Είναι μόνο η αρχή!

Είναι μόνο η αρχή!

Είναι μόνο η αρχή!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού στο «κλείσιμο» της 13 και στον πόλεμο που δέχεται συστηματικά ο σύλλογος.  

Είκοσι χρόνια αδικιών, δύο δεκαετίες απέναντι σε μία άνευ προηγουμένου ποδοσφαιρική χούντα που συστηματικά, σε κάθε ευκαιρία, Κυριακή προς Κυριακή, βιάζει την κοινή λογική, είναι πολλά. Πάρα πολλά. Το ποτήρι της οργής των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό. Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή, που πρωτίστως είναι απόφαση κατά του συλλόγου, να βάλει «λουκέτο» στο πέταλο των οργανωμένων έφερε την κατάσταση στο «ΩΣ ΕΔΩ».

Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός βρίσκεται επί ποδός «πολέμου», λογικά το έχουν αντιληφθεί και οι τελευταίοι μετά τις τοποθετήσεις Ερασιτέχνη και ΚΑΕ και οι καθημερινές αντιδράσεις των οπαδών κατά του υφυπουργού, της κυβέρνησης, των κομμάτων, σε όλη την Ελλάδα είναι απλά η αρχή. 

Μέσα σε απολύτως ειρηνικά πλαίσια, χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα, όπως αρμόζει στο μεγαλείο του συλλόγου, χιλιάδες φίλοι του «τριφυλλιού» έχουν πάρει τους δρόμους και ζητούν αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο σε μία πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης και όχι στο γεωγραφικό... παράρτημα της Αφρικής.  

Ισονομία και δικαιοσύνη. Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν η «λέζαντα» του κάθε υφυπουργού που ξεκίνησε να γίνει εξυγιαντής και κατέληξε συνομιλητής των ανθρώπων που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια! Δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν το εύκολο θύμα και δεν θα γίνουν. Αρκετά. 

Οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες, λοιπόν, είναι μοναχά η αρχή. Όλα θα γίνουν όταν πρέπει. Και αν μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να μαζευτούν 1000 άτομα και να... αναστατώσουν την Αθήνα, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα οργανωθεί κάτι μαζικό, κάτι Πανελλαδικό, κάτι που θα προκαλέσει ΣΕΙΣΜΟ, όπως έγινε τον Απρίλιο του 2008.

Και επειδή είδα κάποια σχόλια του στιλ «ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από εκείνο το συλλαλητήριο», απλά να σας υπενθυμίσω δύο πολύ απλά πράγματα και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Την διετία 2008-2010, το ποιος ευθύνεται που η πολυμετοχικότητα οδηγήθηκε στον γκρεμό και στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2008 και επτά καλοκαίρια μετά. Για να μην το κουράζουμε περισσότερο...

Υ.Γ: Όλα τα λεφτά η ατάκα του υφυπουργού στην συνεδρίαση με την Λίγκα. «Έχει ξεφύγει η κατάσταση» τους είπε. Μόνο που όπως ξεκαθάριζε στην ανακοίνωση της Τρίτης,  θα παρέμβει την... επόμενη φορά που κάποιος διαιτητής θα γράψει στα παλιά του παπούτσια τον κανονισμό. Αυτή την φορά, βλέπετε είναι ο Ολυμπιακός στην μέση...

 

Best of internet