«Ερυθρόλευκη» δύναμη και στις αποχωρήσεις!

ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ

«Ερυθρόλευκη» δύναμη και στις αποχωρήσεις!

«Ερυθρόλευκη» δύναμη και στις αποχωρήσεις!

Ο Ολυμπιακός αποτυπώνει την δυναμική του ακόμα και με τις παραχωρήσεις παικτών που δεν επρόκειτο να γυρίσουν ποτέ στο Λιμάνι. Διαβάστε το θέμα στο Gazzetta.gr.

Οι πωλήσεις των Ματιέ Ντοσεβί και Σαμπού Γιαταμπαρέ θα αποφέρουν στους Πειραιώτες συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ. Και προσέξτε έχουμε να κάνουμε με παίκτες που όχι απλά ήταν καιρό τώρα εκτός πλάνων και... φευγάτοι σε άλλες ομάδες αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσουν ξανά Λιμάνι για να πάρουν άλλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επικείμενη αγορά του Δημήτρη Διαμαντάκου από την Καρσλρούη, που θα πρέπει να δώσει 1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα το θέμα του Διαμαντάκου έχει ήδη δρομολογηθεί. Είναι ζήτημα ημερών για το επίσημο deal. Οι ερυθρόλευκοι καρπώθηκαν χρήματα και από τους δανεισμούς των Μάικλ Ολαϊτάν σε Κόρτράϊκ και Γιάννη Γιαννιώτα σε ΑΠΟΕΛ ενώ το ίδιο θα συμβεί και για την περίπτωση του Τάσου Αυλωνίτη για την Στούρμ Γκρατς. Η δυναμική των Πειραιωτών στην ευρωπαϊκή αγορά αποτυπώνεται ακόμα και στις αποχωρήσεις παικτών τους. Όταν κλείνει ένας ποδοσφαιριστής που είχε... ξεγραφτεί σε μία ομάδα όπως η Βέρντερ Βρέμης αυτό λέει πολλά.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια άλλου είδους λογική για τους παίκτες του. Αυτό μπορεί να το δει κανείς ακόμα και στην διαχείριση πιτσιρικάδων, όπως με τον Νίκο Βέργο που έφυγε με δανεισμό για την Ισπανία και την Έλτσε. Στο εξωτερικό οι ερυθρόλευκοι παίκτες αποκτούν πολύ καλύτερες εμπειρίες και παραστάσεις για να... ατσαλωθούν, να βελτιωθούν και είτε να κάνουν το επόμενο βήμα είτε να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω το πινακάκι με τις αποχωρήσεις και τα σχετικά ποσά του Γενάρη (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται και η επικείμενη απόκτηση του Διαμαντάκου με κανονική μεταγραφή από τους Γερμανούς):

Ντοσεβί Αγορά από Σταντάρ  1,3 εκατ. ευρώ
Γιαταμπαρέ Αγορά από Βέρντερ  2,5 εκατ. ευρώ (2 σε Ολυμπιακό και 500.000 σε Σταντάρ)
 Γαννιώτας Δανεικός σε ΑΠΟΕΛ 100.000 ευρώ
Ολαϊτάν Δανεικός σε Κόρτραϊκ 300.000 ευρώ
Μπεν Δανεικός σε Λεβαδειακό -
Γούτας Δανεικός σε Ξάνθη -
Τζανδάρης Δανεικός σε Πανιώνιο -
Ιωαννίδης Με ελεύθερη μεταγραφή σε Αστέρα  -
Διαμαντάκος Αγορά από Καρλσρούη  1 εκατ. ευρώ
    Σύνολο: 4,7 εκατ. ευρώ

Best of internet