Ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ!

Ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Πουλίδο και τη θέση του!

Ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ!

Ασφαλώς και δεν έχει κάνει κανένα…κατόρθωμα μέχρι τώρα ο Πουλίδο στον Ολυμπιακό. Μάλιστα και τα δύο του γκολ, τόσο στο Κύπελλο με τα Χανιά, όσο και στο πρωτάθλημα με την Ξάνθη, ήταν ουσιαστικά προ κενής εστίας.

Όμως, το παιδί δείχνει πράγματα κάθε φορά που παίρνει την ευκαιρία. Δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κανένα παικτάκι. Είναι μια χαρά κυνηγός. Το αν θα παίξει η, όχι στον Ολυμπιακό, εννοώ αν θα «πιάσει», ας περιμένουμε να το δούμε. Σίγουρα δεν είναι κι ο…Αγκουέρο, αλλά είναι ένας επιθετικός με αξία. Όταν βάζεις 29 γκολ στο Μεξικό σε μία σεζόν, δεν μπορεί παρά να είσαι αξία.

Κι επειδή ακούω διάφορα γύρω από τη θέση του, ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ! Αυτή είναι η θέση του. Μπορεί να παίξει και πλάγια, δεξιά κι αριστερά, όπως έπαιξε περισσότερο στη Λιβαδειά με τον Μάντζιο σέντερ φορ, μπορεί να παίξει και λίγο πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά η καλύτερή του θέση είναι του φορ.

Προσέξτε, άλλο το να λέμε ότι είναι άλλο στιλ σέντερ φορ π.χ. σε σχέση με τον Ιντέγε κι άλλο ότι δεν είναι σέντερ φορ, αλλά περιφερειακός κυνηγός. Άλλος τύπος φορ ο Αγκουέρο, άλλος τύπος φορ ο Ντζέκο. Αλλά φορ κι οι δύο. Μην ξεχάσουμε κι ό,τι ξέραμε.

Μπορεί ο Μάρκο Σίλβα να έχει στο μυαλό του άλλο στιλ ιδανικού φορ για τον Ολυμπιακό. Και να προτιμάει το στιλ του πιο πληθωρικού στράϊκερ, όπως ο Ιντέγε. Έτερον εκάτερον. Ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα και την στήνει όπως την θέλει. Αλλά ο Πουλίδο είναι φορ. Και με αίσθηση του γκολ, που δε νομίζω να έχει κανένας άλλος επιθετικογενής παίκτης του Ολυμπιακού. Τον βλέπεις, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Στο 84’ μπήκε στον Πλατανιά και πήγε να το κάνει το γκολ στο 91’.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να γίνουν πολλές συζητήσεις. Π.χ. ότι με τον Ιντέγε στην ενδεκάδα, να κάνει και πιο πολύ βρόμικη δουλειά, μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο ο Μεξικάνος, αφού θα απελευθερωθεί. Αυτό είναι άλλο θέμα.

Ωστόσο, ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ. Μπορεί να παίξει δηλαδή μόνος του μπροστά. Και πριν μπει ο Ιντέγε χθες, βρήκε τις φάσεις να τελειώσει δύο φορές.

Πόσο καλά μπορεί  να παίξει και μόνος του μπροστά, πρέπει να το δούμε. Όχι μόνο από ένα ματς. Κι όχι μόνο μέσα στο Καραϊσκάκη.

 

Best of internet