Γιουβέντους - Ιντερ 3-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Ιντερ 3-0

bet365

Ο Μοράτα ξεμπλόκαρε με δύο γκολ, ο Ντιμπάλα συνέχισε απτόητος και η Γιουβέντους πάτησε με 3-0 την Ιντερ και είναι μια ανάσα από τον τελικό του Coppa Italia!

Από τις 4 Οκτωβρίου πέρασαν αρκετοί μήνες... Ο Μοράτα, νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα έβρισκε δίχτυα και το έκανε στη σωστή στιγμή. Ο Ισπανός φορ έβαλε δύο γκολ στον πρώτο ημιτελικό, ο Ντιμπάλα πρόσθεσε άλλο ένα ερχόμενος από τον πάγκο και η Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος συνέχισε τις αλλαγές του δίνοντας χρόνο σε όλους, έβαλε γερές βάσεις για να είναι για δεύτερη σερί χρονιά στο Olimpico τον Μάιο. Απογοήτευσε η Ιντερ, η οποία έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μουρίγιο, ο οποίος θα χάσει -όπως και ο Μιράντα- την ρεβάνς...

Οι Μπιανκονέρι μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη φάση στο 2' με το άστοχο σουτ του Ασαμόα εντός περιοχής, για να απαντήσουν οι Νερατζούρι με τον Μεδέλ στο 9'. Πέντε λεπτά μετά, πάντως, ο Χιλιανός έκανε χέρι σε φάουλ του Κουαδράδο αλλά ο ρέφερι δεν το είδε και έδειξε κόρνερ. Οπως και να έχει, η Γιούβε ήταν αυτή που είχε την μπάλα και έκανε παιχνίδι, απέναντι σε μια Ιντερ που είχε ως πρώτο στόχο να κρατήσει ανασταλτικά και να χτυπήσει στην κόντρα... Δεν μπόρεσε, τελικά, να κάνει κανένα από τα δύο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κινδύνεψε στο 21' από το σουτ του Κουαδράδο που έφυγε λίγο άουτ, δεν κατάφερε να παγώσει το ματς και στο 34' είδε τον Μουρίγιο να κάνει πέναλτι με το σπρώξιμο στον Κουαδράδο... Με τον Ντιμπάλα στον πάγκο, ήταν μάλλον σίγουρο ότι οι Μπιανκονέρι θα έδιναν την εκτέλεση στον Μοράτα για να ξεμπλοκάρει και το έκανε ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφησαν σε σχέση με το πρώτο μέρος αφού η Γιουβέντους προτίμησε να δώσει χώρο στην Ιντερ, ελπίζοντας ότι θα έβρισκε περισσότερους αυτή, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε ως εκείνη την στιγμή. Με την αμυντική λειτουργία των Μπιανκονέρι να έχει επανέλθει -όπως δείχνουν και τα τελευταία ματς πρωταθλήματος- στο επίπεδο των περασμένων χρόνων, οι Νερατζούρι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό επιθετικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν και τα λάθη στην άμυνα... Οπως, για παράδειγμα, στο 63', όταν ο Μιράντα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μοράτα εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Χαντάνονοβιτς (2-0)!

Ο Μαντσίνι προσπάθησε να σώσει κάτι με την είσοδο του Μπρόζοβιτς αντί του Μέλο αλλά στο 70' έπρεπε να αλλάξει ξανά τα πλάνα του αφού ο Μουρίγιο αποβλήθηκε (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ στον εκπληκτικό Κουαδράδο... Λίγα λεπτά μετά -και αφού ο Μοράτα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για χατ-τρικ από την ωραία μπαλιά του Πογκμπά ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν χέρι του Κάσερες σε μια προσπάθεια του Γιόβετιτς- ο Αλέγκρι αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα και τον Ντιμπάλα αντί του Μάντζουκιτς και στο 83', σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν ωραία, ο Αργεντίνος πανηγύρισε το 3-0 με πλασέ εκτός περιοχής, χάρη και στο λάθος του Χαντάνοβιτς! Ετσι, η Γιουβέντους έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση καθώς η Ιντερ θα πρέπει να κάνει... επική ανατροπή στη ρεβάνς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Νέτο, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κουαδράδο (90' Παντοΐν), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Εβρά (83' Αλεξ Σάντρο), Μάντζουκιτς (77' Ντιμπάλα), Μοράτα.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Ναγκατόμο, Μέλο (64' Μπρόζοβιτς), Μεδέλ, Κοντογκμπιά, Μπιαμπιανί (77' Ικάρντι), Γιόβετιτς, Λιάγιτς (80' Ζουάν Ζέσους).

 

SERIE A Τελευταία Νέα