Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή (2-1), η Ατλέτικο εμφανίστηκε αυτοκαταστροφική, έμεινε με εννέα και άφησε στην αντίπαλο της το πάνω χέρι για το repeat.

Και όμως θα μπορούσε να έχει πάρει αποτέλεσμα ή ακόμα και νίκη. Ομως κάθε φορά που η Ατλέτικο ήταν καλύτερη, τότε αυτοκτονούσε. Δύο ανούσιες, αλλά δίκαιες αποβολές την καταδίκασαν χωρίς ελπίδα στο «Καμπ Νόου». Σε συνδυασμό και τις ισάριθμες τρομερές επεμβάσεις του Μπράβο, ε, επόμενο ήταν να έρθει η ήττα. Η Μπάρτσα που βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, πήρε τα δώρα της αντιπάλου της, έβγαλε μπροστά Μέσι, Λουίς Σουάρες και έτσι έφτασε στην ανατροπή (2-1), που την καθιστά ξανά απόλυτο αφεντικό στη φετινή κούρσα.

Οι Ροχιμπλάνκος μπήκαν με γεμάτο κέντρο, αλλά όχι μόνο δεν κλείστηκαν, αλλά απειλούσαν. Ας όψεται ο Μπράβο που απογειώθηκε στο παραθυράκι του (2') στο φαλτσαριστό του Σαούλ. Στο 10' όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Σαούλ έκανε τη σέντρα και ο Κόκε με πλασέ σε πρώτο χρόνο έβαλε φωτιά στο ντέρμπι κορυφής. Η Μπάρτσα συνέχισε δίχως να μπορεί να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Ο Αουγούστο Φερνάντες (20') άδειασε τον αντίπαλο του και σούταρε από το ημικύκλιο ξυστά από το δεξί δοκάρι και στο 29' ήρθε η πρώτη φάση των γηπεδούχων, καθώς ο Ομπλάκ έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Σουάρες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ωστόσο, ήρθε η ισοφάριση. Οι Καταλανοί έκρυψαν το τόπι και ο Ζόρντι Αλμπα το εμφάνισε με πάρε βάλε στον Μέσι που έκανε το τέλειο πλασέ στην κίνηση και έβαλε το 25ο γκολ του κόντρα στη αγαπημένη αντίπαλο της καριέρας του (σ.σ.: 2η είναι η Σεβίλλη με 24). Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 38' ήρθε και το δεύτερο. Από βαθιά μπαλιά του Ντάνι Αλβες, ο Σουάρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας, άφησε πίσω του τον Χιμένες και πλάσαρε από δεξιά χαμηλά για το 19ο του στο πρωτάθλημα. Μόνο που τα άσχημα για την Ατλέτικο είχαν και συνέχεια. Στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο και χωρίς λόγο ο Φιλίπε Λουίς βγήκε με τις τάπες ψηλά στο γόνατο του Μέσι και αποβλήθηκε.

Στην επανάληψη, παραδόξως, οι Μαδριλένοι ήταν καλύτεροι ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Εβαλαν τη μπάλα μπροστά και απειλούσαν. Κανείς δεν κατάλαβε πως και δεν ισοφάρισαν στο 56', όταν στην προβολή του Γκριεζμάν ο Μπράβο έκανε τρελή τυχαία επέμβαση με τα δάκτυλα των ποδιών. Και εκεί που φαινόταν ότι είχαμε ματσάρα, με τη Μπάρτσα να μην παίζει καλά, ήρθε το αχρείαστο σήκωμα του Γκοδίν (65') στον Σουάρες και η δεύτερη αποβολή. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι που δεν ανέβσαν σχεδόν ποτέ ταχύτητα, δεν κυνήγησαν άλλο γκολ.

Η λήξη βρήκε τους Καταλανούς πλέον μόνους στην 1η θέση, αλλά και στο +7 από τη Ρεάλ. Το θέμα όμως είναι ότι έχουν και ματς λιγότερο. Σε συνδυασμό με το ότι έχουν τη Ρεάλ στην έδρα τους και το ότι οι δύο Μαδριλένοι είναι να παίξουν και μεταξύ τους, υπάρχει κανείς που να θεωρεί υπερβολή το ότι η Μπάρτσα είναι το μεγάλο αφεντικό;

* Η Μπάρτσα έφτασε τα 26 σερί ματς χωρίς ήττα (το ρεκόρ είναι 28)!

* Η Ατλέτικο δημιούργησε το χειρότερο σερί ηττών της κόντρα στη Μπάρτσα (6)!


Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες (82' Σέρζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (66' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (46' Χεσούς Γκάμεθ), Σαούλ, Κόκε, Αουγούστο Φερνάντες (75' Τομάς), Καράσκο, Γκριεζμάν (67' Σάβιτς).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα