Ο Καλτσάς έκανε την διαφορά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα!

Ο Καλτσάς έκανε την διαφορά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Καλτσάς έκανε την διαφορά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Νίκο Καλτσά, που έκανε την διαφορά και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία νίκη χαρακτήρα στα Χανιά, αφού δεν ήρθε με καλή απόδοση.

Ο Νίκος Καλτσάς έκανε την διαφορά στα Χανιά και με τα δυο γκολ, που πέτυχε ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που δεν ήταν καλός, αλλά αυτή την φορά πολύ εύστοχος. Τρεις τελικές στην εστία έκανε τρία γκολ έβαλε, ενώ είχε άλλο ένα δοκάρι και μία μεγάλη ευκαιρία χαμένη με τον Λουντ στο 88. Η απόφαση του Στραματσόνι να παίξει με ένα 4-2-3-1, η 4-4-1-1 και τον Πέτριτς πίσω από τον Κλωναρίδη, μπορεί να του βγήκε κάποιες στιγμές στην επίθεση (δοκάρι Κλωναρίδη από πάσα Πέτριτς), αλλά έχασε δύναμη στο κέντρο.

Ο Εσιέν δεν είχε τρεξίματα και ουσιαστικά έμενε ο Ζέκα να παλεύει με δύο, η και τρεις αντιπάλους, αφού ο Αμπέντ έπαιζε στην άκρη μπροστά από τον Πράνιτς. Έτσι ο Πλατανιάς στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το γκολ. Και το έκανε ο Παναθηναϊκός στην δεύτερή του καλή στιγμή. Το λάθος γύρισμα του Γκνιάτιτς, η εξαιρετική προσποίηση του Καλτσά, που έβγαλε εκτός μάχης τον Σωτηρίου και το πλασέ στην κενή εστία. Μετά το 0-1 ο Παναθηναϊκός μπήκε με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και ο Καλτσάς πάλι σκόραρε από εξαιρετική σέντρα του Μέστο. Ο Ιταλός μπακ σε κάθε ματς έχει και μία ασίστ.

Όλα όσα ακολούθησαν έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό, διότι έχασε τον καταπληκτικό Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας, έπαιξε εκεί κατ’ ανάγκη ο Εσιέν και είχε πρόβλημα στις ψηλές μπάλες. Και ένα πρόβλημα συνεννόησης αρχικά που έφερε το πρώτο γκολ του Πλατανιά, ενώ το δεύτερο ήρθε και πάλι από τον… αέρα. Ενδιάμεσα ο Κλωναρίδης μετά από μία αντεπίθεση για σεμινάριο του Παναθηναϊκού είχε σημειώσει το γκολ, που αποδείχθηκε το νικητήριο.

Την κύρια δουλειά, όμως, την έκανε ο Καλτσάς. Έπαιξε στην θέση του και έβαλε δύο γκολ. Εδώ και καιρό λέω και γράφω, ότι εκεί ο Καλτσάς μπορεί να δώσει λύσεις στο θέμα του γκολ και να γίνουν πιο απλά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά την γκαντεμιά με τους τραυματισμούς συνεχίζεται. Χθες εκτός του Τελάντερ βγήκε νοκ-άουτ και ο Μπουμάλ σε μία ανύποπτη φάση. Απώλεια και οι δύο. Ο Δανός εξελίσσεται σε ηγέτη στην άμυνα, ο Μπουμάλ, έπαιξε για λίγο, αλλά πάλι πρόλαβε να δώσει μία ασίστ. Αλλά μπροστά ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις. Πίσω χωρίς Σάντσεθ, Τελάντερ, Κουτρουμπή έχει μείνει με τον Μολέδο και τον Ταυλαρίδη, που θα πάνε μαζί μέχρι το Περιστέρι εκτός και αν ο Στραματσόνι προτιμήσει τον Εσιέν.

Η νίκη είναι σημαντική, διότι κρατάει τον Παναθηναϊκό κοντά στην ΑΕΚ και κερδίζει ψυχολογία ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Το καλό στοιχείο είναι η ευστοχία στην επίθεση, το κακό νέο είναι, ότι η ομάδα στα Χανιά δεν είχε την καλή αμυντική οργάνωση άλλων αγώνων. Δέχθηκε δύο γκολ, ενώ ο Πλατανιάς είχε και άλλες ευκαιρίες. Όπως και να έχει η νίκη ήρθε, ο Στραματσόνι όσο περνάει ο καιρός μαθαίνει την ομάδα και τους παίκτες και με την είσοδο των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός θα γίνει καλύτερος στην επίθεση, ενώ επιστρέφει και ο Μπεργκ. Η ομάδα με τους παίκτες, που έρχονται όλο και καλύτερη μπορεί να γίνει και το γκολ να γίνει απλή υπόθεση. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι συνεχόμενες νίκες ακόμα και αν δεν έχει καλή απόδοση, όπως στα Χανιά.

ΥΓ: Πολύ καλή και δυναμική η παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού στα Χανιά. Στην Τούμπα αντικείμενο βρήκε τον Λαζαρίδη μετά την λήξη του αγώνα. Περιμένω να δω αν θα εφαρμοστεί ο νόμος, η πάλι θα αποδειχθεί ότι ο νόμος εφαρμόζεται μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.