Έχει ψηλότερο ταβάνι ο ΠΑΟΚ…

Έχει ψηλότερο ταβάνι ο ΠΑΟΚ…

Έχει ψηλότερο ταβάνι ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την πίεση που δημιουργεί η ήττα αυτή αλλά και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του Τούντορ τις οποίες καλείται να αποδείξει στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ και πέρα από ότι συνέβη στο παιχνίδι (λίγα πράγματα δηλαδή) το αρνητικό αποτέλεσμα για τον Δικέφαλο του Βορρά, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε όλους. Αυτό είναι και το πιο σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από την χθεσινή βραδιά, που ακολούθησε και το 1-1 της Ξάνθης. Η πίεση είναι το ζήτημα και πώς θα την διαχειριστεί η νεανική ομάδα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη για το κύπελλο.

Από εκεί και πέρα στον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν τόσο μεγάλη η ισορροπία σε αυτά που είδαμε από τις δύο ομάδες, όπου προφανώς η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, είχαν ανάλογες φάσεις και μεγάλες ευκαιρίες (ίσως του Ροντρίγκεζ να ήταν η σημαντικότερη) οι σωστές πάσες ήταν 45-43, η κατοχή 52-48%, οι τελικές 6-5, τα λάθη 39-41, τα κλεψίματα 14-6, οι επεμβάσεις εντός περιοχής 17-19 και τα γεμίσματα 6/26 για τον ΠΑΟΚ και 3/19 για την Ένωση. Τα φάουλ 18-22, οι κίτρινες 3-4 και ο ΠΑΟΚ είχε την κόκκινη του Μπερμπάτοφ.

Όλα αυτά δεν τα «λες» και αποτυχία για τον ΠΑΟΚ στο καταραμένο γι’ αυτόν στάδιο…

Οι πιο μεγάλες διαφορές ήταν ότι: Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το πιο μεγάλο λάθος των αντιπάλων και σκόραρε, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγάλη ευκαιρία.

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε μία από τις λίγες στημένες φάσεις της, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε τις πολλές δικές του και κυρίως την τελευταία με την κεφαλιά του Κόστα.

Η ΑΕΚ είχε πολύ θετικό τον τερματοφύλακά της και ο ΠΑΟΚ είδε τον δικό του να κάνει ένα σοβαρό λάθος.

Ήταν ο ορισμός του… «κρίθηκε στις λεπτομέρειες». Είναι ΚΑΙ αυτό αποτυχία για τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας ντέρμπι;

Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες δεν θέλουν να τα δουν όλα αυτά και επειδή έχουν άλλα ζητήματα με τον Τούντορ, θα σκέφτονται ότι το ματς κρίθηκε επειδή δεν έπαιξε ο Όλσεν (και εγώ θεωρώ λανθασμένη την απόφαση με βάση την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη) και δεν ξεκίνησε ο Μπερμπάτοφ. Τον οποίο πολλοί θα δικαιολογήσουν για το σε 37 λεπτά έκανε έξι(!!) επιθετικά φάουλ και τελικά αποβλήθηκε!

Δηλαδή θα βλέπαμε τόσο διαφορετικό ματς με τον Όλσεν και τον Μπερμπάτοφ βασικούς; Δεν ξέρω…

Η εικόνα του ΠΑΟΚ σαφώς δεν ήταν τέλεια ή… η καλύτερη, αλλά πέρα από το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί απειροελάχιστες φορές στο συγκεκριμένο στάδιο, πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε τα πάντα από το αποτέλεσμα.

Και στο κάτω-κάτω, αν αυτό είναι το plan B του ΠΑΟΚ για μεγάλα εκτός έδρας ματς φέτος (κλειστό παιχνίδι και λίγες φάσεις) δεν είναι και τόσο τραγικό… Μακάρι (για τον ΠΑΟΚ) να δεχθεί έξι τελικές και από τον Παναθηναϊκό και από τον Ολυμπιακό… (Προφανώς θα είναι καλύτερο να κάνει εκείνος παραπάνω από πέντε που είχε χθες…).

Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στα πλέι οφ και εκεί ο ΠΑΟΚ θα έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι σαφώς και έχει υψηλότερο ταβάνι από αυτή την ΑΕΚ.

Κάτι που έχει φανεί μερικές φορές στη διάρκεια της περιόδου, κάτι που φάνηκε στο σύνολο των 180 λεπτών και στα μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι που μπορεί αποτυπωθεί και στα ρόστερ, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευτεί την ευχέρειά του για να ενισχυθεί.

Η ΑΕΚ ξεπερνάει τον ΠΑΟΚ έξι βαθμούς, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει περισσότερες δυνατότητες από ότι η Ένωση! Αυτό έχει φανεί σε μερικά παιχνίδια και αυτό περιμένουμε στην πορεία.

Δηλαδή: Η ΑΕΚ (με ταβάνι απόδοσης το 7) είναι σταθερή και γι’ αυτό έχει περισσότερους πόντους, αλλά αν ο ΠΑΟΚ (τον οποίο έχουμε δει να παίζει σε σημαντικά και σε δύσκολα ματς στο 8) ξαναπιάσει το δικό του ταβάνι και παραμείνει εκεί για λίγο παραπάνω από ότι Σεπτέμβριο- Οκτώβριο , τότε θα φανεί πόσο ανώτερος είναι.

Για παράδειγμα: Να δούμε τα δύο 90λεπτα των ομάδων σε Τούμπα και ΟΑΚΑ;

Στον πρώτο αγώνα οι τελικές ήταν 19-8 (και 11-3 εντός περιοχής) και τώρα 6-5! Στον πρώτο αγώνα οι πάσες ήταν 122-64 και τώρα 45-43! Στο πρώτο ματς ο ΠΑΟΚ επέβαλε καταιγιστικό ρυθμό και στο δεύτερο είδαμε το πιο κλειστό και ισορροπημένο παιχνίδι. Το γεγονός ότι και στα δύο ματς η ΑΕΚ είχε μέσα στους κορυφαίους της, τους τερματοφύλακες (τότε τον Μπαρόχα και τώρα τον Ανέστη) είναι ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο.

(Στο πρώτο ματς η ΑΕΚ είχε Δέλλα βέβαια και στο δεύτερο Πογιέτ. Αλλά και ο Ουρουγουανός ακόμη στην αρχή είναι και στην πορεία θα κριθεί καλύτερα…).

Είναι και άλλα ματς όπου ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο μεγάλες δυνατότητες, από αυτές που μας έχει δείξει η ΑΕΚ. Η οποία χωρίς Ευρώπη, παραμένει σοβαρή, παίρνει τα μικρά παιχνίδια, έχει θετικό κλίμα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Και μπράβο της για ότι έχει πετύχει, κυρίως για το ότι έχει ομάδα έξι εκατομμυρίων και προηγείται με αρκετούς βαθμούς διαφορά του ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί και να έχει διπλάσιο μπάτζετ!

Πραγματικά πιστεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές δυνατότητες, αρκεί να προσπαθήσει για να τις δείξει και να μην διακόψει για ξαναρχίσει (για πολλοστή φορά)από την αρχή…

* Το ημερολόγιο δείχνει 25 Ιανουαρίου! Δυόμισι μήνες από τότε που ο προπονητής του ΠΑΟΚ ζήτησε τον παίκτη που του λείπει (αυτόν που θεωρεί ότι θα ανεβάσει την ομάδα του 20-30%) και μία εβδομάδα από το τέλος της περιόδου για να του τον πάρουν. Αυτοί που… είπαν (και έγραψαν) ότι πέρα από προφορική στήριξη, θα τον στηρίξουν και εμπράκτως…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.