Απόδειξη, Επιβεβαίωση, Κέρδη...

Απόδειξη, Επιβεβαίωση, Κέρδη...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Απόδειξη, Επιβεβαίωση, Κέρδη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα αποδεικνύει, επιβεβαιώνει και κερδίζει η ΑΕΚ, για τον κόσμο που έλειψε, τα μεταγραφικά και τον Δελφάκη!

Πήγαινα πραγματικά με ένα σούπερ feeling από το σπίτι μου για το ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσω την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ηρακλή για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ήμουν σίγουρος πως η Ένωση θα γίνει η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει το εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση...

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το κυριότερο σε ψυχολογική. Τα νικηφόρα σερί αποτελέσματα πάντα φέρνουν επιπλέον κίνητρο και κυρίως μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια της ομάδας που διανύει περίοδο νικηφόρας φόρμας.

Επιπρόσθετα η ΑΕΚ έχει καλύτερο ρόστερ και πιο μεγάλο βάθος από τον Ηρακλή. Η διαφορά είναι μεγάλη και αυτό θαρρώ αποδείχτηκε στα δυο μεταξύ τους ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όπου το... κοντέρ έγραψε 9-2 συνολικά τέρματα υπέρ της Ένωσης...

Η ΑΕΚ συνεχίζει να αποδεικνύει ότι αποτελεί μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα που απέκτησε και την αγωνιστική ταυτότητα του προπονητή της. Κυνική και αποτελεσματική με στιγμές που δεν επιτρέπει στον εκάστοτε αντίπαλο (από το πρέσινγκ και την αμυντική της λειτουργία) να απειλήσει και να δημιουργήσει κινδύνους.

Δεν το έκανε ούτε χθες που έμεινε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίωρο. Περιόρισε τον Ηρακλή σε ρόλο κομπάρσου παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα και έφτασε σε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς κάτι που συνιστά πολυτέλεια...

Επίσης η ΑΕΚ επιβεβαιώνει πως έχει περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης εξέλιξης, τόσο με το υπάρχον ρόστερ της, όσο και άλλο τόσο με δυο σημαντικές - ουσιαστικές κινήσεις προσθήκης που θα δώσουν όμως το κάτι παραπάνω. Η Ένωση ξεκίνησε και έπαιξε χωρίς τον on fire Μπαρμπόσα, τον σε σούπερ κατάσταση Αραβίδη στον πάγκο και τον εξαιρετικό το 2016 Βάργκας δίπλα του.

Και; Είχε τους Μάνταλο - Γιόχανσον - Σιμόες ξανά σε σούπερ μέρα, τα ακραία της μπακ (Γκάλο και Σοϊλέδη αφού ο Μπακάκης δεν πρόλαβε λόγω της αποβολής) επίσης σε άριστη κατάσταση και τον Πλατέλλα επιθετικά σε καλό, πολύ καλό βράδυ (ήταν ο κορυφαίος ειδικά από τη στιγμή που έμεινε η ομάδα με δέκα παίκτες) όπως και το κεντρικό της αμυντικό δίδυμο (αφού έλειπε ο Άρθο λογικό)!

Αρκετοί όλοι οι παραπάνω για να οδηγήσουν στη νίκη σε επίπεδα άμεσης πρόκρισης με την ΑΕΚ τώρα στα δύσκολα να έχει την πολυτέλεια να πάρει τη ρεβάνς αψήφιστα στον βαθμό που αυτό δεν θα την επηρεάσει στην υπόθεση πρόκριση (θα πρέπει να... αυτοκτονήσει η Ένωση στην Θεσσαλονίκη).

Αν εξαιρέσουμε τον Τζιμπούρ που δεν ήταν καθόλου καλός, τον Μπακάκη που αποβλήθηκε (λανθασμένη η πρώτη κάρτα για μένα, αλλά να ήταν μόνο αυτό το λάθος Δελφάκη) και τον Μπουονανότε που υποχρεώθηκε να αντικατασταθεί στο βωμό της κόκκινης για να μπει ο Γκάλο, οι υπόλοιποι ήταν σε καλή βραδιά... Πώς αλλιώς άλλωστε θα ερχόταν το 4-1...

Τα κέρδη λοιπόν είναι πολλά, πάρα πολλά για την ΑΕΚ από το ματς με τον Γηραιό και αφορά πλην του αποτελέσματος, της διαφαινόμενης πρόκρισης και τα πρόσωπα όσα αγωνίστηκαν και υπολογίζονται (από τον πάγκο) για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Δελφάκης εννοείται πως τα έκανε μαντάρα. Άρχισε με το λάθος σε βάρος του Ηρακλή αφού υπάρχει ξεκάθαρα πέναλτι στη φάση της κεφαλιάς του Βέλλιου που σταματάει στο χέρι του Λαμπρόπουλου, αλλά μετά το έχασε τελείως όχι μόνο για την κόκκινη του Μπακάκη (αφού η δεύτερη είναι ξεκάθαρα κάρτα) αλλά και το γεγονός ότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι στον αντίπαλο και παράλληλα δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 49' σε ξεκάθαρη παράβαση του Μπαρτολίνι πάνω στον Πλατέλλα.

Η διαιτησία του ήταν περίεργη ενόψει και της επικείμενης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και γι' αυτό αρκετοί έλεγαν στο τέλος του ματς (και ψυθίριζαν στα Σπάτα και στο ΟΑΚΑ) ότι στόχος είναι να παίξει η Ένωση χωρίς κόσμο στο ντέρμπι. Το καλό μαντάτο είναι πως ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο δεν τσίμπησε και προστάτευσε την έδρα...

Μια έδρα που όσο και να έχει στοιχειώσει και ξενερώσει τον ΑΕΚτσή αξίζει λόγω (και) των αποτελεσμάτων μεγαλύτερης προσέλευσης. Η ΑΕΚ έχει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς στο 2016 και πάει... τρένο για 8 στα 8 αλλά ο κόσμος της δεν είναι όσο κοντά θα περίμενε κανείς (ειδικά στο τελευταίο ματς γιατί με τον ΠΑΟΚ είχε και 20.000 και κάτι παραπάνω).

Σίγουρα ο κόσμος θέλει καλύτερο ποδόσφαιρο πλην αποτελεσμάτων και περιμένει μεταγραφές, κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσης αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να τους κρατάει μακριά από την ομάδα και ειδικά να στερεί από την ΑΕΚ τη δύναμή τους και τη στήριξη όταν ένα ματς θα δυσκολεύει και θα είναι απαραίτητοι...

Υγ: Εντάξει όπως και να 'χει, ότι και να γίνει από δω και στο εξής η ΑΕΚ στο μεταγραφικό της σχεδιασμό παίρνει κάτω από τη βάση. Ελπίδα όλων είναι όποιος-όποιοι και να ΄ρθουν έστω και στα... χασομέρια να βγουν περιπτώσεις Σιμόες - Γιόχανσον και να έχει και εδώ κέρδος η ΑΕΚ, γιατί στο τέλος της κουβέντας αυτό μετράει. Όσο για τα λάθη ας γίνουν μάθημα να μην επαναληφθούν και τρίτη σερί μεταγραφική περίοδο.

Υγ2: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στην εκδήλωση των εταιριών της Aegean για την κοπή της πίτας και φυσικά δεν έλειψαν οι... μυθικές ατάκες για την ΑΕΚ. «Η ομάδα μας κέρδισε με έναν παράξενο διαιτητή. Απλώς να ξέρουν ότι σε λίγους μήνες οι διαιτητές αυτοί θα σφυράνε στα τρένα»... Το μόνο που μπορούμε εμείς να συμπληρώσουμε είναι: Αμήν...

Υγ3: Το πιο μεγάλο κοουτσάρισμα έκανε με τον Ηρακλή ο Πογιέτ. Όλες μα όλες οι κινήσεις του απ τον πάγκο ήταν οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και βοήθησαν την ομάδα. Ο Ουρουγουανός προπονητής συμμετέχει άριστα απ τον πάγκο σε κάθε ματς. Το μόνο αδικαιολόγητο λάθος του όλο αυτό το διάστημα ονομάζεται Άρθο και η εμμονή του να μην αξιώνει απόκτηση στόπερ (τουλάχιστον δεν το έκανε δημόσια). Αλήθεια κ. Μπαρτόλο τι έγινε με Βιγιαφάνες; Κι αφού αποκτήθηκε για σκάουτερ της ΑΕΚ και δεν είναι μάνατζερ πλέον ποια ματς στο εξωτερικό έχει τσεκάρει για παίκτες; Έστω που έχει πάει έως τώρα; Στα Σπάτα βλέποντας την Κ20 δεν βρίσκεις παίκτες. Εκτός αν είναι σκάουτερ μέχρι να γίνει τεχνικός διευθυντής!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...