Καλλονή - Πανθρακικός 2-0 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Καλλονή - Πανθρακικός 2-0 (vid)

bet365

Ο Λούκας Φαβάλι όχι μόνο πρόλαβε να αγωνιστεί για την Καλλονή, αλλά σημείωσε με κεφαλιά-ψαράκι το γκολ που έκρινε το ντέρμπι παραμονής με τον Πανθρακικό (2-0)! Ο Αναστασιάδης «σφράγισε» τη νίκη.

Το σύνολο του Νίκου Καραγεωργίου έδειξε ότι ήθελε και μπορούσε να πάρει το μεγάλο ζητούμενο, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

Στους 10 βαθμούς πλέον η Καλλονή, ναι μεν σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά σε αυτό το ματς, μπορεί να σημάνει πολλά περισσότερα από τρεις απλούς βαθμούς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Στους 13 παρέμειναν η ομάδα της Κομοτηνής.

Άλλο το «θέλω», άλλο το «μπορώ»

Το παιχνίδι δεν ξέφυγε από αυτό που ίσως να περίμεναν οι οπαδοί των δύο ομάδων που τις ξέρουν καλύτερα, αλλά και απ' όσο θα μπορούσε κανείς να το εκτιμήσει. Με πολλά λάθη, με μηδαμινές επιθέσεις, με εννοείται χωρίς κλασσικές ευκαιρίες και παρά την διάθεση που έδειξαν ορισμένοι εκ των ποδοσφαιριστών, δεν υπήρχε ίσως η ικανότητα για να γίνουν σωστά αυτά που έπρεπε προκειμένου να φτάσει το γκολ. Στο 21' ο Πανθρακικός με σουτ του Μπουγαΐδη μέσα από την περιοχή σημείωσε πρώτος καλή φάση στο ματς, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Δαύκου, ενώ ο Κάρλσον στο 39' με κεφαλιά είχε την καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους. Στα... αξιοσημείωτα, τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι κόντρες που προκάλεσαν παράπονα εκατέρωθεν από την ανοχή που επιδείκνυε ο Παππάς.

Μανούσος και Φαβάλι στο «τιμόνι»

Ο πρώτος έφτιαχνε ό,τι και όσο μπορούσε και ο δεύτερος ουσιαστικά έδωσε την καθοριστική ώθηση στην Καλλονή για να πάρει τη νίκη από το παιχνίδι... δίχως αύριο απέναντι στον Πανθρακικό. Ο Φαβάλι με κεφαλιά – ψαράκι έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη στο 53' άνοιξε το σκορ και σε τέτοια ματς, προφανώς και παίζει καθοριστικό ρόλο το προβάδισμα που παίρνει η εκάστοτε ομάδα για να βάλει στο σακούλι της βαθμό/βαθμούς. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έδειχνε να έχει τον έλεγχο μέχρι ο χρόνος να φτάσει πλέον σε σημείο όπου ο Πανθρακικός αισθάνθηκε την πίεση και την ανάγκη να κυνηγήσει περισσότερο και να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο. Στο 72' ο Μπαϊκαρά αστόχησε ανενόχλητος με κεφαλιά, στο 74' μια φάση διαρκείας με προσπάθειες από Μεχία και Ντιγκινί βρήκαν... τοίχο για τους παίκτες του Ελευθερόπουλου και στο 85', από φάση που ξεκίνησε με τον Μανούσο, συνεχίστηκε με τον Σπυρόπουλο και ολοκληρώθηκε με τον Αναστασιάδη, διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή: Δαύκου, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Φαβάλι (76' Σπυρόπουλος), Μανούσος (87' Ούκα), Γεωργίου, Κάρλσον (70' Μάρκοβιτς)

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (79' Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (56' Φερνάντο), Μπουγαΐδης (46' Πεταυράκης), Ποτουρίδης, Ιγκόρ

Man of the Match: Φυσικά ο εκ των σκόρερ της αναμέτρησης, Φαβάλι. Όπως ακριβώς το γράφει και ο τίτλος, σαν από... Αργεντινής Θεός, έδωσε στην ομάδα του νησιού αυτό ακριβώς που ήθελε προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία μετά από αυτό το 1-0 επί του Πανθρακικού.

Στο ύψος του: Ο Μανούσος. Ο άσος της Καλλονής έτρεχε, έπαιρνε τη μπάλα, κέρδιζε μέτρα για την ομάδα του και μοχθούσε για να κάνει κάτι καλό και να καταφέρει να βοηθηθεί αλλά και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αποχωρώντας σχεδόν με κλάματα λόγω της έντασης, όταν πλέον δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά το δεύτερο γκολ και είχε τραυματιστεί.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ίγκορ του Πανθρακικού. Παντελώς ανήμπορος ν' αποτελέσει απειλή για την εστία του Δαύκου και η... ξηρασία για τον ίδιο μπροστά από τα αντίπαλα γκολπόστ συνεχίστηκε γι' ακόμα ένα παιχνίδι.

Η γκάφα: Η στιγμή από την οποία κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού βάσει της εικόνας του, έδειχνε ότι το πρώτο γκολ, θα ήταν η καθοριστική εξέλιξη για το ματς... Με τον Φαβάλι να τρυπώνει στην «καρδιά» της άμυνας του Πανθρακικού και να σκοράρει με κεφαλιά, οι στόπερ της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πιάστηκαν παντελώς κοιμώμενοι...

Το στραγάλι: Ο Ανδρέας Παππάς είχε να διευθύνει ένα παιχνίδι που η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε και να τον έχει κάνει να μη φανεί καθόλου βάσει της ροής του αγώνα, όμως, έδειξε ανοχή σε ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα προκαλώντας τα παράπονα των ποδοσφαιριστών, αλλά γενικότερα έδειξε να μη χάνει τον έλεγχο...

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Τι άλλο να ζητήσει η Καλλονή από αυτό το ματς; Ο Νίκος Καραγεωργίου ήξερε τη σημασία που είχε η νίκη, η ομάδα του έπαιξε για να την κατακτήσει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και το πλάνο απέδωσε κατ' ευχήν, για να παραμείνει ο σύλλογος όσο μπορεί και αντέξει στο κόλπο της διεκδίκησης της παραμονής, έστω και με λιγοστές πιθανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα