«Καμπανάκι» πρόκρισης...

«Καμπανάκι» πρόκρισης...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
«Καμπανάκι» πρόκρισης...

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα και άφησε ορθάνοιχτους λογαριασμούς πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι. Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Στα τέσσερα τελευταία ματς, ο Παναθηναϊκός αν και είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του, αν και έχει την κατοχή της μπάλας και δημιουργεί τις φάσεις του, δεν σκοράρει, δεν ματώνει το πλεκτό στα τρία από αυτά και μεγαλώνει τον προβληματισμό για την επιθετική του δυστοκία, μια δυστοκία που υπήρχε και πριν αλλά την έκρυβε... κάτω από το χαλάκι ο Νίκος Καρέλης. Καρέλης δεν υπάρχει πια και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει γκολ τόσο από τον Μπεργκ όσο και από τους εξτρέμ και τους μέσους του. Κόντρα στον Ατρόμητο το κακό... τρίτωσε.

Το «τριφύλλι» έδειξε και πάλι έλλειψη καθαρού μυαλού και σωστών επιλογών απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρο, έμεινε στο 0-0 και απέτυχε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Η ομάδα του Δέλλα ήρθε καλά διαβασμένη, έπαιξε για την ισοπαλία, την πήρε και μεταφέρει την «σειρά» σε μια ρεβάνς «do or die» σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Αυτή η ισοπαλία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα δεν την... πλήρωσε αλλά αν συνεχίσει έτσι θα την «πατήσει» και πολύ άσχημα στο μέλλον. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως ο επαναληπτικός στο Περιστέρι είναι το ματς της χρονιάς-μέχρι το επόμενο- για τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως σε αυτό το ματς πρέπει να παρουσιαστούν έντεκα «ταλιμπάν», αποφασισμένοι για όλα. Aπό κει και πέρα, αξίζει να αναφερθούμε στην εμφάνιση του Λούκας Εβαντζελίστα.

Ο Βραζιλιάνος στο μισάωρο που αγωνίστηκε, ανέβασε την παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι, έβαλε φαντασία, είχε μια εξαιρετική στιγμή για να σκοράρει και σε γενικές γραμμές έδειξε πως είναι ποδοσφαιριστής με στοιχεία που έλειπαν από το ρόστερ του «τριφυλλιού».

Όσο θα περνάει ο καιρός, όσο θα παίρνει χρόνο συμμετοχής με τους νέους του συμπαίκτες τόσο πιο σημαντικός θα γίνεται… Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Μέστο 6, Πράνιτς 4, Τελάντερ 7, Κουτρουμπής 3, Εσιέν 4, Αμπέντ 4, Ζέκα 6, Μπουμάλ 5, Καλτσάς, 5, Πέτριτς 6, Κλωναρίδης 5, Εβαντζελίστα 7, Λαγός(-)


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.