«Άντερλεχτ σε βαθιά κρίση»!

Δημήτρης Τομαράς
«Άντερλεχτ σε βαθιά κρίση»!

bet365

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Μπρούνο Γκρόβερς του Footmagazine σχολιάζει στο Gazzetta.gr την εικόνα της Άντερλεχτ στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα.
Η νίκη της Άντερλεχτ με 2-1 επί της Σαρλερουά στην έδρα της δεν στάθηκε αρκετή για να μετριάσει την γκρίνια και τις... αποδοκιμασίες για τον Μπέζνικ Χάσι και την ομάδα του. Την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League. Ο ρεπόρτερ Άντερλεχτ στο βελγικό Footmagazine, Μπρούνο Γκρόβερς, καταθέτει στο Gazzetta.gr την άποψή του με αφορμή αυτό το παιχνίδι που είδε από κοντά ο Μάρκο Σίλβα.
«Δεν είναι υπερβολή το να πούμε ανοιχτά πως η Άντερλεχτ είναι σε βαθιά κρίση! Αγωνιστική και ψυχολογική. Μία... καθίζηση που από ένα σημείο και μετά είναι και ανεξήγητη. Κόντρα στην Σαρλερουά το ότι κέρδισε ήταν θέμα και τύχης και συγκυριών. Δεν ήταν καλή. Καθόλου καλή. Και αυτό συμβαίνει καιρό τώρα στο πρωτάθλημα. Όταν φτάνεις στο σημείο να νικάς χωρίς να ικανοποιείς με την εικόνα σου στο γήπεδο είναι πρόβλημα... Όταν είσαι μία ομάδα όπως η Άντερλεχτ δεν γίνεται να μένεις μακριά από τους τίτλους. Στο πρόσφατο ματς ήταν κακή. Χωρίς ρυθμό και δίχως καλή κυκλοφορία και ανάλογες μεταβιβάσεις.
Ένα βασικό πρόβλημα της ομάδας είναι η έλλειψη πλάνου. Κανείς δεν έχει καταλάβει επακριβώς το τι σύστημα παίζει και το τι θέλει να κάνει στο γήπεδο. Είναι σαν να λειτουργούν όπως να' ναι οι παίκτες. Σαν να μην υπάρχουν σαφείς ρόλοι. Για το τι πρέπει να κάνουν. Δεν είναι μόνο θέμα στρατηγικής, διαχείρισης και ψυχολογίας - διότι όταν δεν παίζεις καλά και έχεις προβλήματα επηρεάζεσαι - αλλά κυρίως και πάνω απ' όλα είναι θέμα προπονητή. Ο Χάσι δεν έχει τον έλεγχο της ομάδας, παρότι δουλεύει αρκετό καιρό μαζί της.
Στην Ευρώπη η Άντερλεχτ πήγε καλά και έκανε και καλά ματς με την Τότεναμ, όμως στο Βέλγιο υπάρχουν ματς που δεν... βλέπεται και για ένα σημαντικό διάστημα είναι αρνητική. Ο Χάσι δεν έχει παρουσιάσει έργο και το πιο σπουδαίο είναι πως δεν προσδίδει προοπτική γι' αυτήν την ομάδα. Είναι κακή κατάσταση. Χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ! Εάν συνεχίσει τότε σίγουρα θα αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό.
Αυτήν την στιγμή πρέπει να αποδεχθούμε όσοι ασχολούμαστε με την Άντερλεχτ είναι πως δεν έχει την πιο καλή ομάδα στο Βέλγιο, δεν έχει τους κορυφαίους παίκτες, δεν παίρνει τρόπαια με τον ρυθμό που τα κατακτούσε και σίγουρα μα σίγουρα δεν έχει τον καλύτερο τεχνικό. Το αντίθετο μάλλον... Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα ενίσχυσης ρόστερ. Κυρίως είναι θέμα προπονητή...», επισημαίνει σχετικά.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα