Και καλή μπάλα...

Και καλή μπάλα...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Και καλή μπάλα...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr λίγα και καλά για τον ποδοσφαιρικό Αρη με... πορτοκαλί υστερόγραφα.

Όταν σε 18 παιχνίδια έχεις 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα είναι φυσιολογικό και ο κόσμος σου να ασχολείται με άλλα πράγματα. Στον ΑΡΗ βέβαια πάντα πρέπει να βρούμε κάτι να ασχολούμαστε...αρνητικά. Όταν τα αγωνιστικά είναι λυμένα, είναι φυσιολογικά να θυμόμαστε τα...δικαστικά. Η εκκαθάριση... φοριέται πολύ και φέτος και θα πει κάποιος σωστά ότι και 32 νίκες να κάνεις, αν υπάρχει πρόβλημα στο δικαστικό πάνε όλα στράφι.

Αυτό που θα σημειώσω εγώ είναι ότι εφόσον γίνουν όπως πρέπει τα πράγματα, με δεδομένη και την έγγραφη γνωμοδότηση της ΕΕΑ, να κάνει η πλευρά του κ. Καρυπίδη ότι πρέπει να κάνει για να αγωνιστεί η ομάδα στην Β εθνική και στην συνέχεια να πράξει τα δέοντα ώστε να ανέβει στην Λίγκα και χωρίς περιορισμούς να πάρουν όλα τον δρόμο τους.

Προσωπικά δεν θέλω να ξέρω ούτε κινήσεις, ούτε τρόπους, ούτε...ξεδιάντροπους για το πώς θα το πετύχει. Θέλω μία μέρα η...νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ να ανακοινώσει ότι αγωνίζεται κανονικά στην Β εθνική, εν συνεχεία ότι έκλεισε και τυπικά το θέμα της εκκαθάρισης, η ΕΠΟ να έχει στο δελτίο Τύπου τον ΑΡΗ στις αδειοδοτούμενες ομάδες και να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθούμε με τέτοιου είδους θέματα.

Αντιλαμβάνομαι ότι επικοινωνιακά πρέπει να παρουσιάζεται ότι ο Καρυπίδης ασχολείται, ότι οι νομικοί τα κάνουν όπως πρέπει και αυτό γιατί δρομολογείται και φέτος μία ύπουλη και κατευθυνόμενη αντιπολίτευση για πολύ... συγκεκριμένους λόγους, αλλά προσωπικά προτιμώ να ενημερωθώ όπως ενημερώνονταν οι συνάδελφοι της ΑΕΚ ότι έγινε, δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε η τάδε ενέργεια και πάμε παρακάτω.

Η καθημερινή ενασχόληση...δημόσια με αυτό το θέμα μόνο κακό μπορεί να κάνει. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει και ο κ. Καρυπίδης που αν και δεν αποτελεί δική του ευθύνη το τι έγινε μέχρι τώρα στην εκκαθάριση, πλέον έχει ο ίδιος αναλάβει το κομμάτι της θετικής έκβασης. Και αυτό περιμένουν άπαντες στον σύλλογο.

Θέλω όμως σε κάθε περίπτωση να καταγράψω ότι ένα θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο...γκρίνιας τις πρώτες αγωνιστικές που η ομάδα αλλού πατούσε και άλλου βρίσκονταν, αλλά ΚΕΡΔΙΖΕ!

Τα περί καλού ποδοσφαίρου, πλέον δεν ακούγονται γιατί πολύ απλά μετά την διακοπή ο ΑΡΗΣ παίζει σαφέστατα καλύτερο ποδόσφαιρο. Η εξήγηση είναι φυσικά απλή. Το καλοκαίρι ο Αναστόπουλος λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μάζεψε καλούς μεν, αλλά από την παραλία παίκτες και έπρεπε να παρουσιάσει ένα σύνολο ικανό για...περίπατο. Για όσους βιάζονται και μπορούν να αναφέρονται στα περί Γ εθνικής, πέρα από το περσινό πάθημα του ΑΡΗ, ας κοιτάξουν τι γίνεται φέτος με τον ΟΦΗ.

Όπου και να παίξεις, ειδικά όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να κάνει το ματς της ζωής του,πρέπει να προετοιμαστείς. Και ο ΑΡΗΣ πλέον παρουσιάζεται πολύ καλύτερος γιατί στην ουσία έκανε μία μίνι προετοιμασία. Όπως μετά από τα επόμενα 4-5 παιχνίδια που θα εξασφαλιστεί και μαθηματικά κατά 99% η άνοδος, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την Β εθνική. Ήδη μεταγραφικά έχουν δρομολογηθεί οι κινήσεις σε μεγάλο ποσοστό...

ΥΓ1 Η απόφαση του προπονητή είναι να μην ενισχυθεί η ομάδα στην Ευρώπη. Ελπίζω η απόφαση να είναι να ενισχυθεί στην Ελλάδα γιατί πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ με μία σωστή κίνηση θα είναι 3ος. Ότι και αν μπορεί να σημαίνει ή όχι αυτό για όσους γνωρίζουν τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την σημερινή διπλή αποστολή του ΑΡΗ σε Ευρωλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό να παραδεχθεί κάποιος ότι υπήρξε και μία λάθος επιλογή παίκτη και να τον αντικαταστήσει προς όφελος της ομάδας... Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τα....comments στην διάθεσή του.

ΥΓ2 Πρόεδρε όπως και πέρσι έτσι και φέτος όταν βγαίνεις να μιλήσεις δημόσια καλό θα ήταν να μην πετάς...ρουκέτες. Μόνο ελαφρυντικό ότι μια βδομάδα ήσουν μέσα! Από την άλλη θα ήταν καλό όσοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για ίδιον όφελος να μην χαίρονται με τις επικοινωνιακές γκέλες του ανθρώπου που εκπροσωπεί τον ΑΡΗ. Γιατί προφανώς 126.000 ευρώ οφειλές σε παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια δεν τα έκανε αυτός...

ΥΓ3 Με το τοπικό ντέρμπι...αγωνιστικά θα ασχοληθώ στο επόμενο σημείωμα. Είναι όμως εξοργιστικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για την διαιτησία αυτοί που στο Παλέ είχαν τριπλάσιες βολές με τα μίσά ριμπάουντ και κόντρα στην Κηφισιά τους δόθηκαν 3 βολές με το σκορ στο -3, 7 δεύτερα πριν το τέλος για φάουλ στην δική τους ρακέτα. Εκεί δείχνει ο...ρέφερι ποιον θέλει να βοηθήσει, όχι στις εκατέρωθεν τεχνικές ποινές και 2-3 φλόπινγκ που βαφτίζονται και αυτές ως άδικες.

ΥΓ4 Επειδή μετά τις ήττες του συμπολίτη σε μπάσκετ και μπάλα, διέκρινα και μία ευαισθητοποίηση για την πετόσφαιρα, περιμένω αν κάποιος-όπως στην Μίκρα- επιχειρήσει να...δροσίσει παίκτη του ΑΡΗ, στο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Θεσσαλονίκης, του οποίου η χρήση (αλλά και κυριότητα!!!) έχει παραχωρηθεί σε σύλλογο από την ΓΓΑ, να παρθούν τα ίδια ακριβώς μέτρα.Και φυσικά θα περιμένω την επόμενη μέρα τις ίδιες αναλύσεις και τοποθετήσεις στα μίντια για το... πτύειν! Άδικα μεν, αλλά θα περιμένω...

ΥΓ5 Μια που αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο κλειστό-δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί βαφτίζουν ιδιόκτητο ένα γήπεδο που έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού και τα καλά χρόνια η Νομαρχία Θεσσαλονίκης (δεν) πλήρωνε το ρεύμα. Γιατί όταν κάποιος αναφέρει την αλήθεια για το συγκεκριμένο γήπεδο χαρακτηρίζεται οπαδός ή εξοργίζει τον αντίπαλο; Σε ένα βαθμό βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι προιόν παραπληροφόρησης. Όταν οι νεότεροι ακούνε και διαβάζουν για ιδιόκτητο γήπεδο, στο τέλος το πιστεύουν! Να λέει δηλαδή και ο Αρειανός ότι το Παλέ είναι δικό του ή ο Παναθηναικός ότι του ανήκει το ΟΑΚΑ ή ο Ολυμπιακός πώς κατέχει το ΣΕΦ; Αλήθεια πληρώθηκε ρε παιδιά εκείνη η οφειλή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την ΔΕΗ ή γράφτηκαν στο χιόνι μετά την μετονομασία σε Περιφέρεια; Και ας σταματήσουν οι χαζομάρες ότι οι του ΑΡΗ πήγαιναν στο... Ακρόαμα και ο συμπολίτης έφτιαχνε γήπεδο. Γιατί όπως στον ΑΡΗ χαρίστηκαν τα χρέη με το νόμο Βενιζέλου, τα ίδια και μάλιστα περισσότερα δις δραχμές χαρίστηκαν και στον συμπολίτη στο μπάσκετ. Για να μαθαίνει ο κόσμος τι πραγματικά συνέβη γιατί μάλλον την ιστορία θέλετε να την ακούτε όπως σας αρέσει και όχι όπως πραγματικά συνέβη. Μπορεί βέβαια να βγει και ο Διονύσης να μας πει για το ποιος πλήρωνε το ρεύμα ή είναι απασχολημένος με τον αγώνα για την εξυγίανση της ΕΠΟ παρέα με τον πρώην που θέλει να ξαναγίνει νυν έστω και δια εκπροσώπου; Αυτόν που έφερε στην μεγάλη αγκαλια του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Γκιρτζίκη και τα άλλα παιδιά δηλαδή...

ΥΓ6 Τι έβαλες ρε σκύλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!