Οι ιδέες δεν φυλακίζονται!

Οι ιδέες δεν φυλακίζονται!

Οι ιδέες δεν φυλακίζονται!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την Θύρα 13 που δεν... φυλακίζεται σε τσιμέντα και την ιστορία του 2008 που αγνοεί εις βάρος του ο Σταύρος Κοντονής.  

Πρώτη φορά αριστερά. Τι, δεν σας αρέσει; Είναι δυνατόν; Οι άνθρωποι έσκισαν τα μνημόνια, έφεραν τον κατώτατο μισθό σε ανθρώπινα και ευρωπαϊκά όρια, έδιωξαν την τρόϊκα, τα έβαλαν με τα μεγάλα «ψάρια», φορολόγησαν τους έχοντες, ήρθαν σε σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, τα κανάλια και τα θαλλασοδάνεια τους, χτύπησαν την διαφθορά στην ρίζα της, έφεραν κοινωνική δικαιοσύνη. Στα λόγια.

Στα προεκλογικά «θα», στις προγραμματικές δηλώσεις που αρχικά σκόρπισαν ελπίδα στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό και στην συνέχεια απογοήτευση. Είναι δυνατόν ο υφυπουργός αθλητισμού της συγκεκριμένης κυβέρνησης να ξέφευγε από το γενικό πλαίσιο; Είναι δυνατόν να έκανε πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί στους πρώτους μήνες της θητείας του; Όχι, βέβαια. Για πολιτικούς μιλάμε εξάλλου. 

Ο Κοντονής υποσχέθηκε «πόλεμο» στους παράγοντες που έχουν φέρει το ποδόσφαιρο μέχρι εδώ, «πόλεμο» στην ΕΠΟ για την κατάντια της και παρέμβαση όπου δεν υπάρχει εφαρμογή του νόμου. Όπως για παράδειγμα θα έπρεπε να κάνει για όσα έγιναν στα Περιβόλια ή στην Βέροια αλλά όπως μας ενημέρωσε αυτό θα γίνει στην... επόμενη φορά που κάποιο φυντάνι σαν τον Σπάθα ή τον Μήτσιο θα κάνει κουρελόχαρτο τον κανονισμό.

Τα λόγια τα πήρε ο άνεμος και ο δήθεν εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου βρήκε άμεσα τον τρόπο να φανεί χρήσιμος, αρεστός στους νέους του φίλους και να βάλει το μεγαλύτερο... αυτογκόλ που θα μπορούσε. Λουκέτο στο πέταλο της 13, σε μια απόφαση 100% φασιστική, σε μία απόφαση πέρα για πέρα άδικη και με την λογική «πονάει το κεφάλι, κόψε το κεφάλι»! Προφανώς και είναι καταδικαστέα τα όσα ακολούθησαν της παράνομης απόφασης του Ανδρέα Παππά για την μη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Όμως, πόσο δημοκρατικό είναι για 50 άτομα να την πληρώνουν 5.000; Πόσο δημοκρατικό είναι να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ την απαγόρευση παρουσίας ανθρώπων σε έναν συγκεκριμένο χώρο ενός γηπέδου; Πόσο δημοκρατικό είναι να δαιμονοποιείς τους στο σύνολο τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, της ομάδας που εδώ και είκοσι χρόνια αποτελεί το νούμερο ένα θύμα των πάσης φύσεων εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Και για να το ανοίξουμε το θέμα. Σήμερα είναι η Θύρα 13, αύριο θα είναι η Θύρα 4, η Θύρα 21, η Θύρα 7, η Θύρα 10. Όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό και γελά με ικανοποίηση για το κλείσιμο του πετάλου στην Λεωφόρο, θα το δει να έρχεται μπροστά του και σύντομα. Υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί τους οργανωμένους ως το απόλυτο κακό, ως την μεγαλύτερη πηγή βίας στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι έτσι.

Προφανώς υπάρχουν και ταραχοποιά στοιχεία, όπως υπάρχουν παντού οι «κακοί» σε κάθε κοινωνική ομάδα. Δεν είναι λύση να πεις «κλείσε τους συνδέσμους». Με αυτή την λόγικη να κλείσουμε τα νοσοκομεία επειδή υπάρχουν γιατροί που παίρνουν φακελάκια, να κλείσουμε την αστυνομία γιατί υπάρχουν ΜΑΤατζήδες που χτυπούν συνταξιούχους ή επίορκοι που σιγοντάρουν εγκληματίες και πάει λέγοντας.

Το κόσμο από τα γήπεδα δεν τον έχουν διώξει οι «χουλιγκάνοι» αλλά η διαφθορά, η σήψη, η δυσωσία, η αίσθηση πως τα πάντα είναι «στημένα». Και κάτι ακόμα. Το ποδόσφαιρο είναι για τους οπαδούς.

Ούτε για τα ΜΜΕ, ούτε για τους ατζέντηδες, ούτε για τους προέδους, ούτε για κανέναν άλλο. Είναι για εκείνους που αγαπούν τις ομάδες τους. Ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς, φιλάθλους, ανθρώπους που αγαπούν τους συλλόγους που υποστηρίζουν από μικρά παιδιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Επιστρέφοντας, στην απόφαση Κοντονή, ο υφυπουργός δεδομένα αγνοεί την ιστορία της ομάδας που λέει πως υποστηρίζει(!!!). Ναι την αγνοεί. Αν την γνώριζε, θα ήξερε πολύ καλά τι έγινε το 2008, θα θυμόταν το... τσουνάμι των 30.000 Παναθηναϊκών, θα θυμόταν πως ο τελευταίος που τα έβαλε με την Θύρα 13 «τελείωσε» μια για πάντα από τον σύλλογο με συνοπτικές διαδικασίες. Όποιος έπαιξε με τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας έχασε κύριε Κοντονή...

Η Θύρα 13 δεν είναι τα τσιμέντα, δεν είναι τα κάγκελα, δεν είναι τα καρεκλάκια, δεν είναι απλά τέσσερα γράμματα και δύο αριθμοί. Είναι η ΚΑΡΔΙΑ του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να φυλακιστεί, δεν πρόκειται να σταματήσει να χτυπά. Μια ΚΑΡΔΙΑ που θα συνεχίσει να χτυπά εκεί, στο «φιλέτο» που σας πονάει πολύ γιατί δεν είναι διαθέσιμο,  στο κέντρο της Αθήνας, στο ναό της Λεωφόρου...

Υ.Γ: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δώσει βροντερό παρών στην Λιβαδειά. Θα πρέπει, όμως, να έχει ένα πραγμά καλά μέσα στο κεφάλι του. Τους περιμένουν στην γωνία, αφορμή ψάχνουν για να πουν «ορίστε καλά κάναμε και τους κλείσαμε το πέταλο»! Οι αντιδράσεις πρέπει είναι ειρηνικές, όπως το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου για 200 άτομα, συγκεντρώθηκαν μέσα σε είκοσι λεπτά 4-5 κλούβες των ΜΑΤ και άλλες τόσες διμοιρίες...

 

Best of internet