Σερί πάρτι η ΑΕΚ με… DJ Poyet!

Σερί πάρτι η ΑΕΚ με… DJ Poyet!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σερί πάρτι η ΑΕΚ με… DJ Poyet!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ των οκτώ σερί νικών, τους Αραβίδη – Βάργκας, τον κόσμο της ομάδας και την ενίσχυσή της…

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό (ομαδικό και μη) από την επιτυχία, τη νίκη, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές είναι άδικο και δεν αποδίδει την πραγματικότητα αλλά στο τέλος της ημέρας τα πάντα γίνονται για το αποτέλεσμα και στην ΑΕΚ πλέον το ‘χουν ΟΛΟΙ εμπεδώσει!

Η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογιέτ είναι για κάποιους μια απόλυτα κυνική ομάδα που ξέρει και παίζει για το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει κύριοι πως ο Ουρουγουανός προπονητής της δίνει αυτό που οφείλει να έχει σα χαρακτηριστικό: νοοτροπία νικητή…

Προσωπικά το γουστάρω πολύ όλο αυτό… Μου άρεσε από την εποχή του Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ όταν η πλειοψηφία των ΜΜΕ γκρίνιαζαν επειδή η Ένωση κέρδιζε στο γκολ και σε κάποια ματς πιο δύσκολα απ’ ότι (θεωρούσαν) θα έπρεπε. Πλέον προφανώς το ‘χουν καταλάβει πως το πρώτο, το βασικό στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και χαίρομαι.

Τα σερί νικηφόρα πάρτι της ΑΕΚ εντός κι εκτός έδρας συνεχίστηκαν χάρη στον εκπληκτικό… dj που έχει καλεσμένο: τον Gus Poyet!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός πιστώνεται το σερί νικών όπως και τις εσωτερικές αλλαγές εκείνες που έκαναν εφικτό το… όραμά του για επιτυχίες σε κάθε ματς και για το απόλυτο των νικών στον Ιανουάριο. Προφανώς στην Αγγλία που υπάρχει το βραβείο «προπονητής μήνα» ο Πογιέτ θα είχε κατακτήσει αυτό του Ιανουαρίου.

Δεν είναι μικρό πράγμα: οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο) με 18-2 τέρματα. Ιδιαίτερη προσοχή και στα δυο νούμερα: 18 γκολ με την ΑΕΚ να χρειάζεται φορ και εξτρέμ σύμφωνα με τον προπονητή της (που να είχε κιόλας δηλαδή) και μόλις 2 σε βάρος της με δεδομένη την ανάγκη για απόκτηση στόπερ! Not bad…

Στο ματς με την Βέροια όλα ξεκίνησαν όπως αναμενόταν. Η φιλοξενούμενη είχε ψυχολογία λόγω του νέου τεχνικού και η ΑΕΚ μπόλικη κούραση απ’ την υπερπροσπάθεια για να κλειδώσει την πρόκριση και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί με τον Ηρακλή αν και έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αφού με Ανέστη κατάφερε να περάσει… αναίμακτα το πρώτο 15λεπτο κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη φάση χάρη στην εξυπνάδα του Αραβίδη (εξαιρετικό σπάσιμο μπάλας στον Ντίντακ), την άριστη παράλληλη πάσα του Ισπανού μπακ και το… χτύπημα σαν κόμπρα του παραγωγικού Βάργκας!

Αυτό ήταν… Μετά ο Αραβίδης έκανε και πάλι αυτό που ξέρει καλύτερα (σκόραρε και έφτασε τα 9 γκολ συνολικά ενώ έχει και 5 ασίστ) για να κλειδώσει γρήγορα και απλά τη νίκη και να διώξει το όποιο άγχος λόγω της κούρασης μπορεί να υπήρχε. Τα έκανε όλα εύκολα ο «Άραβας» και έδωσε τη δυνατότητα στον Πογιέτ να τον ξεκουράσει και μαζί του κι άλλους ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ΑΕΚ έχει τώρα την πολυτέλεια να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές στην Θεσσαλονίκη στη ρεβάνς με τον Ηρακλή και να ‘χει φρέσκους τους απαραίτητους για τη… μάχη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο που αν δεν είχε τόσο κόντρα διαιτησία στην Τούμπα (όπως έχουν όλοι έως τώρα) θα ‘χε φύγει με το διπλό… Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι και να πάει με το απόλυτο νικών στο 2016 για το πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Εννοείται πως δεν ήταν καλή η Ένωση απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Θαρρώ θα ήταν παράλογο να μη βγάλει μετριότητα λόγω κούρασης, θα ήταν αφύσικο! Ωστόσο έχει σημασία και αξία να καταφέρνεις να παίρνεις αυτό που θέλεις και όταν δεν είσαι στην καλή σου μέρα.

Πλέον και με την ενίσχυσή της η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη χρονιά που διανύουμε. Κοινώς θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα και θα διεκδικήσει έως τέλους το Κύπελλο…

Ο Μπρούνο Σουκουλίνι χρειαζόταν όπως και ο Τόμας Πέκχαρτ (αρκεί να βγει και να μην είναι σαν τον… Μάκη) ενώ θα περιμένουμε την ημέρα αυτή να ολοκληρωθεί να δούμε τι θα γίνει με εξτρέμ. Θα ‘χει ένα άλλο ξεχωριστό ενδιαφέρον αν δεν αποκτηθεί εξτρέμ (δεξιοπόδαρο) που ήθελε ο κόουτς αν και θαρρώ και ο ίδιος πλέον έχοντας τόσο παραγωγικό τον Βάργκας αντιλαμβάνεται πως βγαίνει η σεζόν.

Άλλωστε τα σερί ματς τελείωσαν για την ΑΕΚ. Πλέον τόσα πολλά ματς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να δώσει ξανά στα πλέι οφ για να κλειδώσει την πρωτιά.

Υγ: Ακούς τις ειδήσεις και συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν μπορείς να τα πιστέψεις. Ένα περιστατικό που όλοι θα ακούσατε με τη δολοφονία ενός 43χρονου στην Σταδίου για ασήμαντη αφορμή (ταξί ή έστω και παρεξήγηση). Κι εγώ έτσι το άκουσα και έπειτα έμαθα ότι το θύμα ήταν ο Κώστας, ένας υπέροχος τύπος που είχα γνωρίσει στην Νέα Φιλαδέλφεια και είχε τύχει να κάνω παρέα, είχαμε διασκεδάσει μαζί σε μπουζούκια (και τραγουδήσει για την ΑΕΚ εκεί στο… τσακίρ κέφι) χάρη στον Αντρίκο τον κοινό μας φίλο. Αυτό το παιδί με ένα χτύπημα από κλειδί στο λαιμό έφυγε απ’ τη ζωή… Συγχωρήστε με μα δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, δεν γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο! Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Καλό Παράδεισο φίλε, πάντα με το χαμόγελο θα σε θυμάμαι, χαλαρό και ευδιάθετο πάντα… Στο Ξυλόκαστρο σήμερα σε αποχαιρετούν, μα θα είσαι πάντα εδώ… παππού (όπως σ’ έλεγαν οι άλλοι ε;)…

Υγ2: Η εικόνα του κόσμου της ΑΕΚ στα Τρίκαλα ήταν συγκλονιστική και γι’ αυτό ήρθε η νίκη, μόνο λόγω της παρουσίας του κόσμου της Ένωσης στο γήπεδο. Αυτό βέβαια πρέπει να προβληματίσει, δεν μπορεί ο κόσμος και οι οργανωμένοι να τα κερδίσουν όλα αν δεν μπορεί η ομάδα… Από κει και πέρα η κόντρα των ΑΕΚτσήδων οπαδών με τα φασιστάκια της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και αυτό μόνο υπερήφανους σαν πρόσφυγες και Ενωσίτες μπορεί να μας κάνει!

Υγ3: Διαβάζω και ακούω που λένε πολλοί για τύχη και ρέντα της ΑΕΚ. Εννοείται πως χρειάζεται κι αυτό για να χτιστεί σερί 8 νικών. Διάβαζα και σχόλια ΠΑΟΚτσήδων που το ανέφεραν περισσότερο. Φίλοι μου έχετε απόλυτο δίκιο. Απαιτείται και τύχη για να επιτευχθεί νικηφόρο σερί οκτώ αγώνων σε διάστημα ενός μήνας. Αλλά ρε παίδες τουλάχιστον εμάς δεν μας σπρώχνει η διαιτησία και τελικά δεν κερδίζουμε κιόλας… Φέτος ο ΠΑΟΚ τείνει να πιάσει τον Ολυμπιακό σε…σπρώξιμο!

Υγ4: Φαντάζομαι ότι ο Άρθο επιλέχθηκε στο ματς με την Βέροια επειδή έπρεπε να ξεκουραστεί ο Κολοβέτσιος. Αυτό μόνο ελπίζω… Απαγορεύεται με τις υπάρχουσες λύσεις να μην παίζει βασικό δίδυμο ο Κολοβέτσιος με τον Λαμπρόπουλο, πραγματικά απαγορεύεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...