Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-0

bet365

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλησαν να δώσουν την... απάντησή τους για το λουκέτο στην «13», όμως η ομάδα δεν τους έδωσε την ευκαιρία για πολλά χαμόγελα! Το 0-0 με τον Ατρόμητο αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στο Περιστέρι και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και από την στιγμή που το Κύπελλο είναι ο μοναδικός μεγάλος στόχος που έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό, ο Αντρέα Στραματσόνι διατήρησε κατά το 10/11 τους βασικούς της Λιβαδειάς και αναγκαστικά λόγω των ενοχλήσεων του Μπεργκ, άλλαξε τον Σουηδό με τον Πέτριτς. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μέστο και ο Τελάντερ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Ζέκα σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Εσιέν και Αμπέντ μπροστά του. Αριστερό «φτερό» ο Καλτσάς, δεξί ο Μπουμάλ και στην κορυφή του 4-3-3 ο Πέτριτς.

Από την δική του πλευρά, ο Τραϊανός Δέλλας και ο Ατρόμητος βλέπουν το Κύπελλο σαν μια ευκαιρία να... γλυκάνουν την πικρή έως τώρα πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις επιλογές του Έλληνα τεχνικού να δείχνουν ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι ο θεσμός. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία των «κυανόλευκων». Φυτανίδης και Λαζαρίδης τα στόπερ, δεξί μπακ ο Κιβρακίδης, αριστερό ο Μπίτολο. Ουσέρο και Κεϊτά οι δύο αμυντικοί μέσοι. Αριστερό «φτερό» ο Στόιτσεφ, δεξί ο Ούμπιντες, ο Ναπολεόνι σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά στο 4-2-3-1 ο Παπαδόπουλος.

Τον... βραχυκύκλωσε!

Μετά από δύο μήνες, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ξανά στην Λεωφόρο με το κοινό του στις κερκίδες και όπως ήταν λογικό σε διαστήματα της αναμέτρησης έβγαλε ρυθμό, γρήγορο ποδόσφαιρο και διάθεση. Αυτά, όμως, ως στοιχεία από μόνα τους δεν έφταναν για να δημιουργηθούν φάσεις και ευκαιρίες στην εστία του Ατρομήτου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν διαβάσει άριστα το ματς, έκλειναν τους χώρους και έβγαζαν αλληλοκαλύψεις που δεν έπετρεπαν στους ακραίους του «τριφυλλιού» να δημιουργήσουν ρήγματα.

Η ομάδα του Στραματσόνι είχε την κατοχή της μπάλας(67%-33%) αλλά δεν βρήκε διαδρόμους, δεν έβγαλε αυτοματισμούς και δεν είχε σωστές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μια κεφαλιά του Αμπέντ στο 23' και ένα σουτ του Μπουμάλ στο 27' ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές που δεν βρήκαν στόχο. Σε κακό απόγευμα τόσο ο Αμπέντ όσο και ο Εσιέν με αποτέλεσμα ο άξονας του Παναθηναϊκού να μην παράγει.

Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έψαξε να βρει το επιθετικό τρανζίσιον στους ανοιχτούς χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός αλλά δεν είχε τις κατάλληλες μεταβιβάσεις. Σε όλο το ημίχρονο, μία φορά το έκανε σωστά και απείλησε με τον Ναπολεόνι(17') έπειτα από τον συνδυασμό του Στόιτσεφ με τον Μπίτολο από τα αριστερά. Ανασταλτικά το «αστέρι» ήταν εξαιρετικό και για αυτό κράτησε μακριά τους κινδύνους.

Ραντεβού στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να μπει το ίδιο δυνατά με το πρώτο μέρος και ο Ατρόμητος που άφησε την άμυνά του στο πρώτο τέταρτο απείλησε δύο φορές με Ναπολεόνι και Ούμπτιντες(51' και 54'). Ο Στιλ απόκρουσε την ενέργεια του Αργεντινού και ο Στραματσόνι βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει, προχώρησε σε διπλή αλλαγή με την είσοδο των Εβαντζελίστα και Κλωναρίδης.

Ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος έβαλε... μπρίο στο παιχνίδι της ομάδας του, ανακάτεψε τον Ατρόμητο μεσοαμυντικά και θα μπορούσε να σκοράρει στην μεγάλη ευκαιρία του 77' με τον δυνατό αριστερό να φεύγει κόρνερ μετά την εκτίναξη του Μπάρκα. Ο Κλωναρίδης λειτούργησε ατομικά στην φάση του 79' όπου σούταρε άουτ και στην συνέχεια του ματς οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να απειλήσουν αλλά χωρίς ορθολογικό τρόπο ενώ η κεφαλιά του Τελάντερ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι(68') των φιλοξενούμενων.

Ο Ατρόμητος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και η προσπάθεια για το γκολ που θα έδινε προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό έλαβε τέλος με την αποβολή του Κουτρουμπή στο 89'. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ρεβάνς στο Περιστέρι θα κρίνει το εισιτήριο στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος...

MAN OF THE MATCH: Βασίλης Μπάρκας. Ο νεαρός πορτιέρο του Ατρομήτου ήταν καθοριστικός, ώστε να φύγει το «αστέρι» με το 0-0 από την Λεωφόρο, αποτέλεσμα που του αυξάνει τις πιθανότητες για την πρόκριση στους «4». Έδωσε εμπιστοσύνη στην άμυνα του, είχε σωστές τοποθετήσεις και μια τρομερή επέμβαση στον «κεραυνό» του Εβαντζελίστα στο 77'.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης ήταν ο μοναδικός της δημιουργικής γραμμής του Παναθηναϊκού που κάτι έκανε, που έφτιαξε παιχνίδι και που τα έδωσε όλα με καθαρό μυυλό για να φτάσει στο γκολ της νίκης το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μεντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος ήταν πολύ κακός, τόσο κακός που ο Στραματσόνι θα έπρεπε να τον είχε βγάλει από νωρίς και όχι να τον αφήσει μέχρι το 85' μέσα στο γήπεδο όταν και τον αντικατέστησε με τον Λαγό. Πολλές λάθος επιλογές από τον Αμπέντ, καμία ουσία στο παιχνίδι του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Γιώργο Κουτρουμπή. Στα τελευταία λεπτά που ο Παναθηναϊκός πιέζει απεγνωσμένα τον Ατρόμητο για να βρει το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα για την πρόκριση, χτυπάει με τον αγκώνα τον Κεϊτά σε μια στημένη φάση της ομάδας του και βλέπει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας ήταν... κάπως απόψε στην Λεωφόρο, ίσως και επηρεασμένος από την συνάντηση με τον Γκιρτζίκη πριν το ματς. Διακόπτει το παιχνίδι για συνθήματα εις βάρος του, προσπαθώντας να τινάξει στον αέρα το ματς! Στο 81' βγάζει κόκκινη στον Λαζαρίδη επειδή τον μπέρδεψε με τον Φυτανίδη αλλά ευτυχώς το κατάλαβε γρήγορα και το διόρθωσε. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και την χρήση των καρτών, ορθά αποβάλλει τον Κουτρουμπή. Στους επόπτες η δύσκολη φάση «έκατσε» στην Κουρομπίλια. Το οφ-σάιντ που δίνει στον Μπρίτο στο 76'. Έστω και οριακά, ο Βραζιλιάνος φαίνεται από το ριπλέι πως δεν καλύπτεται.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία σήμερα στην Λεωφόρο να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Για τρίτο παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα δεν βρήκε τον δρόμο προς το γκολ, ο Ατρόμητος που έπαιξε για την ισοπαλία έξυπνα, πήρε αυτό που ήθελε και οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Περιστέρι, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα