Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ένα…

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ένα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ένα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το μεγαλύτερο «θέμα» του Ολυμπιακού, με αφορμή την…πενταστεράτη εμφάνισή του κόντρα στον Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέστρεψε στα καλά του μετά τα παιχνίδια με τον Πλατανιά και την Ξάνθη. Και δη στα πολύ καλά του. Ήταν ακόμη καλύτερος απ΄ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2016, το 3-1 στον Πανιώνιο και το 3-1 επί του Λεβαδειακού. Κι έτσι αυτή τη φορά έβαλε πέντε μαζί κι όχι τρία ανά ματς!

Εδώ όμως είναι η μεγάλη μαγκιά. Να μην έχουμε αγωνία αν στα επόμενα δύο παιχνίδια, στ Γιάννινα και στην Τρίπολη, θα δούμε τον Ολυμπιακό των αγώνων με Πανιώνιο κι Αστέρα και του α΄ ημιχρόνου με τη Λιβαδειά η, θα δούμε τον Ολυμπιακό των αγώνων με Πλατανιά και Ξάνθη…Όχι. Δεν λέω, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει σε κάθε ματς να βάζει τρία και τέσσερα και πέντε γκολ-αν και τουλάχιστον στα περισσότερα του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου δεν είναι και τόσο δύσκολο, αλλά τέλος πάντων…Λέω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι σε κάθε παιχνίδι του σοβαρός, αποφασιστικός, πειθαρχημένος και προπάντων συγκεντρωμένος. Κι από εκεί και πέρα, ας φέρει ό,τι αποτέλεσμα κι αν φέρει!

Γιατί το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πάντοτε το ίδιο! Δεν αλλάζει. Κι ας λέμε τη μία ότι θέλουμε άλλο στόπερ, την άλλη άλλο 8άρι, την παράλλη εξτρέμ κλπ, κλπ. Το μεγάλο «θέμα» του Ολυμπιακού είναι η νοοτροπία με την οποία μπαίνει η ομάδα του στα παιχνίδια.

Μπαίνει με τη σωστή νοοτροπία; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα! Αφού κέρδισε 3-2 την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ναι, μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα!

Μπαίνει με την «άλλη» νοοτροπία; Ουαί κι αλίμονο. Μπορεί να χάσει από κάθε ομάδα! Όταν σε δύο (από τα τρία) παιχνίδια δεν έχεις κερδίσει τον Πλατανιά, μέσα κι έξω, ασφαλώς και μπορείς να χάσεις από τον καθένα!

Γι΄αυτό κι όπως σημείωνα χθες, ο Ολυμπιακός σε όλα τα τελευταία, κάπως σοβαρά, παιχνίδια του για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη δεν είχε ούτε μία νίκη από πέρσι! Αντίθετα, μία φορά που έσφιξαν τα γάλατα κι ήρθε φάτσα με τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ της Β΄ Εθνικής, πήγε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε με 65.000 ΑΕΚτζήδες…

Εκεί είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό. Στο πως μπαίνει στα παιχνίδια του. Στη νοοτροπία. Μπαίνει επιπόλαια, χαλαρά, ανεύθυνα; Την έβαψε! Μπαίνει δυναμικά, συγκεντρωμένα, aggressive, ακόμη και καμικάζι αν χρειαστεί; Μαύρο φίδι που τον έφαγε τον αντίπαλο!

Κι ακριβώς εδώ είναι που πρέπει να εστιάσει πρωτίστως ο καλός αυτός προπονητής Μάρκο Σίλβα, αλλά κι όλοι όσοι είναι στο Ρέντη: στο πως ο Ολυμπιακός θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο να παρουσιάζεται με την άλλη, τη λάθος νοοτροπία…

Γιατί πολύ απλά, το «θέμα» του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του! Ο κακός εαυτός του είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του. Και κανένας άλλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.