Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολάρα του Πέλκα, ο Πανιώνιος ισοφάρισε με γκολάρα του Μασούρα, αλλά το 1-1 της Νέας Σμύρνης, δίνει... τον πρώτο λόγο στον Δικέφαλο όσο αφορά την πρόκριση στην ρεβάνς της Τούμπας!

Πως ξεκίνησαν

Μετά το πρωτάθλημα ο Πανιώνιος ήθελε να διακριθεί και στο Κύπελλο και γι αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταηε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με αυτή με τον Αστέρα με μοναδική αλλαγή τον Μπαργκάν στην θέση του Καραμάνου.

Στην αντίπερα όχθη ο Ιγκόρ Τούντορ έκανε αλλαγές λόγω και των απουσιών με τον Σκόνδρα να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας με την τριάδα Μακ, Πέλκας, Ροντρίγκες πίσω από τον Αθανασιάδη σε μια άκρως ανταγωνιστική ενδεκάδα.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν επιφύλασσε κάποια συγκίνηση με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές και να φυλάνε τα νώτα τους. Φάση ούτε για δείγμα με τις προσωπικές μονομαχίες να κυριαρχούν.

Γκολ από το πουθενά

Κι ενώ καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με αρκετή δόση της τύχης να πετύχει τον πρωταρχικό του σκοπό, το γκολ. Με την συμπλήρωση 15 λεπτών ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο Πέλκας έξω από την περιοχή του Πανιωνίου έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Ρισβάνη και να κρεμάει τον Διούδη. \

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό έδωσε φτερά στον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να επιδίδονται σε πολλά λάθη προκαλώντας και μια μικρή γκρίνια στις εξέδρες. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά το γκολ ο Πέλκας παραλίγο να τελειώσει το ματς και την πρόκριση, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος κι 1-1

Μετά το 25' οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν να εμφανιστούν στο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει μια οργανωμένη επίθεση.

Στο 34' όμως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκρυψε την μπάλα με τους παίκτες της ομάδας να συνδυάζονται και τον Οικονόμου από τα αριστερά να βγάζει μια υπέροχη σέντρα και τον Μασούρα με εντυπωσιακή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε με στόχο να πιέσει και να φτάσει στην ανατροπή. Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και γύρω γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Φάσεις όμως ούτε για δείγμα αφού υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα.

Κρατούσε χαλαρά ο ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος του Βορρά έβγαζε μια κούραση (συνεχόμενα ματς και απουσίες) και φαινόταν να είχε βολευτεί με την ισοπαλία. Έτσι, ήταν λίγες οι φορές που έβγαινε μπροστά έχοντας περισσότερο το νου του στο να μην δώσει την ευκαιρία στον αντίπαλό του να απειλήσει.

Μετά το 70' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τα πολλά φάουλ να μην επιτρέπουν την δημιουργία φάσεων και τον ΠΑΟΚ να κρατάει άνετα και χωρίς ιδιαίτερη πίεση το 1-1 που τον βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

MVP: Κανονικά εδώ θα έπρεπε να μπει κάποιος ποδοσφαιριστής, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους 28 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν δεν κινήθηκαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Οπότε εδώ θα βάλουμε MVP τους οπαδούς των δύο ομάδων που απέδειξαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς ακρότητες και να φωνάξουν και να στηρίξουν την ομάδα τους.

Αδύναμος Κρίκος: Αρκετοί παίκτες και από τις δύο ομάδες, με τον Μπαργκάν εκ μέρους των γηπεδούχων να δείχνει φανερά έξω από τα νερά του, ενώ και ο Κλάους από την πλευρά του ΠΑΟΚ χάθηκε μέσα στο αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να ακουμπήσει λίγες φορές την μπάλα.

Στο Ύψος του: Ο Δημήτρης Πέλκας. Ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ που δίνει προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς ενώ είχε και το δοκάρι λίγο μετά.

Η Γκάφα: Σε μια ανύποπτη φάση στο δεύτερη ημίχρονο ο Βελλίδης έκανε την έξοδο με τον Μασούρα να τον προλαβαίνει και να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του αλλά ο Τζαβέλλας πρόλαβε κι έδιωξε πριν ο παίκτης του Πανιωνίου γίνει επικίνδυνος.

Το Στραγάλι: Αρκετά λάθη από το0ν Βοσκάκη ο οποίος επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΟΚ χαρίζοντας την κάρτα, Χωρίς να υπάρχει η αμφισβητούμενη φάση έδωσε δικαιώματα για δίκαια παράπονα στον Πανιώνιο.

Το Ταμείο του Gazzetta: Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη ήταν να μην χάσει και αν αυτό συνδυαζόταν και με κάποιο γκολ θα ήταν το καλύτερο. Η ομάδα του Τούντορ τα πέτυχε και τα δύο. Και δεν ηττήθηκε και πήρε την ισοπαλία 1-1 που τον κάνει ακλό0νητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος αιφνιδιάστηκε δέχτηκε ένα τυχερό γκολ και παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο δεύτερο ημίχρονο αναλώθηκε σε μια ανούσια κατοχή χωρίς να απειλήσει την εστία του Βελλίδη κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξει για την υπέρβαση στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαϊας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπαργκάν (69' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (81' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (58' Καραμάνος).

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Μακ (56' Ζάιρο), Πέλκας (90' Σάμπο), Ροντρίγκες (83' Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα