Σαμπντόρια - Νάπολι 2-4

Γιώργος Κοντογεώργης
Σαμπντόρια - Νάπολι 2-4

bet365

Για ακόμα μία αγωνιστική η Νάπολι θα βρίσκεται στην κορυφή της Serie A καθώς πέρασε από το Marassi κόντρα στην Σαμπντόρια (2-4). Γκέλα-σοκ για Ιντερ.

Οσο ο Ιγουαΐν σκοράρει, οι Παρτενεοπέι θα... σβήνουν αγωνιστικές για το Scudetto και ο Πιπίτα άνοιξε τον δρόμο για το σημαντικό διπλό στην Γένοβα φτάνοντας τα 21 γκολ σε 21 αγωνιστικές. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πέτυψε την 5η σερί νίκη της στην Serie A και την 6η φέτος μακριά από το San Paolo, κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα να δει αναπαυτικά και πιο χαλαρά το Γιουβέντους-Ρόμα το βράδυ. Με δέκα παίκτες έπαιξε για περισσότερα από 20 λεπτά η «Σαμπ» εξαιτίας της αποβολής του Κασάνι.

Ο Ιγουαΐν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4' καθώς μόνος με τον Βιβιάνο σούταρε ψηλά αλλά δεν θα μπορούσε να αστοχήσει και στο 9' όταν μετά το λάθος του Μπαρέτο βρέθηκε ξανά τετ-α-τετ με τον πορτιέρε της Σαμπ και τον νίκησε για το 0-1. Ο Μπαρέτο ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Μπλουτσερκιάτι και στη συνέχεια, καθώς φάνηκε να ανατρέπει τον Ραούλ Αλμπιόλ στην περιοχή και ο Ινσίνιε νίκησε τον Βιβιάνο από τα 11 βήματα για το 0-2. Στο 31' μετά την όμορφη ενέργεια του Αλαν ο Καγιεχόν δεν κατάφερε να σκοράρει και στο επόμενο λεπτό ο Κορέα είχε την πρώτη φάση της προκοπής για την «Σαμπ» ύστερα από ντρίμπλα και σουτ. Στο 43' οι Ναπολιτάνοι συνδυάστηκαν και ο Καγιεχόν έδωσε με τακουνάκι στον αέρα στον Ιγουαΐν αλλά ο Βιβιάνο ήταν εκεί. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι μείωσαν με ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Καρμπονέρο έφυγε από δεξιά και έκοψε στο πέναλτι, ο Εντερ άφησε υπέροχα και ο Κορέα τελείωσε τη φάση από το πέναλτι (1-2).

Στην επανάληψη ο Ιγουαΐν έφυγε ξανά μόνος με τον Βιβιάνο αλλά συγκρούστηκε μαζί του και έχασε την ευκαιρία και στο 58' η Σαμπντόρια έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Ματία Κασάνι για μαρκάρισμα στον Ινσίνιε. Δύο λεπτά μετά ο Χάμσικ έκανε το 1-3 για την Νάπολι ύστερα από ατομική ενέργεια με την οποία απέφυγε 2-3 αντιπάλους και τσίμπημα της μπάλας στη γωνία. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Γενοβέζοι μείωσαν σε 2-3 στο 73' με κεφαλιά του Εντερ από κόρνερ το οποίο ξεκίνησε από θέση οφσάιντ του Κορέα. Στο 79' ο Ιγουαΐν έχασε σε κενό τέρμα την ευκαιρία να γράψει ένα ακόμα γκολ και στο 80' ο Μέρτενς, που είχε μπει αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Σοκ για Ιντερ!
Στο Giuseppe Meazza το Ιντερ-Κάρπι άρχισε... περίεργα καθώς στο 3' ο διαιτητής αποφάσισε να ακυρώσει γκολ του Μπακόγκου χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Παρ' όλα αυτά, οι φορμαρισμένοι νεοφώτιστοι δεν πτοήθηκαν και απείλησαν στη συνέχεια με τον ίδιο παίκτη αλλά και με τον Μανκόζου, για να επιβεβαιωθεί ξανά ότι ο Χαντάνοβιτς είναι σε άριστη κατάσταση. Το ίδιο, όμως, δεν μπορεί να ειπωθεί και για την Ιντερ, η οποία δυσκολευόταν αρκετά να κάνει το παιχνίδι της και προκαλούσε εκνευρισμό στις εξέδρες. Τουλάχιστον μέχρι το 39', όταν ο Παλάσιο από κοντά, μετά την κόντρα που έγινε σε σουτ του Πέρισιτς, έκανε το 1-0.

Εχοντας προβάδισμα από το ημίχρονο, οι Νερατζούρι θεωρητικά θα μπορούσαν να διαχειριστούν όπως έπρεπε την κατάσταση στην επανάληψη αλλά δεν το έκαναν, με την Κάρπι να ζητάει πέναλτι σε χέρι του Μουρίγιο στο σουτ του Μπιάνκο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς σε δύο περιπτώσεις με τους Πέρισιτς και Μέλο αλλά ο Μπέλεκ έκανε δυνατές επεμβάσεις, για να μείνει η Κάρπι με 10 παίκτες στο 83' αφού ο Πασιούτι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο πορτιέρε Μπέλεκ ήταν ξανά καθοριστικός στις προσπάθειες των Παλάσιο-Μέλο και στο 92' το Meazza πάγωσε καθώς ο Λαζάνια με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Χαντάνοβιτς, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του και στερώντας δύο από την Ιντερ (1-1).

Ξέσπασε με 4άρα!
Ο Στέφανο Πιόλι ζήτησε από τους παίκτες του να αντιδράσουν μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα-κύπελλο και αυτοί το έκαναν με το 4-1 επί της Κιέβο. Ενα ματς, πάντως, που άρχισε στραβά για τους Λατσιάλι καθώς στο στο 5' ο Σέζαρ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, έκανε το 0-1. Αυτό το γκολ επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους και αυτό είχε ως συνέπεια να μην καταφέρουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο πρώτο 45λεπτο αλλά όλα άλλαξαν στην επανάληψη... Στο 47' οι Βερονέζοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Σέζαρ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κεϊτά και στο 66' η Λάτσιο πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκόμπι στον Καντρέβα. Αυτός ήταν που ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-1, με την Λάτσιο να ανατρέπει πλήρως την κατάσταση στο 72' με το ωραίο σουτ του Κατάλντι (2-1)!

Οι Ρωμαίοι είχαν, πλέον, τον έλεγχο και στο 81' είχαν και προβάδισμα νίκης καθώς ο Καντρέβα πέτυχε από δύσκολη θέση το δεύτερο του γκολ (3-1), για να μείνει στο επόμενο λεπτό με 10 και η Λάτσιο καθώς αποβλήθηκε ο Ράντου για το πέναλτι στον Παλόσκι... Ο Μπερίσα, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του επιθετικού της Κιέβο και στο 95' ο Κεϊτά με κεφαλιά, μετά την ασίστ του Καντρέβα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Πόκερ και η Παλέρμο
Η Παλέρμο άφησε πίσω την ήττα με 4-0 από την Τζένοα επικρατώντας με 4-1 της Ουντινέζε στο Renzo Barbera. Οι Ροζανέρι ζουν εντυπωσιακά πράγματα στον πάγκο καθώς μετά τους Ιακίνι, Μπαλαρντίνι και τον υπηρεσιακό, Βιβιάνι, στον πάγκο βρέθηκε αυτή τη φορά ο προπονητής της ομάδας νέων, Τζιοβάνι Μπόζι, αφού ο... Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο, που θα αναλάβει στο μέλλον, δεν έχει ακόμα τα απαραίτητα έγγραφα. Στο 36' άνοιξαν το σκορ οι Σικελοί με Κουάισον να τελειώνει μία εκπληκτική ομαδική προσπάθεια (1-0) και στο 56' ο Χίλερμαρκ, που είχε δώσει την ασίστ στο πρώτο γκολ, να σκοράρει στην αντεπίθεση (2-0). Στο 77' ο αριστερός μπακ, Λαζάρ, έκανε το 3-0 με σουτ που κόντραρε και άλλαξε πορεία για να μειώσει δύο λεπτά αργότερα ο Τερό για την Ουντινέζε σε 3-1. Το τελικό 4-1 έγραψε στο 87' ο Τραϊκόβσκι για τους Rosanero με τρομερό curler.

Πρώτη ήττα εντός για Σασουόλο
Τα γκολ του Εμανουέλε Τζακερίνι και του πρώην άσου της Σασουόλο, Σέρτζιο Φλόκαρι, έδωσαν στην Μπολόνια τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι του MAPEI Stadium (0-2). Ο φορμαρισμένος Κονσίλι έκανε επέμβαση σε προσπάθεια του Ντέστρο και στη συνέχεια απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ιταλού επιθετικού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλύτερες φάσεις και ο Ταϊντέρ κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά. Η Μπολόνια πήρε το προβάδισμα που άξιζε στο 68' όταν ο Τζιακερίνι απέφυγε τον Πελούζο και με ωραίο αριστερό νίκησε τον Κονσίλι (0-1). Ο Μπεράρντι με σουτ έξυσε το δοκάρι και στις καθυστερήσεις ο Φλόκαρι έγραψε το τελικό 0-2.

Χ-αλάστηκε η Τζένοα
Με την Βερόνα να μετράει αντίστροφα για να τελειώσει η σεζόν και να αρχίσει την προετοιμασία της για την Serie B, όποια ομάδα την αντιμετωπίζει έχει ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Αυτό ισχύει και για την Τζένοα, η οποία προηγήθηκε στο 19' στο Bentegodi με το αυτογκόλ του Κόπολα και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση. Στο 39', όμως, η Ελλάς αντέδρασε και από το γύρισμα του Ιονίτα ο Πατσίνι πέτυχε ένα εύκολο γκολ για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς στην επανάληψη καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Περισσότερο, πάντως, δεν πλησίασαν οι Ροσομπλού αλλά οι Βερονέζοι...

 

SERIE A Τελευταία Νέα