένα ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει το γνωστό σύνθημα μου φτάνει. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καλή η λογική αλλά πολύ καλύτερο το συναίσθημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.