Μασούρας: «Πρωταθλητές με τον κόσμο μας»

Μασούρας: «Πρωταθλητές με τον κόσμο μας»

Gazzetta team
Μασούρας: «Πρωταθλητές με τον κόσμο μας»

bet365

Ο Γιάννης Μασούρας, ένα από τα πιο πολύτιμα «εργαλεία» της ΑΕΛ, μιλά στο gazzetta.gr και την Έλενα Οικονόμου για την ασταμάτητη πορεία ανόδου των «βυσσινί», την συνταγή της επιτυχίας και τους προσωπικούς του στόχους!

Μεγάλωσε στην Πάτρα. Το μικρότερο παιδί, μετά από δύο αδελφούς και μία αδελφή, είδε το πρώτο φως της ζωής στις 24 Αυγούστου του 1996 για να ολοκληρώσει την ευτυχία της οικογένειας Μασούρα. Ο αθλητισμός ήταν στο... dna του! Από τα 14 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο και στα 17 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Παναχαϊκή. Παράλληλα, όμως, ο στίβος πήγε να τον «κλέψει»! Δεν ήταν κάτι απλό για εκείνον. Σε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα, κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια με τον σύλλογο της Πάτρας και όλα έδειχναν πως μια λαμπρή καριέρα στα ταρτάν ξεκινούσε. Όταν έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης, δεν το σκέφτηκε στιγμή!

Η στρογγυλή θεά, το ποδόσφαιρο, ήταν η αδυναμία του και πάνω σε εκείνη επένδυσε το μέλλον του. Μετά από δύο σεζόν στην Παναχαϊκή, ο Γιάννης Μασούρας υπέγραψε στην ΑΕΛ και το τελευταίο διάστημα αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για το «αλογάκι»! Στα 19 του, ο δεξιοπόδαρος μπακ αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο «εργαλείο» για τον Ράτκο Ντόσανιτς και δικαιώνει όσους πήραν την απόφαση να τον ντύσουν στα «βυσσινί». Ο νεαρός άσος άνοιξε την καρδιά του στην Έλενα Οικονόμου, μιλώντας για όλους και για όλα. Για τα παιδικά του χρόνια, την «μάχη» στίβου-ποδοσφαίρου, την ατομική του πρόοδο και φυσικά την ασταμάτητη πορεία της ΑΕΛ προς τα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ!

Πως ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό σου ταξίδι που σε έφερε αυτή τη στιγμή να αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ;

«Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψα στην Παναχαϊκή, στην οποία έμεινα δύο χρόνια. Το καλοκαίρι η ομάδα της Πάτρας άλλαξε χέρια,έγινε η πρόταση από την ΑΕΛ,φυσικά δέχτηκα αμέσως. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα,αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει με τη φανέλα της, να προπονείται στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο σύλλογος και φυσικά να αγωνίζεται μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς κάθε Κυριακή, σε ένα από τα ομορφότερα γήπεδα της Ελλάδας».

Απο μικρή ηλικία ασχολείσαι με τον αθλητισμό,στην αρχή με το στίβο όμως σε κέρδισε το ποδόσφαιρο.Η οικογένεια σου,στην απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό το χώρο ήταν σύμφωνη;

«Η οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο,ήταν δίπλα μου.Με στήριξε και με στηρίζει ,άλλωστε ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από μικρό παιδί».

Η ΑΕΛ αποτελεί για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως εσύ, μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του;

«Φυσικά η ΑΕΛ αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή.Νιώθω τυχερός γι΄αυτό που βιώνω εδώ στη Λάρισα.Σίγουρα ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα».

Ποιο είναι το πιο τρελό σου ποδοσφαιρικό όνειρο;

«Αναμφισβήτητα,να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα,δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα»!

Αν και είσαι ένας από τους πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές σε μια κατηγορία,που η εμπειρία κάνει τη διαφορά, παίρνεις φανέλα βασικού στα τελευταία ματς. Τι άλλαξε στη δική σου εικόνα και σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου;

«Η Football league είναι μία κατηγορία που χρειάζεται περισσότερο εμπειρία.Μπορεί αυτή να μην την έχω,όμως μέσα από τις προπονήσεις έχω βελτιωθεί πολύ από το ξεκίνημα της περιόδου .Σιγά σιγά κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή γι αύτο και με εμπιστεύεται.Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Η ΑΕΛ φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της football league δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Μπορεί η Λαρισινή ομάδα να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα και να πανηγυρίσει την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Πιστεύω πως εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές στο τέλος .Βέβαια υπάρχουν και άλλες ομάδες που διεκδικούν το τίτλο αλλά η ΑΕΛ έχει και τον δωδέκατο παίκτη που είναι ο κόσμος της,μην το ξεχνάμε αυτό!Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχουμε ακόμα είκοσι τελικούς ,το σίγουρο είναι πως θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο».

Ποια ομάδα θεωρείς πιο επικίνδυνη από τις υπόλοιπες στο κυνήγι του τίτλου;

«Ο Απόλλων Σμύρνης διαθέτει μία καλή ομάδα και αυτό φαίνεται και στο βαθμολογικό πίνακα».

Είναι η σταθερότητα σε μία ομάδα το στοιχείο που θα κρίνει τα εισιτήρια της ανόδου;

«Ναι,αν είμαστε σταθεροί και συνεχίσουμε να παίζουμε καλά,σίγουρα εμείς θα είμαστε πρωταθλητές.Στόχος όλων μας είναι να οδηγήσουμε την ΑΕΛ εκεί που ανήκει,στη Super League».

H στήριξη και η δίψα των οπαδών της ομάδας για άνοδο σας δίνει μία έξτρα ώθηση;

«Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι συγκλονιστικός.Δεν πιστεύω ότι σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα θα συναντήσει κάποιος στο γήπεδο τόσο ένθερμούς οπαδούς που να αγαπούν τόσο την ομάδα τους,σε όποια κατηγορία κι αν αυτή αγωνίζεται.Με τη δυναμική παρουσία ,τα συνθήματα ,τα τραγούδια τους στο AEL fc arena δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρά και σε κάνουν να «παλεύεις» μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης για τη νίκη προκειμένου να τους την αφιερώσεις».

Κυκλοφορείς στην πόλη πως θα χαρακτήριζες τη Λαρισα;

«Πρόκειται για μία όμορφη πόλη «ζωντανή» όλες τις ώρες της ημέρας. Σου κάνει εντύπωση η εικόνα των καφετεριών οι οποίες είναι ασφυκτικά γεμάτες ,έχεις πολλές επιλογές για να διασκεδάσεις. Περιττό να πω ότι είναι έντονο το στοιχείο της ΑΕΛ σε κάθε γωνιά της πόλης και των ανθρώπων της. Στη Λάρισα η ΑΕΛ είναι τρόπος ζωής».

Πόσο σημαντική είναι η διοικητική σταθερότητα για ομάδα της Football league στην περίοδο της κρίσης που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Έχουμε, εγώ και οι συμπαίκτες μου την τύχη να είμαστε μέλη μιας ομάδας η οποία διαθέτει διοίκηση που της προσφέρει την σταθερότητα και την ηρεμία.Ο πρόεδρος ,ο κ. Κούγιας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι δίπλα μας και το μόνο που μας απασχολεί είναι πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουμε στο τέλος την επίτευξη της ανόδου όλοι μαζί».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα