Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

bet365

Στην πρώτη προπονητική γκέλα του ο Γάλλος είδε τη Ρεάλ να μένει στο 1-1 εκτός με την ψυχωμένη Μπέτις και να ξεμένει στο -4 από την κορυφή.

Μετά από 10 γκολ ενεργητικό στα δύο πρώτα ματς με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, η επίσκεψη στην έδρα μίας ομάδας που δεν είχε σκοράρει από τις 5 Δεκεμβρίου (8 ματς), φαινόταν θεωρητικά εύκολο έργο. Ωστόσο, στην πράξη αποδείχτηκε ακατόρθωτο, καθώς οι Βερδιμπλάνκος έκαναν την καλύτερη φετινή εμφάνιση τους και κράτησαν τη Ρεάλ στο 1-1. Μάλιστα από μία άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί και άδικο γι' αυτούς αποτέλεσμα, καθώς ισοφαρίστηκαν με καθαρό οφσάιντ, ενώ δεν δόθηκε το ίδιο ακριβώς πέναλτι και στις δύο ομάδες.

Τα δύσκολα για τους Μαδριλένους ξεκίνησαν στο 7' και την γκολάρα του Θεχούδο, ο οποίος τράβηξε ένα τρελό ξερό στο δεξί παραθυράκι του Κέιλορ Νάβας. Η Ρεάλ όμως δεν μπορούσε να απαντήσει. Δεν έβγαζε καθαρές φάσεις και με εξαίρεση μία στραβοκλωτσιά του Κριστιάνο (32') σε κάτι σαν τετ α τετ, δεν παρουσίασε κάτι καλό. Νωρίτερα (32') ο Πετρός πάτησε εντός περιοχής τον Μπενζεμά, αλλά δεν δόθηκε η παράβαση. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ειδικά με την είσοδο του Καρβαχάλ που έκανε τη διαφορά.

Ωστόσο, έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό πρώην δικό τους, Αδάν. Ο Ισπανός πορτιέρο σταμάτησε αρχικά το μονοκόμματο του Χάμες (55'), ενώ στο 77' ήρθε το 1-1 που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Χάμες πήρε τη μπάλα μισό μέτρο οφσάιντ πριν δώσει το πάρε βάλε στον Μπενζεμά (σ.σ.: έφτασε τα 17 στη La Liga). Δύο λεπτά αργότερα ο Αδάν έκανε τρομερή επέμβαση στη βολίδα του Χάμες και στη συνέχεια ξανά σε εξ επαφής ραμπόνα του Μπενζεμά. Στο 89' ήταν η σειρά του Βαράν να πατήσει εντός περιοχής τον Θεμπάγιος και να μην δοθεί το πέναλτι, με τον Ρουμπέν Κάστρο να απειλεί τελευταίος στο 90.

Γκολ άλλο δεν μπήκε όμως και έτσι η Ρεάλ συνέχισε μία αρνητική παράδοση στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Εκείνη που τη θέλει να μην νικάει εκεί μέσα, όταν χάνει στο ημίχρονο. Εχει να κάνει το αντίθετο εδώ και 51 χρόνια. Με την τέταρτη σερί έξοδο τους χωρίς νίκη οι Μερένγκες έμειναν στο -4 από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Μπέτις (Χουάν Μερίνο): Αδάν, Πετσέλα, Μπρούνο, Βάργας, Μολινέρο, Πετρός, Ν'Ντιαγιέ, Φαμπιάν (53' Θεμπάγιος), Θεχούδο (76' Πορτίγιο), Καντίρ (58' Χοακίν), Ρουμπέν Κάστρο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Πέπε, Ντανίλο (65' Καρβαχάλ), Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (79' Χεσέ), Ισκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα