Το «εισιτήριο» στην Τούμπα και ο Μπερμπάτοφ…

Το «εισιτήριο» στην Τούμπα και ο Μπερμπάτοφ…

Το «εισιτήριο» στην Τούμπα και ο Μπερμπάτοφ…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έδωσε τον πρώτο προημιτελικό με τον Πανιώνιο και… απλά πήγε την υπόθεση πρόκριση στην Τούμπα. Τίποτα παραπάνω… 

Το μόνο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ με το 1-1 είναι ότι θα παίξει την πρόκριση στο γήπεδό του και όχι μακριά από αυτό, όπου φέτος (λόγω έλλειψης ΚΑΙ πολλών προσωπικοτήτων) δυσκολεύεται πάρα πολύ να κερδίσει και σε καμία περίπτωση δεν έχει πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις, όπως έχει κάνει στη Θεσσαλονίκη.
 
Άλλο ένα μικρό όφελος (βάσει του σκορ) είναι ότι απλά… το αρχικό 0-0 με το οποίο θα ξεκινήσει το δεύτερο ματς, του δίνει την πρόκριση. (Αν βέβαια εφησυχάσει σε αυτό, τότε θα αποκλειστεί. Ο Πανιώνιος δεν έχει να χάσει τίποτα).  
 
Άρα στις 11 Φεβρουαρίου το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος θα έχει την μορφή τελικού και όπως όλοι ξέρουμε η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι από τις πιο δυσκολοκατάβλητες.
 
Το θετικό για τον κρίσιμο αγώνα που έγινε σήμερα, ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε φάσεις. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να το σημειώσουμε αυτό και για το ΟΑΚΑ όπου δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ, αλλά και για τον σημερινό αγώνα. Αυτό το γεγονός, για εκτός έδρας δύσκολο ή κρίσιμο αγώνα αποτελεί προτεραιότητα για κάθε ομάδα που βάζει μεγάλους στόχους. Και για έναν αφελή ΠΑΟΚ, όπως παρουσιάζονταν σε άλλα ματς, αυτό αποτελεί επιτυχία. Είναι μία βάση.  
 
Ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φανεί πιο παραγωγικός, να βγάζει αυτοματισμούς και να δημιουργεί πιο πολλές καταστάσεις, δε συζητιέται… Σε αυτό τον τομέα ήταν κακός, παρά το ότι και σήμερα και την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ είχε τις μεγάλες φάσεις.
 

 

Το κακό είναι (και ας το προσέξουν όλοι) ότι και πάλι έχει 5-6-7 απόντες από τραυματισμούς, κάρτες και επιβάρυνση. (Και μην πει κανείς ποια επιβάρυνση όταν έγινε αυτό που έγινε με Βίτορ και Χαρίση…).  
 
Πάμε τώρα και στο θέμα Μπερμπάτοφ. Ας θέσουμε κάποιες ερωτήσεις.
 
1) Γιατί έπρεπε να αποτελέσει είδηση η προχθεσινή ατάκα Σαββίδη ότι ο Μπερμπάτοφ θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ; Τέθηκε σοβαρά, εδώ στην Ελλάδα, ζήτημα αποχώρησης; Μέχρι το καλοκαίρι έχει συμβόλαιο και αυτό έλειπε να φύγει τώρα…
 
2) Γιατί έπρεπε να αποτελεί μεγάλο θέμα η άποψη του Βούλγαρου ότι… «θέλω να παίζω»; Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να παίζει; Το αυτονόητο δεν είπε; Ο τρόπος που το έκανε βέβαια, έγινε θέμα σε όλο τον κόσμο. (Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι ο Μπερμπάτοφ αποκλείεται να έχει παράπονο με την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον Ελληνικό Τύπο. Με τίποτα όμως…).
 
3) Μετά από ότι είπε ο Βούλγαρος (που αλήθεια είναι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα φέτος) δεν έπρεπε να περιμένουμε τι θα απαντήσει και τι… τέλος πάντων έχει να πει για το θέμα ο Τούντορ; Μετά από τις θέσεις και των δύο δεν θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη άποψη;
 
Τι είπε ο προπονητής λοιπόν: «Εγώ ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια. Εγώ ξέρω τι γίνεται στην προπόνηση. Εγώ έχω να κάνω με 25 παίκτες. Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να βλάψω την ομάδα μου και τον εαυτό μου».
 
Άρα προφανώς έχουν γίνει πράγματα που δεν ξέρουμε (σε προπόνηση και αποδυτήρια) και οδηγούν σε αυτές τις αποφάσεις. Ας το έχουμε λοιπόν και αυτό στο μυαλό μας πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα…
 
Από εκεί και πέρα, συμφωνούμε ότι όλη η εξέλιξη του ζητήματος δημιουργεί θέμα στην εικόνα του ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μεγάλη αποτυχία η μη αξιοποίηση του σπουδαίο αυτού ποδοσφαιριστή.
 
Από την άλλη όμως, σε τέτοια ζητήματα ΠΟΤΕ δεν φταίει ένας.  Όπως βέβαια δεν έφταιγε μόνο ο Δώνης το 2013 για το θέμα Γκαρσία… Ο λαϊκισμός του… «ποτέ δεν φταίει ο παικταράς» είναι για παιδάκια.   
 
* Μην γράψει και μην πει κανείς ενόψει Σαββάτου όπου ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ατρόμητο… «μα τι κάνει αυτός, παρέταξε την ομάδα χωρίς σέντερ φορ! Μα τι κάνει και πραγματοποιεί πάλι πολλές αλλαγές! Αναγκαστικά γίνονται όλα αυτά. Το έχει πει 15 φορές τις τελευταίες μέρες: «Και εγώ θα ήθελα να παίζω συνέχεια με τον ίδιο κορμό, αλλά ΔΕΝ γίνεται».
 
Δεν είναι τόσο ανόητος ή άσχετος όσο θέλουν να τον παρουσιάζουν, επειδή τώρα αυτό είναι που "πουλάει". 
 
* Μας διέψευσε ο Βοσκάκης! Κοίτα να δεις άμα θέλει που μπορεί να παίξει και το… σχεδόν απόλυτο 50-50 σε έναν αγώνα.

Best of internet