Ξάνθη - Ηρακλής 2-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Ηρακλής 2-0

bet365

Η καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο, όμως με τον Ηρακλή η Ξάνθη βρήκε τα γκολ (2-0), κράτησε ανέπαφη την εστία της και πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά τις 27/11!

Σ' ένα αξιόλογο ματς ο Νιέτο έκανε όλη τη δουλειά στα Πηγάδια και η Ξάνθη κέρδισε 2-0 τον Ηρακλή, που προβλημάτισε στην άμυνα, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε, με τη Σκόντα να φτάνει στην τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα και να πηγαίνει στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο. Για την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να βρει λύσεις στο αριστερό άκρο, καθώς είναι εκτός ο τραυματίας Γουάλας, ενώ δεν έχει στην αποστολή ούτε τον Ζαραδούκα.

Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος δεξιά στην άμυνα, ο Μπαξεβανίδης αριστερά και οι Λισγάρας, Καρυπίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Βασιλακάκης, Λουσέρο και μπροστά τους οι Σολτάνι (δεξιά) Νιέτο (αριστερά), Ορφανίδης. Στην κορυφή ο Καπετάνος.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε κάποιες αλλαγές, με τον Περνίς να παίρνει για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό θέση κάτω από τα γκολπόστ αντί του Χουάντερσον, ενώ επέστρεψε και ο Καρασαλίδης.

Ο Μπουκουβάλας κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Σαραμαντάς το αριστερό, με τους Καρασαλίδη, Μπαρτολίνι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίυμο. Στα χαφ οι Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου και μπροστά τους δεξιά ο Μπουλούτ, αριστερά ο Πασάς και σε ελεύθερο ρόλο ο Τσιλιανίδης. Μοναδικός προωθημένος ο Βέλλιος.

Γκολ... από τα αποδυτήρια

Η Ξάνθη ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και μόλις στο 3' πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα.

Ο Νιέτο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αφού δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα του Λουσέρο, και έκανε το σουτ, με τον Περνίς να φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του στην προσπάθεια για απόκρουση και κατέληξε στα δίχτυα.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα οι ακρίτες σκόραραν και δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Σολτάνι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μία τελική ο Ηρακλής

Από εκεί κι έπειτα, η Σκόντα πίεζε συνεχώς, όμως δημιούργησε ελάχιστες φάσεις, ενώ ο Ηρακλής δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο. Η πρώτη του επιθετική προσπάθεια ήταν μετά το 20', ενώ είχε μόλις μία τελική σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Πάντως, το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τους γηπεδούχους να απειλούν κυρίως, αφού πίεζαν ψηλά και κέρδιζαν συνεχώς μπάλες, τη στιγμή που έβρισκαν χώρους, ενώ δεν επέτρεπαν στον «Γηραιό» να απειλεί.

Ένα σουτ του Μπαξεβανίδη στο 15' κόντραρε στον Καρασαλίδη, ενώ στο 27' ο Ορφανίδης έβγαλε ωραία μπλαιά για τον Σολτάνι και αυτός έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Περνίς.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε και την επέμβαση του ματς στην κοντινή κεφαλιά του Λισγάρα στο 34', ενώ στο 41' ήρθε η μία και μοναδική τελική του Ηρακλή. Ο Μπουκουβάλας δέχτηκε ωραία μπαλιά και μπήκε από δεξιά στην περιοχή, όμως ο Λισγάρας τον πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ.

Από την εκτέλεση αυτού από τον Πουρτουλίδη ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά, με τον Τσέναμο να μπλοκάρει. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα γύρισμα του Σολτάνι από δεξιά για τον Καπετάνο, τον οποίο πρόλαβε ο Καρασαλίδης, ενώ ήταν σε θέση βολής.

Βελτιωμένος ο Ηρακλής, το... καθάρισε ο Νιέτο

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με την Ξάνθη να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ, και στην επανάληψη ο Ηρακλής βελτίωσε την εικόνα του και μόλις στο 47' είχε τη δεύτερη τελική και πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Τσέναμο απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βέλλιου.

Παρά ταύτα, η Σκόντα δεν επαναπαύτηκε και ο Νιέτο συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα, με τον Περνίς να αποκρούει το σουτ που έκανε από αριστερά στο 49'. Στο 55' ο Ισπανός άφησε στον Λουσέρο, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε τη σέντρα του δεύτερου από αριστερά, ενώ πρόλαβε τον Καπετάνο σε αυτή του Σολτάνι από δεξιά τρία λεπτά αργότερα.

Ένα σουτ του Κυριακίδη λίγο έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέναμο στο 61' και στο αμέσως επόμενο λεπτό... χτύπησε ξανά ο Νιέτο. Ο 24χρονος εξτρέμ έχει εξελιχθεί σε πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους ακρίτες και δέχτηκε την κάθετη πάσα από τον εξαιρετικό Ορφανίδη, πέρασε ενδιάμεσα από Καρασαλίδη, Μπαρτολίνι και πλάσαρε ιδανικά για να... καθαρίσει το ματς για λογαριασμό της ομάδας του.

Πάντως, ο «Γηραιός» δεν τα παράτησε και στο 65' είχε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο ματς. Ωστόσο, ο Φλίσκας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή στο σουτ του Μπουλούτ, αφού ο Τσέναμο έχασε την μπάλα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πουρτουλίδη από αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες επιθετικές προσπάθειες, αλλά δεν απείλησαν, με την Ξάνθη να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι το φινάλε και να επιστρέφει στις νίκες, που αγνοούσε από τις 27 Νοεμβρίου. Μάλιστα, είχε και κάποιες καλές στιγμές για τρίτο τέρμα.

Ο Περνίς μπλόκαρε το σουτ του Καπετάνου στο 67', ενώ αυτό του Ορφανίδη στο 79' κόντραρε στον Κυριακίδη, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να σταματάει και την επιθετική προσπάθεια του Ντιμιτρόφ από αριστερά στο 82'. Με αυτόν τον τρόπο, η Ξάνθη πανηγύρισε το τέταρτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και πήγε στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού δείχνοντας ότι δε θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια.

Man of the match: Πολλά προβλήματα δημιούργησε στον Ηρακλή ο Νιέτο από αριστερά. Ο Ισπανός πέτυχε και τα δύο γκολ της Ξάνθης και της χάρισε μία νίκη, που της δίνει μεγάλη ανάσα, καθώς τη φέρνει στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ηρακλής είχε κενά στην άμυνα και τα πλήρωσε σε δύο περιπτώσεις. Μάλιστα, στο δεύτερο γκολ ο Νιέτο πέρασε σαν... σταματημένους τους Καρασαλίδη, Μπαρτολίνι.

Στο ύψος του: Εξαιρετικοί σήμερα και οι Λουσέρο, Ορφανίδης. Οι δύο παίκτες μοίρασαν από μία ασίστ, ενώ ο πρώτος βοήθησε αρκετά και στο αμυντικό κομμάτι, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που γύρισε πίσω για να κόψει επιθέσεις του Ηρακλή.

Η γκάφα: Φέρει μεγάλη ευθύνη ο Περνίς στο γκολ, με το οποίο η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του στην προσπάθειά του για απόκρουση. Στο δεύτερο τέρμα οι Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Νιέτο.

Το στραγάλι: Μία χαρισμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πουρτουλίδη ήταν το μοναδικό λάθος του Βοσκάκη, ενώ ο δεύτερος βοηθός Καλφάκης είχε δύο λανθασμένες υποδείξεις σε οφσάιντ. Οι υπόλοιπες του διαιτητικού τρίδυμου ήταν σωστές.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ξάνθη ήταν εξαιρετική κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πήρε ούτε έναν βαθμό. Κόντρα στον Ηρακλή βρήκε την ουσία, σκόραρε δις με τον Νιέτο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά τις 27 Νοεμβρίου. Όσο για τον «Γηραιό» πλήρωσε τη μέτρια εμφάνιση και τα πολλά κενά στην άμυνα, τη στιγμή που η Σκόντα δε θα έχει πρόβλημα με την παραμονή, αφού πλέον είναι στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63' Φλίσκας), Νιέτο (76' Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (85' Παπαστεριανός), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (81' Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (56' Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ (81' Λουκίνας).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα