Mes que un jugador!

Mes que un jugador!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Mes que un jugador!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου εξηγεί γιατί ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον Παναθηναϊκό και γιατί εξετάζεται σοβαρά από το «τριφύλλι» η επιστροφή του.

Όπως λέει και ο τίτλος, ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντίνος παικταράς είναι η... τρέλα των οπαδών, είναι η μεγάλη τους αδυναμία, είναι η κ@βλ@ τους(gazzetta να περάσει δεν βρίζω), είναι το σύμβολο μιας εποχής εντελώς διαφορετικής, είναι ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι το «τριφύλλι» και κόντρα σε όλους και σε όλα θα τον οδηγούσε στο πρωτάθλημα του 2012 αν δεν ''έβγαζε'' το πρόβλημα στο γόνατο!

Eίναι εκείνος που σφράγισε το νταμπλ του 2010 με την γκολάρα στο ΟΑΚΑ, είναι αυτός ο μαλλιάς, ο αλήτης, ο αρτίστας! Αν δείτε τι έγινε στα σχόλια της είδησης για το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής του, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε. Όλος αυτός ο χαμός, τα «φέρτε τον πίσω... χθες» δεν θα ίσχυαν για κανέναν ποδοσφαιριστή που η καριέρα του βρίσκεται σε πτωτική πορεία την τελευταία τριετία.

Είναι και άτυχος ο «Σέμπα». Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα να παλεύεις για την ζωή σου μετά από ατύχημα με τα βάρη στο γυμναστήριο! Ο τραυματισμός στο κεφάλι τον πήγε αρκετά πίσω και επί της ουσίας δεν του έδωσε την ευκαιρία να κάνει restart στην καριέρα του με την φανέλα της Λανούς. Δεν βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και επιστρέφει στην Ιταλία και την Κατανιά για να μείνει ελεύθερος και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του, θα είχε πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα βρισκόταν ήδη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για την πρώτη προπόνηση. Σαν τρελός θέλει να γυρίσει. Από πέρυσι κιόλας.

Έγινε η επαφή τότε αλλά οι «πράσινοι» άργησαν και κατέληξε στην ομάδα που τον ανέδειξε πριν ξεκινήσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Ο Λέτο δέθηκε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ξέρει πως τα καλύτερά του χρόνια τα έκανε με την πράσινη φανέλα και πιστεύει ότι στην Λεωφόρο, με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, θα κάνει αντίστοιχα όμορφα πράγματα και ας μην είναι ο αθλητής του 2012 ή του 2009.

Όπως διαβάσατε χθες στο gazzetta.gr, ο Παναθηναϊκός είναι «ζεστός» στο να εξετάσει την επιστροφή του. Υπάρχουν άνθρωποι στα υψηλά κλιμάκια που τον πιστεύουν, που θεωρούν ότι είναι σε θέση να κάνει ότι και στο παρελθόν. Να παίρνει παιχνίδια μόνος του, να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Oύτε τρελό σενάριο είναι όπως διαβάσαμε σήμερα το πρωί, ούτε φήμες, ούτε τζόγος. Είναι η πραγματικότητα. Ο Αντρέα Στραματσόνι είναι το «κλειδί» στην υπόθεση. Τον ήξερε από την παρουσία του στην Κατάνια και από το βράδυ της Παρασκευής «τσεκάρει» τον Λέτο, συλλέγει πληροφορίες και ότι είναι απαραίτητο για να πάρει την τελική απόφαση.

Και εδώ έρχεται η ποδοσφαιρική ερώτηση: Χωράει ο Λέτο; Με τόσα εξτρέμ, μετά την απόκτηση των Μαμούτε, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες που θα παίξει; Σε τι κατάσταση είναι; Και εδώ έρχεται η εντελώς συναισθηματική απάντηση για αρχή. Ας επιστρέψει ο παικταράς, ας πατήσει το χορτάρι της Λεωφόρου, ας ξαναβάλει τα πράσινα και τα υπόλοιπα θα τα βρει ο Ιταλός και το επιτελείο του.

Η καθαρά ποδοσφαιρική απάντηση είναι η εξής: Με ένα μικρό ποσό αποκτάς έναν ποδοσφαιριστή που σε ξέρει, τον ξέρεις, που διψάει για απαντήσεις, που έχει δεδομένη ποιότητα που περισσεύει για το ελληνικό πρωτάθλημα και σε γενικές γραμμές δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Μόνο να κερδίσεις. Εξάλλου, ο «Σέμπα» μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί έκανε την πιο παραγωγική του σεζόν με το απίθανα αποτελεσματικό τρικ του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Και στην τελική, τον φέρνεις για να κάνεις το χατίρι του κόσμου. Ναι, δεν είναι ποδοσφαιρικό επιχείρημα αυτό, ναι με αυτή την λογική δεν χτίζονται ομάδες αλλά μιλάμε για μία ξεχωριστή, μοναδική περίπτωση, που θα «ζεστάνει» ακόμη περισσότερο τους οπαδούς μετά και το... μπαμ με τον Βιγιαφάνιες!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.