Λάτσιο - Νάπολι 0-2 (vids)

Gazzetta team
Λάτσιο - Νάπολι 0-2 (vids)

bet365

Νάπολι (0-2 την Λάτσιο) και Γιουβέντους (1-0 την Τζένοα) συνεχίζουν την κούρσα, την ώρα που η Φιορεντίνα στο 93' με Ζάρατε παρέμενε 3η (2-1 την Κάρπι). Πρώτη νίκη Βερόνα!

Η Νάπολι θέλει να πάει... τρένο ως το ντέρμπι με την Γιουβέντους και το απέδειξε με το εύκολο 2-0 στο Olimpico επί της Λάτσιο. Από νωρίς, άλλωστε, φάνηκε ότι η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν θα είχε ευχάριστη βραδιά καθώς στο 7' ο Μπάστα... έβγαλε τετ α τετ τον Ιγουαΐν αλλά ο Μαρκέτι απέκρουσε! Το ίδιο έκανε και στο 24' στο κοντινό πλασέ του Αργεντίνου αλλά τη φετινή σεζόν όλα πάνε δεξιά για τον «Πιπίτα» και αποδείχθηκε με την κόντρα στο πρόσωπο του για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ετσι, πήγε στα 23 γκολ σε 23 ματς! Τρία λεπτά μετά, πάντως, δεν χρειάστηκε καθόλου τύχη παρά μόνο η ικανότητα του Καγιεχόν (και του Ινσίνιε στην πάσα) για το 0-2 από την λόμπα του Ισπανού στον Μαρκέτι!

Στο 39' η Λάτσιο, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι αξιόλογο, έχασε και τον Καντρέβα με τραυματισμό (μπήκε ο Κεϊτά), για να βγει χαλαρά το πρώτο μέρος για τους Παρτενοπέι. Στην επανάληψη η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να προσέξουν λίγο περισσότερο στην άμυνα καθώς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς με τους Κλόζε και Λούλιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 69' ο ρέφερι διέκοψε για λίγα λεπτά το ματς λόγω... συνθημάτων από την Curva Nord της Λάτσιο, για να ελέγξει στη συνέχεια την κατάσταση η Νάπολι και να κλειδώσει το τρίποντο, περιμένοντας την Κυριακή την Κάρπι, πριν την άνοδο στο Τορίνο.

Ρεκόρ με απώλειες...

Στο Juventus Stadium οι Μπιανκονέρι υποδέχθηκαν την Τζένοα με στόχο τη 13η σερί νίκη, που θα αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία τους. Ο στόχος επιτεύχθηκε αλλά όχι... αναίμακτα καθώς οι Εβρά-Κάσερες αποχώρησαν τραυματίες και ο Τζάτζα είδε κόκκινη στις καθυστερήσεις... Γενικά, άλλωστε, η βραδιά δεν ήταν καλή για την Γιούβε πέρα από το αποτέλεσμα και φαινόταν από τα πρώτα λεπτά και τα εύκολα λάθη που γίνονταν. Οι Τορινέζοι είχαν την πρώτη τους φάση στο 13' με το καλό μακρινό σουτ του Ντιμπάλα που έφυγε άουτ, όπως έγινε και με το φάουλ του Πογκμπά στο 18'. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε μια ανούσια υπεροχή αλλά στο 30' άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Ντε Μαϊό μετά το γύρισμα του Κουαδράδο, ο οποίος εξέθεσε τον Ιτσο (1-0). Το πρώτο μέρος, πάντως, δεν έκλεισε ευχάριστα για την Γιουβέντους αφού στο 41' ο Εβρά ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του Αλεξ Σάντρο.

Το σουτ του Τσέρτσι, που απέκρουσε ο Μπουφόν, στην πρώτη επίθεση της επανάληψης υπενθύμισε ότι το ματς δεν είχε κριθεί αλλά θα γινόταν αυτό στο 55' αν ο Τζάτζα (που ένα λεπτό πριν είχε αντικαταστήσει τον Μοράτα) πλάσαρε καλά τον Περίν στο τετ α τετ. Λίγα λεπτά μετά, στο 63', ο Κάσερες προσγειώθηκε άσχημα και έφυγε με φορείο (μπήκε ο Ρουγκάνι), για να συνεχιστεί το ματς χωρίς ρυθμό και με πολλά λάθη. Οπως αυτό που έκανε ο Τζάτζα στο 91' καθώς είδε κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Ιτσο και άφησε την Γιουβέντους μόνο με τους Ντιμπάλα-Μοράτα για το ματς της Κυριακής με την Φροζινόνε, πριν το ντέρμπι με τη Νάπολι.

Λύτρωση με Ζάρατε για Φιορεντίνα
Η Φιορεντίνα χρειάστηκε τα τελευταία δευτερόλεπτα για να πάρει την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Κάρπι και το έκανε με εκπληκτικό γκολ του νεοαποκτηθέντα, Μάουρο Ζάρατε (2-1). Μόλις στο 2' άνοιξαν το σκορ οι Βιόλα όταν ο Μπόρχα Βαλέρο πήρε την μπάλα από την πάσα του Ιλιτσιτς και τελείωσε τη φάση (1-0). Ο Κάλινιτς δεν τα κατάφερε μετά την προσπάθεια του Τέγιο για να ανέβει στη συνέχεια η Κάρπι και να χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Ο Μανκόζου σούταρε στον Ταραρουσάνου ύστερα από λάθος του Αστόρι και ο Λόλο είχε κεφαλιά έξω μετά τη σέντρα του Μπακόγκου.

Στην άλλη πλευρά, ο Μπέλετς σταμάτησε Μάτι Φερνάντες και Γκονσάλο Ροδρίγες, όμως οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν στο παιχνίδι και ο Κόφιε δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ. Στο 65' ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Πάουλο Σόουζα, αποβλήθηκε για δεύτερο σερί ματς και 8 λεπτά αργότερα η Κάρπι κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κέβιν Λαζάνια έπειτα από ασίστ του Λετίτσια (1-1). Οι Biancorossi όμως δεν έμελλε να κρατήσουν τον βαθμό, αφού στο 93'ο Ζάρατε συνέκλινε και έπιασε ένα ακπληκτικό curler στο παραθυράκι του Μπέλετς για το τελικό 2-1.

Με Ικάρντι η Ίντερ
Η Ίντερ επιβλήθηκε με το αγαπημένο της 1-0 της Κιέβο και επέστρεψε στις νίκες. Οι νερατζούρι, πάντως, αδίκησαν για ακόμη μία φορά τους εαυτούς τους, καθώς το ματς ήταν μονόλογος, και είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης στην επίθεση. Οι παίκτες του Μαντσίνι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο και τελικά έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Ικάρντι με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Σεκούλιν έκανε ό,τι μπορούσε μπας και η Κιέβο κάνει το θαύμα και πάρει βαθμό και παραλίγο να τα καταφέρει. Οι νερατζούρι επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών, με τους Έντερ, Ικάρντι, Κοντογκμπιά, Μπρόζοβιτς να χάνουν κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Στο 48’ οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν, όταν μετά από σουτ και κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Ικάρντι, που από κοντά έκανε το 1-0 με το 50ό του γκολ στην Serie A. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να αντιδράσουν, όμως και οι γηπεδούχοι να τελειώσουν το ματς. Ο Σεκούλιν συνέχισε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, Ικάρντι, Μπρόζοβιτς, Μιράντα και Μουρίγιο δεν κατάφεραν να τον νικήσουν, με την Κιέβο να απειλεί μόνο στο τέλος, όμως το 1-0 να παραμένει.

Ανεβασμένη η Μίλαν
Μετά την Ιντερ στο derby, η Μίλαν υπέταξε χωρίς να δεχθεί γκολ και την Παλέρμο στο Renzo Barbera με τους Μπάκα και Νιανγκ να σκοράρουν ξανά (0-2). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν επιθετικά στο ματς της Σικελίας, με τους Νιανγκ και Χόντα να έχουν τις πρώτες ευκαιρίες ενώ ο Σορεντίνο ήταν καθοριστός σταματώντας το σόλο του Κάρλος Μπάκα στο τελείωμα. Ο Κολομβιανός όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει τη ζημιά όταν στο 19' ο Αμπάτε έφυγε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και η μπάλα έφτασε στα πόδια του για να τελειώσει τη φάση και να φτάσει τα 12 γκολ στην Serie A (0-1).

Οι Ροσονέρι έπαιζαν στο μισό γήπεδο την Παλέρμο και στο 33' πήραν πέναλτι μετά το χαζό χέρι του Γκολντανίγκα μέσα στην περιοχή. Αφού Μπάκα και Νιανγκ είχαν μίνι συμβούλιο/διαφωνία, ο Γάλλος έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και νίκησε τον Σορεντίνο για το 0-2. Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο με κεφαλιά έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Παλέρμο και στην επανάληψη η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς διαχειρίστηκε εξαιρετικά καλά -για τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα- το ματς και προστάτευσε άνετα και διατήρησε μέχρι το τέλος το 0-2.

Χ-άρηκε στο 94'
Το Σαμπντόρια-Τορίνο αναμενόταν αμφίρροπο καθώς ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Αυτό αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο υπήρχε μόνο μία καλή φάση και ήταν για την Γκρανάτα στο 23' με το δυνατό σουτ του Ακουα που απέκρουσε ο Βιβιάνο. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ο αγώνας έγινε ωραίος και είχε ενδιαφέρον ως το φινάλε... Η αρχή έγινε στο 66', όταν ο Ντοντό εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουριέλ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Τορίνο αντέδρασε γρήγορα και στο 72' ο Μπελότι εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση του Ρανόκια μετά το γύρισμα του Ιμόμπιλε, κάνοντας το 1-1. Ακολούθησε η ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Κορέα και αυτή των φιλοξενούμενων με τον Ιμόμπιλε, για να κάνει το 2-1 η Σαμπντόρια στο 84' με πολύ ωραίο σουτ του Σοριάνο από το ύψος της περιοχής. Ολα έδειχναν ότι οι Μπλουτσερκιάτι του Βιτσέντσο Μοντέλα θα πανηγύριζαν αλλά στο 94' ο Βιβιάνο έκανε λάθος, ο Ιμόμπιλε σέντραρε και ο Μπελότι με κεφαλιά έδωσε τον βαθμό στην Τορίνο (2-2).

Επιτέλους νίκη για Βερόνα
Ήταν η τελευταία των… Μοϊκανών. Καμία άλλη στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν ξεπερνούσε το δικό της αρνητικό σερί χωρίς νίκη, όμως μετά από 23 αγωνιστικές, η Βερόνα πανηγύρισε για πρώτη φορά, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Αταλάντα, που έχει να κερδίσει στο Bentegodi από το 1992. Μόλις στο 13’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον Τόνι, όμως ο διαιτητής Ντι Μπέλο το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ. Η φάση φαίνεται να είναι καθαρή, εκτός και αν το φάουλ δόθηκε για μαρκάρισμα του Πατσίνι στον Μαζιέλο.

Όπως και να έχει το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 30’, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Βαγγέλης Μόρας μπλόκαρε το σουτ του Μποριέλο, όμως έστρωσε την μπάλα στον Κόντι, ο οποίος δεν αστόχησε για το 0-1. Για καλή τους τύχη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο, όταν στο 42’ ο Σιλιγκάρντι με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Αταλάντα, καθώς στο 54’ ο Ντραμέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση. Παρόλα αυτά, οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο χάθηκαν για τους φιλοξενούμενους με τους Ντιαμάντι και Γκόμες, πριν έρθει ο Πατσίνι στο 83’ να κάνει το τελικό 2-1.

Ένα έπιασε, ένα έφαγε ο Καρνέζης
Ο Ορέστης Καρνέζης έκανε σπουδαία εμφάνιση στο «Κάρλο Καστελάνι», αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη για την Ουντινέζε. Ο Ελληνας πορτιέρο είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, αλλά κυρίως έπιασε το πέναλτι του Σαπονάρα και με το σκορ στο υπέρ της ομάδας του 0-1 (23’ πλασέ του Ζαπάτα στην κόντρα). Ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πουτσαρέλι πρόλαβε την έξοδο του και χάρισε στην πολύ καλή φέτος Εμπολι τον βαθμό του 1-1.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τρίτη (2/2)

Σασουόλο-Ρόμα 0-2 (11' Σαλάχ, 94' Ελ Σαραουί)
Τετάρτη (3/2)
Φροζινόνε-Μπολόνια 1-0 (77' πεν. Ντιονίζι)
Εμπολι-Ουντινέζε 1-1 (90' Πουτσαρέλι-23' Ζαπάτα)
Φιορεντίνα-Κάρπι 2-1 (2' Μπόρχα Βαλέρο, 93' Ζάρατε-73' Λαζάνια)
Βερόνα-Αταλάντα 2-1 (42' Σιλιγκάρντι, 83' Πατσίνι-30' Κόντι)
Ιντερ-Κιέβο 1-0 (48' Ικάρντι)
Γιουβέντους-Τζένοα 1-0 (30' αυτ. Ντε Μαϊό)
Λάτσιο-Νάπολι 0-2 (24' Ιγουαΐν, 27' Καγιεχόν)
Παλέρμο-Μίλαν 0-2 (19' Μπάκα, 33' πεν. Νιανγκ)
Σαμπντόρια-Τορίνο 2-2 (66' πεν. Μουριέλ, 84' Σοριάνο-71',94' Μπελότι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23 αγωνιστικές)
1. Νάπολι 53
2. Γιουβέντους 51
3. Φιορεντίνα 45
4. Ιντερ 44
5. Ρόμα 41
6. Μίλαν 39
7. Σασουόλο 33
8. Εμπολι 33
9. Λάτσιο 32
10. Μπολόνια 29
11. Τορίνο 28
12. Κιέβο 27
13. Αταλάντα 27
14. Ουντινέζε 26
15. Παλέρμο 25
16. Τζένοα 24
17. Σαμπντόρια 24
18. Κάρπι 19
19. Φροζινόνε 19
20. Βερόνα 14

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η)
Σάββατο (6/2)

Μπολόνια-Φιορεντίνα (19:00)
Τζένοα-Λάτσιο (21:45)
Κυριακή (7/2)
Βερόνα-Ιντερ (13:30)
Μίλαν-Ουντινέζε (16:00)
Φροζινόνε-Γιουβέντους (16:00)
Νάπολι-Κάρπι (16:00)
Σασουόλο-Παλέρμο (16:00)
Τορίνο-Κιέβο (16:00)
Αταλάντα-Εμπολι (19:00)
Ρόμα-Σαμπντόρια (21:45)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα