ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

bet365

Η επετειακή μαύρη φανέλα για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ δεν αποδείχθηκε γούρικη! Ο Δικέφαλος για άλλη μια φορά φέτος δεν κέρδισε στην Τούμπα (1-1) και ο Ατρόμητος έφυγε με ένα... χρυσό βαθμό! Ο Μακ άνοιξε το σκορ, ο Λαζαρίδης ισοφάρισε!

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ο Δικέφαλος που ήταν καλός στο πρώτο μέρος και πέτυχε το γκολ με τον Μακ στο 30', «ξεφούσκωσε» στην επανάληψη με αποτέλεσμα να δεχθεί την ισοφάριση και πάλι από στημένη μπάλα στο 81ο λεπτό από τον Λαζαρίδη. Ο Δικέφαλος των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων έχασε και τους Ζάιρο και Ροντρίγκες με θλάση. Πολύτιμος μπορεί να χαρακτηρισθεί ο βαθμός της ισοπαλίας που πήραν οι Περιστεριώτες μετά και την ήττα του Πανθρακικού από τον Πανιώνιο. Έντονες αποδοκιμασίες για την διαιτησία του Παππά, αλλά και για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο από τον κόσμο της ομάδας.

Πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ

Ο Ιγκορ Τούντορ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου, Κόστα, Βίτορ και Κοροβέσης. Αμυντικά χαφ οι Τσίμιροτ και Τζιόλης, με τον Πέλκα να παίζει στον άξονα. Στις πτέρυγες οι Ζαίρο και Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης τον Μακ.

Με επιθετικό σχήμα

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Μπίτολο, αριστερά ο Κιβρακίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Φυτανίδης και Λαζαρίδης. Στο κέντρο τοποθετήθηκε ο Ούμπιντες και όχι όπως τον έχουμε συνηθίσει να παίζει στην γραμμή, μαζί με τον Κειτά. Στις πτέρυγες Μπάλλας και Στόιτσεφ και στην επίθεση οι Ναπολεόνι και Λεταλεκ.

Με τον ΠΑΟΚ να είναι βελτιωμένος αγωνιστικά, σε σχέση με τις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Πανιώνιο, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον βοηθούσε ψυχολογικά. Οι γηπεδούχοι που είχαν καλή αμυντική λειτουργία δεν άφησαν τον Ατρόμητο να γίνει απειλητικός στις ελάχιστες κατεβασιές που είχαν στην εστία του Βελλίδη. Ο Δικέφαλος έπαιξε περισσότερο από την πλευρά των Κίτσιου και Ζάιρο με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να μη μπορούν να τους περιορίσουν. Το καλό για τους «ασπρόμαυρου» ήταν πως οι Τζιόλης και Τσίμιροτ έβλεπαν γήπεδο μοιράζοντας αρκετές κάθετες πάσες.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου και δεν μπορούσαν να βγάλουν ανάπτυξη, στο πρώτο ημίχρονο φωνάζουν για δύο φάσεις που φέρουν ευθύνη ο δεύτερος επόπτης Χρήστος Μπάλας, αλλά και ο Ανδρέας Παππάς. Στο 14' ο Ναπολεόνι έφυγε από κανονική θέση με τον επόπτη που ήλεγχε την πλευρά του ΠΑΟΚ να σηκώνει την σημαία του. Η δεύτερη φάση ήταν στο 17' με τον Ναπολεόνι να μπαίνει στην περιοχή και τον Κίτσιου να τον σπρώχνει. Ο Παππάς όμως ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Γκολ ο Μακ, αλλά με διαμαρτυρίες

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του τελική στο 16ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ροντρίγκες και τον Μπάρκα να διώχνει εξαιρετικά σε κόρνερ. Στο 24' η συνεργασία Ζάιρο και Κίτσιου έφερε τον τελευταίο σε θέση για γκολ όμως το σουτ έκοψε ο Λαζαρίδης σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος που ανέβαζε όσο περνούσε ο χρόνος στροφές άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Μακ. Ο Πέλκας έβγαλε σε θέση για γκολ τον Σλοβάκο επιθετικό ο οποίος δεν αστόχησε στο πλασέ του. Οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν στο γκολ του ΠΑΟΚ για οφ σαιτ του Μακ.

Οι γηπεδούχοι που είχαν καλύτερα πατήματα είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ. Στο 35' οι Πέλκας και Μακ έκρυψαν τη μπάλα με τον νεαρό Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει το σουτ και τον Μπάρκα να μπλοκάρει την μπάλα. Η τελευταία φάση έγινε στο 37' με το δυνατό σουτ του Πέλκα και τον Μπάρκα να πέφτει στην γωνία του μπλοκάροντας την μπάλα.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και στο έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, όμως πλάσαρε άστοχα. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 51' με το μακρινό πλασέ του Πέλκα να περνάει λίγο άουτ και στο 56' το δυνατό σουτ του Κοροβέση υποχρέωσε τον Μπάρκα να πέσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Έχασε Ζάιρο και Ροντρίγκες

Ο ΠΑΟΚ μετά τον Ζάιρο, έχασε και τον Ροντρίγκες. Οι δύο παίκτες αποχώρησαν με θλάση από τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τα προβλήματα με τους τραυματισμούς. Αύριο (31/1) θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να φανεί ο χρόνος αποθεραπείας του και η επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Πάλι από στημένη φάση και 1-1

Ο Δικέφαλος έχασε την σπιρτάδα του με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την καθίζηση των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητός πίεσε κυρίως με στημένες μπάλες ελπίζοντας ότι θα πετύχει κάποιο γκολ και τα κατάφερε στο 81' με την κεφαλιά του Λαζαρίδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1.

MAN OF THE MATCH: Ο Νίκος Λαζαρίδης συνεχίζει την παράδοση που έχει να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο αμυντικός του Ατρομήτου πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με πολύ ωραία κεφαλιά δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλία στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δύο αναγκαστικές αλλαγές σε ένα παιχνίδι είναι πολλές. Ο ΠΑΟΚ έχασε τους Ζάιρο και Ροντρίγκες με θλάσης στον δικέφαλο. Αυτή η πληγή δεν λέει να κλείσει και αυτό είναι ένα θέμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν ξέρουμε αν φταίει 100% η Μεσήμβρια, αν όμως φταίει το προπονητικό κέντρο θα πρέπει οι υπεύθυνοι να αναζητήσουν άλλα γήπεδα που θα βοηθήσουν την ομάδα και όχι θα την καταστρέψουν. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ από στημένη φάση με τον Τούντορ και τους συνεργάτες του να μην έχουν βρει τα αίτια αυτού του προβλήματος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από την στιγμή που πήρε την ευκαιρία που ζητούσε ο Νίκος Κοροβέσης, δείχνει αγώνα με αγώνα πως δικαίως βρίσκεται στην 11αδα του ΠΑΟΚ. Πειθαρχημένος αμυντικά και με πολύ καλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πολ Κειτά φαίνεται ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στα δεδομένα της νέα του ομάδας. Ο Σενεγαλέζος μέσος ήταν αρκετά επιπόλαιος με την μπάλα στα πόδια του δίνοντας το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να κλέβουν την μπάλα. Το σύστημα που επέλεξε ο Δέλλας 4-4-2 δεν βοήθησε την ομάδα του να δείξει τα καλά στοιχεία που διαθέτει. Ο Ούμπιντες ήταν εγκλωβισμένος στο κέντρο και υποχρεωμένος να καλύπτει τα πολλά λάθη που έγιναν στο κέντρο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη η διαιτησία του Ανδρέα Παππά και των συνεργατών του. Ο Ατρόμητος φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ναπολεόνι από σπρώξιμο του Κίτσιου. Για οφ σαιτ την στιγμή που ο Ιταλός επιθετικός έβγαινε απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά και για το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Χασάν να αφήνει την φάση. Πολλά τα παράπονα και από τον Δικέφαλο για ένα οφ σαιτ που υπέδειξε ο δεύτερο επόπτης την στιγμή που ο Μακ έβγαινε απέναντι από τον Μπαλτά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε ούτε τον Ατρόμητο να κερδίζει παίρνοντας μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον ο Δικέφαλος κινδυνεύει να χάσει και την 5η θέση από τον Πανιώνιο που τον πλησίασε στους τρεις βαθμούς. Το νέο στραβοπάτημα ίσως φέρει κάποιες εξελίξεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι ενοχλημένος για το νέο κακό αποτέλεσμα της ομάδας του.

ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης, Τσιμιροτ, Τζιόλης, Πέλκας, Ροντρίγκες (57' Γκολάσα), Ζάιρο (27' Μυστακίδης), Μακ

Ατρομήτος (Τραϊανός Δελλάς): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Στοιτσεφ, Ούμπιντες (86' Κοντοές), Κεϊτά, Μπάλλας (46' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (64' Παπαδόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα