Δεν έκλεισε «τρύπες», έκανε μεταγραφές!

Δεν έκλεισε «τρύπες», έκανε μεταγραφές!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Δεν έκλεισε «τρύπες», έκανε μεταγραφές!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα χρήματα της μεταγραφής του Νίκου Καρέλη που δεν μπήκαν στα ταμεία αλλά χρησιμοποιήθηκαν για τις αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Η οικονομική καταστροφή μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα ήταν τεράστια. Περίπου 6 εκατομμύρια η «χασούρα» στο πρώτο καλοκαίρι που η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου έδωσε το «οκ» για μεταγραφικές υπερβάσεις. Ο Παναθηναϊκός έκανε βήματα πίσω. Τόσο ποδοσφαιρικά όσο και σαν ανώνυμη εταιρία. Οι προβλέψεις πήγαν περίπατο και η πώληση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ φάνηκε να λειτουργεί ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουν οι «τρύπες» και να πάρει ανάσα ο σύλλογος.

Καμία σχέση. Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εξάλλου αν σκέφτονταν έτσι οι «πράσινοι», ο παίκτης θα είχε παραχωρηθεί στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου έναντι 3.5 εκατομμυριών ευρώ! Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στον Αντρέα Στραματσόνι να δουλέψει με παίκτες της επιλογής του, να παίξει το αγαπημένο του 4-3-3 με ρόστερ ικανό να το υπηρετήσει και κυρίως να ανανεώσει το έμψυχο δυναμικό μετά τις εισηγήσεις του Ιταλού τεχνικού ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου, έκανε πράξη όλα τα «θέλω» του «Στράμα» και προχώρησε σε επτά μεταγραφικές κινήσεις και... εκκαθαρίσεις. Σωστές ή λάθος, έγιναν και θα κριθούν στο φινάλε.

Στο τέλος της χειμερινής περιόδου, ο Παναθηναϊκός ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει ξοδέψει περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ σε μεταγραφές, χωρίς να υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών. Επί της ουσίας έχει ξοδέψει το 60% των χρημάτων που περιμένει να μπουν στα ταμεία από το deal με τους Βέλγους(2.5 εκατομμύρια) για τον Έλληνα επιθετικό.

*500.000 για τον Μπουμάλ
*600.000 για τον Βιγιαφάνιες
*300.000 για τον Μολέδο
*100.000 για τον Μαμούτε

Με αυτές τις κινήσεις, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν πετά λευκή πετσέτα στην σεζόν, ότι πρόθεσή του είναι να «φτιάξει» μια ολοκαίνουρια ομάδα με στόχο τα κομμάτια της να ενωθούν αρμονικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και από δω και πέρα η ευθύνη φεύγει από τα χέρια της διοίκησης και περνά στον Στραματσόνι. Ο Ιταλός δημιούργησε μια νέα ομάδα στα μέσα της σεζόν, διαχειρίστηκε εν λευκώ όλα τα σημαντικά θέματα του ρόστερ και καλείται να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα κατακτήσει το Κύπελλο και την δεύτερη θέση στα πλέι-οφ.

Σωστό ή λάθος, έγινε και ο χρόνος θα κρίνει την απόφαση του Αλαφούζου να εμπιστευθεί στο 100% τον πρώην τεχνικό της Ίντερ για τον νέο Παναθηναϊκό που άφησε πίσω του το πλάνο της ελληνοποίησης και πέρασε σε εκείνο της έντονης παρουσίας στο μεταγραφικό παζάρι, των επιλογών με την... σφραγίδα του Ιταλού, με στόχο την άμεση βελτίωση του ρόστερ. Οι μεταγραφές που έγιναν θα κριθούν στο τέλος της σεζόν. Ίσως ο Παναθηναϊκός να βιάστηκε για κάποιους, ίσως θα έπρεπε να αποκτήσει μικρότερο αριθμό παικτών με εγνωσμένη αξία(κάτι που προανήγγειλε για το καλοκαίρι ο Ιταλός) για να είναι πιο εύκολο το έργο του Στραματσόνι αλλά τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο!

Το... κερασάκι στην τούρτα, πάντως, δηλαδή η απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν η πιο σπουδαία κίνηση για τον Παναθηναϊκό αυτόν τον χειμώνα. Όσοι παρακολουθούν τα κατά καιρούς live chat, θα γνωρίζουν ότι ο «Βίγια» αποτελεί ποδοσφαιρική αδυναμία. Αργεντίνος, μπαλαδόρος, παίκτης από την εποχή που το άθλημα δεν ήταν solo τακτική, αθλητικότητα. Παίκτης που έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδί του, την ντρίμπλα, αυτό το κάτι άλλο που τόσο έλειπε τα τελευταία χρόνια! Μακάρι να «πιάσει», να είναι υγιής και να κάνει... παπάδες όπως ο Έκι τα πρώτα χρόνια, όπως ο Μπορέλι, όπως ο Λέτο, όπως ο Ρότσα!

Για τους υπόλοιπους, έχει ξεκινήσει δυνατά ο Μέστο, ο Λούκας δείχνει καλά στοιχεία, ο Βλαχοδήμος τον ξέρουμε και είναι αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις, ο Μολέδο είναι ερωτηματικό η κατάσταση του μετά από σχεδόν δύο χρόνια απραξίας και τον Μαμούτε πρέπει να τον δούμε.

Αφήσαμε για το τέλος τον μικρό Βλαχοδήμο. Τον πορτιέρο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ελεύθερο έναν άσο με συμμετοχές σε όλες μικρές ομάδες της Εθνικής Γερμανίας, έναν τερματοφύλακα επιπέδου Μπουντεσλίγκα, μόλις στα 22 του, με τεράστια περιθώρια βελτίωσης που έφυγε από την Στουτγκάρδη για να παίζει βασικός. Στο «τριφύλλι» θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει στα ίσια την θέση από τον Στιλ, ανεβάζει τον ανταγωνισμό για μια θέση κάτω από τα δοκάρια και «υποχρεώνει» τον Άγγλο να γίνεται όλο και καλύτερος!

Και μιας και είπαμε για ανταγωνισμό, σκεφτείτε τι έχει να γίνει στα εξτρέμ! Βλαχοδήμος, Καλτσάς, Μαμούτε, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπουμάλ. Χαμός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.