Ηρακλής - Πλατανιάς 0-0

Φώτης Καρακούσης
Ηρακλής - Πλατανιάς 0-0

bet365

Όταν χρειάστηκε οι τερματοφύλακες φώναξαν «παρών» και στο Καυτανζόγλειο δεν... κουνήθηκε φύλλο! Ηρακλής και Πλατανιάς έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα...

Για όσους δεν είδαν τον αγώνα του Ηρακλή με τον Πλατανιά, το 0-0 μπορεί να θεωρηθεί απολύτως λογικό, καθώς είναι και ένα αποτέλεσμα που έρχεται συχνά στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Όσοι το είδαν όμως είναι δεδομένο πως θα σκέφτονται πως δεν γίνεται σε αυτό το ματς να μην μπήκε γκολ. Τόσο οι «κυανόλευκοι», όσο και οι «κόκκινοι» έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει και έτσι το 0-0 έμεινε, ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί, αλλά και δυσαρεστεί και τους δύο.

Τους γηπεδούχους γιατί ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με τους δύο βαθμούς που έχασαν στην έδρα τους, έχασαν μαζί και την ευκαιρία να φτάσουν ακόμα και στην 7η θέση, ενώ τους φιλοξενούμενους γιατί σε ένα ακόμα παιχνίδι, έπαιξαν καλά, τα έδωσαν όλα αλλά στάθηκαν άτυχοι, ειδικά στην φάση του Γουνδουλάκη.

Με τον βαθμό που πήρε ο Ηρακλής έφτασε τους Παναιτωλικό και Λεβαδειακό στους 23 και βέβαια μπορεί ακόμα να ελπίζει για πεντάδα, ενώ ο Πλατανιάς τους 21 και συνεχίζει να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη.

Εξαιρετικός Ηρακλής στο ξεκίνημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που είχε ρυθμό, είχε μεγάλες φάσεις, αλλά όπως και σε όλο το ματς του έλειπε το γκολ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν βρεθεί τρεις φορές με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Σωτηρίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Αρχικά στο 4' ο Τσιλιανίδης έφυγε μόνος του από δεξιά, αλλά είδε τον Σωτηρίου να τον νικάει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες ήταν και πάλι οι πρωταγωνιστές με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή αντί να πασάρει να κάνει το σουτ και τον αντίπαλό του να τον νικάει και πάλι. Η τρίτη μεγάλη στιγμή για τον «γηραιό» στο ξεκίνημα ήταν στο 10' με τον Λουκίνα να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ισορρόπησαν οι Κρητικοί

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πλατανιά ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν με την σειρά τους μπροστά και να κυνηγούν το γκολ και μέσα σε τρία λεπτά από το 13' μέχρι το 16' έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες. Η πρώτη με τον Μουνάφο που είδε τον Ζιαμπάρη να τον κόβει με ωραία προβολή, η άλλη με τον Γκνιάτιτς (15') που απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε εντυπωσιακά και η τρίτη με τον Γουνδουλάκη από καλή θέση να πιάνει άσχημα την κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν αυτοί που έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουλιμπαλί στο 36' έκανε την σέντρα σουτ αναγκάζοντας τον Χουάντερσον να διώξει με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να απομακρύνει σε κόρνερ και την προσπάθεια του Μενδρινού.

Γρήγορος ρυθμός, αλλά μόνο μια μεγάλη φάση στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ναι μεν ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος, αλλά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να είναι τόσο απειλητικοί όσο στο πρώτο. Η μεγαλύτερη φάση που ήταν και συνολικά του ματς, χάθηκε για τον Πλατανιά, όταν στο 57' ο Γουνδουλάκης μετά τη σέντρα του Κουλιμπαλί δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον από το ένα μέτρο, με τον Βραζιλιάνο να τον νικάει και πάλι, κρατώντας το μηδέν. Αυτή η φάση θα λέγαμε πως ήταν όλο το δεύτερο ημίχρονο με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0.

Man of the match: Μπορεί αρχικά να είδε τον Περνίς να του παίρνει τη θέση στην ενδεκάδα αλλά πλέον ο Χουάντερσον δεν γίνεται να βγει εκτός, ειδικά από την στιγμή που κάνει εμφανίσεις όπως η σημερινή. Ο Βραζιλιάνος όσες φορές χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Τσιλιανίδη όχι γιατί ο παίκτης του Ηρακλή δεν τα πήγε καλά, ειδικά στο ξεκίνημα, αλλά γιατί σε μια φάση που θα μπορούσε να γίνει το 1-0 για την ομάδα του προτίμησε να κάνει το σουτ ενώ είχε δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες δίπλα του.

Στο ύψος του: Ο έτερος τερματοφύλακας, ο Σωτηρίου στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος κάνοντας εξαιρετικές αποκρούσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η πίεση του Ηρακλή ήταν ασφυκτική.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γουνδουλάκης στο 57'. Ναι ο Χουάντερσον αντέδρασε εξαιρετικά, αλλά για παίκτη με την εμπειρία του Γουνδουλάκη δεν γίνεται να χαθεί αυτό το γκολ από τόσο κοντά.

Το στραγάλι: Πιο χαλαρή μέρα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Λαμπρόπουλος. Δεν υπήρξε ούτε μία δύσκολη φάση, με τον... άρχοντα του αγώνα να περνάει ένα τρομερά ήρεμο απόγευμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ναι σε ένα ματς που λήγει χωρίς γκολ, λίγοι μιλάνε για θέαμα, αλλά η αλήθεια είναι πως στο Καυτανζόγλειο οι Ηρακλής και Πλατανιάς προσπάθησαν να σκοράρουν. Δεν τα κατάφεραν είτε γιατί οι δύο τερματοφύλακες ήταν εξαιρετικοί, είτε γιατί υπήρξε αστοχία. Το θέμα είναι πως το μηδέν έμεινε.

Συνθέσεις ομάδων

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης (76' Πασάς), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Μπουλούτ (64' Ρομάνο), Λουκίνας (70' Περόνε).

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (66' Ντίνας), Μουνάφο, Αποστολόπουλος (86' Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (79' Στανισάβλιεβιτς), Ανγκούλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα