Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 1-3

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 1-3

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε την Γκλάντμπαχ (3-1) και μπορεί να παραμένει μακριά από την Μπάγερν, όμως κρατάει τους υπόλοιπους μακριά από εκείνη.

Να χάσει σε πρεμιέρα του δεύτερου γύρου η Ντόρμουντ είχε από το 2004. Απέναντι στην Γκλάντμπαχ του Σούμπερτ, όμως, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος. Τελικά, εκείνο που αποδείχθηκε είναι ότι όντως η Ντόρτμουντ είναι η… καλύτερη των υπόλοιπων (πλην της Μπάγερν). Οι Βεστφαλοί επιβλήθηκαν δίκαια με 3-1, παραμένουν στο -8 από την κορυφή, όμως βρίσκονται στο +8 από την 3η θέση.

Το ματς ξεκίνησε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Κρίστενσεν να φτάνει μία ανάσα από το 1-0, όταν στο 6’ είδε την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του. Πριν το δεκάλεπτο οι κλασικές ευκαιρίες έγιναν δύο, καθώς ο Ομπαμεγιάνγκ στο 9’ δεν κατάφερε από εξαιρετική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 20’ οι παίκτες του Τούχελ επέβαλαν τον ρυθμό τους, κέρδισαν τη μάχη στη μεσαία γραμμή και στο 26’ ο Ζόμερ έσωσε τους γηπεδούχους, όταν νίκησε τον Ομπαμεγιάνγκ στο τετ α τετ.

Τα προβλήματα της Γκλάντμπαχ στην ανάπτυξη συνεχώς αυξάνονταν, με τον Γκουντογκάν να έχει δοκάρι στο 33’ και τον Ρόις τελικά να σκοράρει στο 41’. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν δύο πάσες (το βολέ του Μπούρκι και την ασίστ του Γκουντογκάν), για να ανοίξουν την άμυνα των πουλαριών, με τον Ρόις να κάνει το 0-1 με διαγώνιο σουτ! Στο 44’, μάλιστα, ο Μχιταριάν θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς από το πρώτο μέρος, όμως από εξαιρετική θέση στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη διπλή ευκαιρία με τους Τραορέ και Στιντλ, όμως εκείνοι που είχαν τον έλεγχο ήταν και πάλι οι Βεστφαλοί. Και δεν άργησαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Στο 50’ νέα υποδειγματική αντεπίθεση, ασίστ του Ρόις και το 0-2 με τον Μχιταριάν! Η αχτίδα φωτός για τους γηπεδούχους ήρθε στο 58’, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, η μπάλα κατέληξε στον Ράφαελ, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-2.

Το ματς άνοιξε, όμως η αντεπίθεση της Γκλάντμπαχ δεν ήρθε ποτέ. Ο Ομπαμεγιάνγκ (59’, 62’, 73’) έχασε σημαντικές ευκαιρίες και τα πάντα τελείωσαν στο 75’, όταν μετά από σέντρα του Μχιταριάν από δεξιά, ο Γκουντογκάν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-3. Στο 83’ χάθηκε η τελευταία σημαντική ευκαιρία, όταν ο Χόφμαν δεν κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Γκλάντμπαχ (Αντρέ Σούμπερτ): Ζόμερ, Βεντ, Ελβέντι (80' Χίντερεγκερ), Κρίστενσεν, Κορμπ (90+2' Ντρμιτς), Νταούντ (80' Χόφμαν), Νόρντβαϊτ, Τζόνσον, Τραορέ, Στιντλ, Ράφαελ

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Παρκ, Βάιγκλ, Γκουντογκάν, Κάστρο (70' Γκίντερ), Μχιταριάν, Ρόις (70' Ντουρμ), Ομπαμεγιάνγκ (76' Ράμος)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα