Καρεμπέ: «Είχα ρωτήσει τον Βενγκέρ για Αρσάβιν» (pic)

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΣΑΒΙΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Καρεμπέ: «Είχα ρωτήσει τον Βενγκέρ για Αρσάβιν» (pic)

Καρεμπέ: «Είχα ρωτήσει τον Βενγκέρ για Αρσάβιν» (pic)

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποκάλυψε σε ρωσικό Μέσο τον προ τριετίας διάλογο που είχε στην προσπάθειά του να πάει τον Αρσάβιν στον Ολυμπιακό!

Ο Καρεμπέ που είναι στην Ρωσία για την αποκάλυψη του λογότυπου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών 2017 που διοργανώνει η χώρα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Championat και μίλησε για την επαφή που είχε για Αρσάβιν για Ολυμπιακό και επίσης για το ρωσικό ποδόσφαιρο, τον Λένιν αλλά και την κόμμωσή του.
 
Αρχικά υπήρξε η διευκρίνιση πως στην Ρωσία σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μόνο ο κάτοχος του τροπαίου, Κριστιάν Καρεμπέ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν μπορούν να αγγίξουν το τρόπαιο.
 
Ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε για:
 
Το ότι μπορεί να πιάσει εκείνος και ο Πούτιν το τρόπαιο: «Αυτό είναι πολύ ωραίο, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Το να δίνω το τρόπαιο στον Δήμαρχο της Μόσχας αλλά και να παρουσιάζω το λογότυπο,  αποτελεί απόδειξη του ότι κάτι κατάφερα στο ποδόσφαιρο. Τώρα έχω μία άλλη αποστολή, να δώσω το τρόπαιο σε μία χώρα που κάνει πολλά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Ελπίζω ότι μετά το 2017 και το 2018, περισσότεροι άνθρωποι στη Ρωσία θα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και περισσότεροι φιλοξενούμενοι από άλλες χώρες θα γνωρίσουν τη κουλτούρα σας».
 
Τα γήπεδα που θα γίνει ο θεσμός και το εάν έχει βρεθεί σε αυτά: «Φυσικά. Παρακολουθούμε όσα γίνονται στην Ρωσία και κατά τη γνώμη μου θα είναι τέλεια προετοιμασμένη για το τουρνουά».
 
Το ότι ο τελικός θα γίνει στην «Ζενίτ Αρένα», που θα κοστίσει σχεδόν 1 δις. δολάρια, το πιο ακριβό γήπεδο στην ιστορία της διοργάνωσης: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε νούμερα και ποσά, το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να έχουν συναισθήματα και αυτό δεν μπορεί να αγοραστεί με χρήματα».
 
Το εάν είναι αλήθεια πως είχε πιεί βότκα πριν από συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση του ''Cup Of Legends'' (διοργάνωση παλαιμάχων): «Δεν φταίω εγώ. Οι Ρώσοι ήρθαν και μου είπαν ότι ''έλα, αυτή είναι η κουλτούρα μας''.  Οπότε σκέφτηκα ότι ο Σαρκοζί κάνει πολλά για τη φιλία των δύο λαών, γιατί να μην συμβάλλω κι εγώ; Έτσι ήπια γιατί δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Γενικά όμως, το ποδόσφαιρο με το αλκοόλ δεν είναι πολύ συμβατά».
 
Την δική του ιστορία με αφορμή την επίσκεψή του και την σχέση του με την Ρωσία: «Κάθε επίσκεψη εδώ  είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ξέρω την ιστορία του ρωσικού σοσιαλισμού, από τον Λένιν μέχρι την επανάσταση στα τέλη των 90's και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Οι ιδέες του Λένιν ήταν καλές για την εποχή του. Μιλούσε για ισότητα και δικαιοσύνη. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποίησαν τις ιδέες του Λένιν. Βέβαια το 1920 ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης τεχνολογίας. Τώρα είναι εύκολο να επικοινωνήσεις με οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου με το κινητό σου, στα χρόνια του Λένιν ήταν διαφορετική η ζωή».
 
Το εάν είναι σοσιαλιστής: «Είμαι ανθρωπιστής. Η αλήθεια είναι πάντα  ο άνθρωπος, όχι το κράτος».
 
Το τι γνώμη έχει για την επιστολή Αμερικανών γερουσιαστών για την αφαίρεση του Μουντιάλ από την Ρωσία: «Πρέπει να σεβαστούμε την γνώμη τους. Όμως η απόφαση ήταν να φιλοξενηθεί στη Ρωσία. Έγινε ψηφοφορία, η Ρωσία φτιάχνει υποδομές, οι ομάδες προσπαθούν για την πρόκριση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τη ρωσική ομοσπονδία για τη δουλειά που κάνει και σίγουρα το Μουντιάλ θα είναι άψογα οργανωμένο. Άλλωστε, η Ρωσία έχει δείξει το επίπεδό της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι».
 
Το εάν θα δει τον Πούτιν: «Πώς γίνεσαι ηγέτης και πώς χειρίζεσαι  μία τόσο μεγάλη χώρα. Εγώ είμαι σύμβουλος στον Ολυμπιακό και είναι δύσκολη δουλειά, αλλά η δουλειά του Πούτιν στην Ρωσία είναι πολύ μεγάλη. Πώς τα καταφέρνει να είναι ηγέτης;».
 
Τον Κοκόριν και για το ότι είχε αναρωτηθεί γιατί δεν έπαιζε τόσο: «Ναι, είχα πει ότι ενδιέφερε ευρωπαϊκές ομάδες.  Ήταν πολύ καλός, αλλά κάπου εξαφανίστηκε. Τι κάνει τώρα;».
 
Το ότι πήγε στην Ζενίτ: «Ναι, λυπάμαι  γι' αυτό, πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μου. Ελπίζω  ότι θα ανέβει ξανά στην Ζενίτ».
 
Την ρωσική αγορά: «Όχι αρκετά για να είμαι ειλικρινής. Αλλά μου αρέσει ο Τζαγκόεφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πολύ καλός και ο τερματοφύλακας Ακινφέεφ. Είναι ακόμα νέος και μπορεί να γίνει ο νέος Ντασάεφ. Πριν από τρία χρόνια διαπραγματεύτηκα τη μεταγραφή του Αρσάβιν στον Ολυμπιακό. Είχα ρωτήσει τότε τον Βενγκέρ, ''ο Αρσάβιν δεν παίζει τόσο πολύ, δώσ' τον σε εμάς''. Είχε αρνηθεί, λέγοντας ότι τον χρειαζόταν η Άρσεναλ».
 
Το ότι τώρα ο Αρσάβιν δεν έχει συμβόλαιο: «Απίστευτο. Πώς μπορεί να συνέβη;»
 
Το ότι πήγε στην Κούμπαν αλλά είχε οικονομικά προβλήματα: «Κατάλαβα, πόσο χρονών είναι;».
 
34 ετών: «Λυπάμαι, είναι πολύ μεγάλος για τον Ολυμπιακό! Έχουμε μόλις πέντε παίκτες πάνω από 30 και οι υπόλοιποι είναι 22-26 ετών. Πάντα με εκπλήσσει το ρωσικό ποδόσφαιρο, πάντα έχει ταλαντούχους παίκτες. Κερδίσατε  το Euro 1960, πήγατε στον τελικό το 1988, αλλά τώρα τι γίνεται; Η Βραζιλία είναι 10 φορές σαν τη Γαλλία και έχει 22-24 παίκτες κατάλληλους για την Εθνική. Αλλά η Ρωσία  είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τη Βραζιλία, έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Πρέπει να εντοπίσετε περισσότερα ταλέντα».
 
Το γεγονός πως στην Ρωσία παίζουν ρόλο και άλλα, όπως το όριο στις μεταγραφές ξένων: «Όταν η Ισπανία και η Ιταλία άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωταθλήματά τους άλλαξαν επίπεδο. Οι ρωσικές ομάδες δεν θα ήταν ψηλά χωρίς τους ξένους επαγγελματίες. Αντίθετα, νομίζω ότι οι ξένοι με την εμπειρία τους βελτιώνουν και τους ντόπιους».
 
Τα σημαντικά ματς με την Ρωσία, όπως το 1999 στο ''Σεντ Ντενί'', όπου ήταν στον πάγκο: «Δεν είχα παίξει, οπότε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα».
 
Το ότι το 2002 σε ένα φιλικό  στο Παρίσι, είχε γίνει ένας καυγάς: «Πρώτη φορά το ακούω, πείτε μου περισσότερα».
 
Το ότι ο Ζιντάν είχε χτυπήσει τον Κάρπιν στα αποδυτήρια: «Δεν το ξέρω, ειλικρινά, καλύτερα να ρωτήσετε τον Ζιντάν».
 
Τον Ντένις Τσερίσεφ και τις προοπτικές του: «Παρακολουθώ το ισπανικό πρωτάθλημα και ξέρω τις δυνατότητες του Ντένις. Είναι πολύ καλό παιδί και δέχεται άδικα σκληρή κριτική μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ από το Κύπελλο. Δεν έπρεπε να παίξει, αλλά μπήκε και έβαλε γκολ. Αυτό ήταν, σαν παίκτης έκανε τη δουλειά του, το πρόβλημα ήταν από τη διοίκηση της Ρεάλ. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στη Μαδρίτη και δεν θα πωληθεί. Θα βελτιωθεί στη Βαλένθια , θα κερδίσει εμπειρίες και θα επιστρέψει για να παίξει στη Ρεάλ. Νομίζω έτσι θα γίνει,  μπορείτε να ρωτήσετε και τον ''Ζιζού'' γι' αυτό».
 
Η ατάκα που του αποδόθηκε αν δεν ήσασταν ποδοσφαιριστής θα γινόσασταν πρωταγωνιστής σε πορνοταινίες: «Είναι περίεργο αυτό που γίνεται με τον Τύπο. Έδωσα μία συνέντευξη και είπα ότι ενδιαφέρομαι για την ανθρωπολογία, την καταγωγή και την ανάπτυξη των εθνών, αλλά ο δημοσιογράφος αποφάσισε ότι ο όρος ήταν πιο κοντά στην πορνογραφία. Δεν έχω χρόνο ούτε να θυμώσω. Τον πήρα τηλέφωνο, ζήτησα εξηγήσεις και για ώρα άκουγα δικαιολογίες. Δεν ανησυχώ όμως, ήταν κάτι αστείο».
 
Την κόμμωσή του και το εάν έχει να κάνει με την καταγωγή  από την Πολυνησία: «Είναι μέρος της ζωής μου. Από τη μέρα της γέννησής μου μέχρι τα 17, ο πατέρας μου έπαιρνε ένα ξυράφι και με κούρεβε. Αλλά  τότε  αποφάσισα ότι  έπρεπε να σταματήσει και άφησα μακριά τα μαλλιά μου. Έτσι είναι από φυσικού τους και δεν επεμβαίνω καθόλου. Μου αρέσουν».
 

Best of internet