Λυών - Μαρσέιγ 1-1

Gazzetta team
Λυών - Μαρσέιγ 1-1

bet365

Λυών και Μαρσέιγ έμειναν στο 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσουν στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Μεγάλο ματς στο Stade des Lumière, όπου η Λυών υποδέχθηκε την Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί επιβεβαίωσαν ότι παίζουν καλύτερα εκτός έδρας και έφυγαν με τον βαθμό, έστω και αν πιέστηκαν στο τέλος. Η ισοπαλία, όμως, δεν βόλεψε κανέναν, καθώς αμφότερες οι ομάδες έμειναν στη μέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο μέρος οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, όμως η πρώτη κλασική ευκαιρία χάθηκε για την Μαρσέιγ, όταν στο 6’ ο Νταρντέρ έσωσε στην γραμμή την κεφαλιά του Ρολάντο. Ο Ισπανός απείλησε με σουτ από μακριά στο 16’, ενώ στο 17’ ο Νκουντού έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Λόπες να σώζει. Στο 25’ ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα προ του Μανταντά και στιγμές αργότερα χάθηκε και η τρίτη κλασική ευκαιρία για τους Μασσαλούς, όταν ο Μπατουάγι είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λόπες, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα αρχικά δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος μέχρι το 60’, όταν ξαφνικά το παιχνίδι έγινε ροντέο. Στο 61’ ο Ουμτιτί έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Λυών, που πίεζε, στο 63’ ο Μανταντά έκανε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Βαλμπουένα, πριν βγάλει και την προσπάθεια του Λακαζέτ από το κόρνερ και κόντρα στη ροή η Μαρσέιγ πήρε το προβάδισμα. Ο Σαρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπατσουάγι έστρωσε στον Καμπελά και εκείνος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1 στο 64’!

Οι λιονέ δεν έριξαν ρυθμό, επέμειναν, απείλησαν με τον Τολισό από μακριά στο 70’ και έφτασαν στην ισοφάριση στο 78’. Φάουλ του Βαλμπουένα, κεφαλιά του αμαρκάριστου στην περιοχή Τολισό και 1-1! Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε φωτιά, με τον Καλούλου (80’) να χάνει την ευκαιρία για την Λυών και τους Μπατσουάγι (80’) και Ανγκισά (86’) για την Μαρσέιγ. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι οπίεσαν πολύ, όμως ούτε ο Λακαζέτ (88’), ούτε ο Τολισό (89’) κατάφεραν να νικήσουν τον Μανταντά, με το 1-1 να παραμένει.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα