Μάλαγα - Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Μάλαγα - Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Κακή η Μπαρτσελόνα, ίσως να μην άξιζε τη νίκη (2-1) στη Μάλαγα, αλλά την πήρε, ανέβηκε μόνη 1η και ελπίζει σε γκέλες των Ατλέτικο, Ρεάλ.

Οταν πας για τίτλο, θα υπάρξουν και τέτοια ματς. Από εκείνα που δεν θα είσαι καλός, αλλά θα πρέπει να τα πάρεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ετσι η Μπάρτσα πέρασε με 2-1 από το «Ροσαλέδα», σε ένα παιχνίδι που η Μάλαγα ήταν πιο επικίνδυνη και θα άξιζε να πάρει κάτι από την μεγάλη αντίπαλο της. Οι Καταλανοί ευτύχησαν όμως να προηγηθούν με το καλησπέρα και να έχουν σε τρομερή κατάσταση τον Κλαούδιο Μπράβο, ο οποίος τους κράτησε όρθιους στο δρόμο για την μοναξιά της κορυφής (48 Μπάρτσα, 47 Ατλέτικο, 43 Ρεάλ).

Μόλις στα 63 δευτερόλεπτα ο Μέσι πέρασε υπέροχη κάθετη στον Λουίς Σουάρες. Εκείνος πέρασε τον αντίπαλο του και έδωσε στον Μουνίρ που σκόραρε σε κενή εστία. Από εκεί και έπειτα όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Η Μάλαγα ανέλαβε ολοκληρωτικά το κουμάντο και πάλευε να απειλήσει. Τα τραγικά διωξίματα, η λάθος κυκλοφορία και οι διαδοχικές ζεϊμπεκιές» του Βερμάλεν, έφερναν διαρκώς τους γηπεδούχους στην περιοχή του Μπράβο.

Στο 13' ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπουσκέτς και ένα λεπτό αργότερα είδαν τον Χιλιανό πορτιέρο να στέλνει με τα δάκτυλα στο αριστερό δοκάρι το σουτ του Τσόρι. Στο 32' όμως ακόμα ένα λάθος στην άμυνα δεν συγχωρέθηκε. Η μπάλα έφτασε στον Τσάρλες που μοίρασε στον Χουάνπι και εκείνος πρόλαβε και πλάσαρε στη δεξιά γωνία. Ο Μέσι θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο με γκολ, αλλά ενώ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, είδε από το πουθενά τον Μιγκέλ Τόρες να κάνει σωτήριο τάκλιν.

Στην επανάληψη οι διορθωτικές κινήσεις του Λουίς Ενρίκε διόρθωσαν κάπως τα πράγματα, αλλά όχι ότι έπαιξε μπάλα η ομάδα του. Στο 52' τουλάχιστον σκόραρε, καθώς ο Μέσι απογειώθηκε και με πλαϊνό βολέ έβαλε το 11ο του στο πρωτάθλημα. Η Μάλαγα πάλεψε να ισοφαρίσει και στην καλύτερη ευκαιρία της είδε ξανά τον Μπράβο (73') να σταματάει διαδοχικά Καμάτσο και Τσοπ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Καταλανούς να φτάνουν το αήττητο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις στα 24 ματς (28 είναι το ρεκόρ από την εποχή Γκουαρδιόλα) και να περιμένουν το επόμενο Σάββατο (17:00) την Ατλέτικο Μαδρίτης για να λύσουν τις διαφορές τους...

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Καμενί, Ανχελέρι, Ουέλιγκτον (83' Ντούντα), Ροσάλες, Μιγκέλ Τόρες, Ρέθιο (69' Φορνάλς), Καμάτσο, Χουάνπι, Τσόρι, Τσοπ (80' Σάντα Κρους), Τσάρλες

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Βερμάλεν (46' Ματιέ), Μασεράνο, Αντριάνο (73' Σέρζι Ρομπέρτο), Αλέις Βιδάλ, Μπουσκέτς, Αρντά Τουράνι, Ινιέστα, Μουνίρ (56' Ράκιτιτς), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα