ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-3

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-3

bet365

Με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει... όργια (2 γκολ και μια ασίστ στον Ντουρμάζ), ο Ολυμπιακός έκανε «βόλτα» στους Ζωσιμάδες, νικώντας χωρίς δυσκολία με 0-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Είναι με διαφορά ο ποιοτικότερος και ταυτόχρονα ο πιο φορμαρισμένος Ελληνας παίκτης. Ο Κώστας Φορτούνης όταν έχει κέφια και όταν του βγαίνει το ματς ανεβάζει επίπεδο όλη την ομάδα. Το απέδειξε και μέσα στην έδρα του ΠΑΣ. Που ουσιαστικά το πήρε μόνος του το παιχνίδι. Δύο γκολ (με φάουλ και πέναλτι) και μία ασίστ για τον Ελληνα μέσο ο οποίος έχει βαλθεί να τρελάνει την στατιστική.

Είναι πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα (15 γκολ μετά από 20 αγωνιστικές) και δεύτερος στις ασίστ (8 πίσω μόνο από τον Μπουμάλ ο οποίος έχει 9). Κάνει μια απίστευτη σεζόν ο Φορτούνης και το απέδειξε ακόμα ένα βράδυ. Παίρνοντας από το χέρι τον Ολυμπιακό για ακόμα μία νίκη, ακόμα ένα διπλό δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος της χρονιάς. Μιας χρονιάς που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» να τελειώσει χωρίς ήττα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Καμία απολύτως έκπληξη για τον Μάρκο Σίλβα ο οποίος βλέποντας το εξαιρετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα διατήρησε την ίδια συνταγή και στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ. Ιδιο σύστημα (φυσικά) αλλά και ίδια 11αδα με τον Πορτογάλο να εμπιστεύεται ξανά τον Σάσα Ζντιέλαρ. Λογική και τακτική που τον δικαίωσε μιας και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Την ίδια ώρα ο Πετράκης επίσης δεν έκανε πολλές αλλαγές βάζοντας του Κοζορώνη και Τσουκαλά στον άξονα και τους Ακόστα Ηλιάδη στις πτέρυγες αφήνοντας στην επίθεση τους Ιλιτς (σε πιο ελεύθερο ρόλο) και Μανιά.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ SHOW ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Ηταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι ο Ολυμπιακός ήταν σε καλή μέρα. Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι είχε καλά πατήματα και κυρίως είχε τον Κώστα Φορτούνη σε εξαιρετικό βράδυ. Και όταν ο καλύτερός σου παίκτης την φετινή σεζόν έχει κέφια και του βγαίνουν οι ενέργειες τότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κι εύκολα ματς.

Ο Φορτούνης μπορεί να σκόραρε από δύο στατικές φάσεις (φάουλ και πέναλτι) αλλά αυτός τα... κέρδισε και τα δύο. Στο 13' κέρδισε το φάουλ από τον Τσουκαλά και εκτέλεσε τον Περιστερίδη από τα 25 μέτρα με εξαιρετική εκτέλεση και στο 24' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε και το πέναλτι του Μανιά (χέρι σε κεφαλιά του Σιόβα). Προφανώς ευστόχησε και στο πέναλτι ο «Φορτού» ο οποίος έκανε πολύ εύκολη μια φαινομενικά δύσκολη βραδιά.

ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΝΤΟΥΡΜΑΖ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ «ΔΙΠΛΟ»
Και αν υπήρχαν αμφιβολίες για την... τύχη του αγώνα τις εξαφάνισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου -ποιος άλλος;- ο Κώστας Φορτούνης. Ο Ελληνας μέσος αυτήν την φορά δεν σκόραρε αλλά έδωσε πάρε-βάλε στον Τζίμι Ντουρμάζ ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 0-3 (στο 51').

Ομως η συνολική εικόνα του ΠΑΣ δεν έδειχνε ότι μπορεί κάπως να μπει στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ' όλη την διάρκειά του και έκανε ένα δύσκολο ματς εύκολο. Ταυτόχρονα απέδειξε ότι η εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα για το Κύπελλο (5-0) μόνο τυχαία δεν ήταν μιας και έβγαλε την ίδια απόδοση και σε εκτός έδρας ματς.

MAN OF THE MATCH: Τι άλλο να κάνει. Δύο γκολ και μία ασίστ. Συμμετοχή και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα. Δίχως αμφιβολία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μανιάς. Οχι μόνο δεν απείλησε σε καμία στιγμή του αγώνα τον Ρομπέρτο αλλά έκανε κι ένα ανόητο πέναλτι στο 24' δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Τζίμι Ντουρμάζ επίσης συνεχίζει να δείχνει το εξαιρετικό του πρόσωπο. Εβαλε ένα εύκολο γκολ αλλά συνολικά ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού πίσω από τον Φορτούνη. Εξαιρετικό ματς και από τον Σιόβα ο οποίος κέρδισε το πέναλτι καθάρισε όλες τις στημένες φάσεις του ΠΑΣ και δεν τον απείλησαν οι Ιλιτς και Μανιάς.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αψυχολόγητη κίνηση του Μανιά να σηκώσει τον αγκώνα του στην κεφαλιά του Σιόβα. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του και σωστά ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είναι προβλήματα η διαιτησία του Λαμπρόπουλου. Αποφάσισε την διαμάχη των Ακόστα και Ντουρμάζ να την σταματήσει με κίτρινες κάρτες ενώ σωστά έδωσε το πέναλτι στον Μανιά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν έχει ν' αναλύσει πολλά κάποιος. Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλύτερος από τον ΠΑΣ και πήρε ένα εύκολο τρίποντο στην έδρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το παιχνίδι από το 24' και οι γηπεδούχοι ουδέποτε μπήκαν στο ματς. Επιβεβαίωση της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός τις τελευταίες μέρες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (63' Νικολιάς), Ηλιάδης (78' Καρανίκας), Τσουκαλάς, Μανιάς (73' Φερφελής), Ιλιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Πάρντο (79' Σεμπά), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε (85' Πουλίδο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα