Νίκησε τον καρκίνο κι επέστρεψε στο ποδόσφαιρο! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Νίκησε τον καρκίνο κι επέστρεψε στο ποδόσφαιρο! (pics)

bet365

Παίζοντας στο δυσκολότερο «γήπεδο» στον κόσμο, αυτό του καρκίνου, ο παίκτης της Ουνιόν Βερολίνου, Μπέντζαμιν Κέλερ, βγήκε νικητής κι επέστρεψε θριαμβευτικά στην ενεργό δράση.

Πριν από ένα χρόνο, ο ποδοσφαιριστής των Βερολινέζων ταξίδεψε στη Μαδρίτη, σε ειδικό διαγνωστικό κέντρο. Εκεί του ανακοινώθηκε πως πάσχει από καρκίνο, με την είδηση να σοκάρει άπαντες στην ομάδα και την οικογένεια του και την απειλή, όχι φυσικά μόνο την καριέρα του, αλλά την ίδια του τη ζωή, να βρίσκεται προ των πυλών.

Ο Κέλερ όμως δεν το έβαλε κάτω. Με τη δύναμη της θέλησης έδωσε τη σκληρότερη μάχη της ζωής του, βγήκε νικητής και επέστρεψε στα γήπεδα και μάλιστα σκοράροντας!

Το φιλικό της Ουνιόν απέναντι σε μια ισπανική ερασιτεχνική ομάδα είχε έτσι κι αλλιώς εορταστικό χαρακτήρα για την επιστροφή του 35χρονου μέσου στην αγωνιστική δράση, όμως ο ίδιος έδωσε αφορμή για περαιτέρω πανηγυρισμούς! Ο Κέλερ ξεκίνησε τον αγώνα ως βασικός και «βρήκε» δίχτυα με πέναλτι, κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του! Στο 81ο λεπτό αντικαταστάθηκε εν μέσω αποθέωσης απ' τους περίπου 250 οπαδούς της Ουνιόν!

«Είμαι τόσο χαρούμενος που πετάω στα "σύννεφα"! Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Οι συμπαίκτες μου με ενθάρρυναν, σχεδόν με ανάγκασαν να εκτελέσω εγώ το πέναλτι και δεν έχω λόγια για να τους ευχαριστήσω!», δήλωσε μετά το παιχνίδι, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται ξανά πίσω στο ποδόσφαιρο.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι πάλι μέσα στο γήπεδο, μαζί με τους συμπαίκτες μου. Μπορώ μόνο να ελπίζω πως αυτό θα συνεχιστεί δίχως προβλήματα. Κάθε λεπτό που παίζω με βοηθάει. Είμαι τόσο τυχερός που δεν μπορώ να το πιστέψω».

Μόλις πέρυσι, τον Ιανουάριο του 2015, ο 34χρονος τότε Κέλερ, πατέρας δυο μικρών παιδιών, διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, όταν βρέθηκε ένα κακοήθης όγκος στο στομάχι του. Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικοί, με χημειοθεραπείες και άπειρες ώρες στο νοσοκομείο, ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι να υπομένει τον πόνο και τις κακουχίες. Η ομάδα του επέδειξε ήθος και στάθηκε στο πλευρό του, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του, που οδηγούταν στο τέλος του, μέχρι το καλοκαίρι του 2016...

Μάλιστα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη γενναία του προσπάθεια, το εντός έδρας παιχνίδι της Ουνιόν με την Μπόχουμ για την περσινή σεζόν της Zweiteliga μετατέθηκε για τις 7 Φεβρουαρίου και στο 7ο λεπτό του αγώνα (σ.σ το «7» είναι ο αριθμός της φανέλας του Κέλερ) οι οπαδοί σηκώθηκαν απ΄τις θέσεις τους, φωνάζοντας συνθήματα και ευχόμενοι περαστικά στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Η λυτρωτική είδηση ήρθε στα τέλη Ιουλίου, όταν έμαθε πως ξεπέρασε το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και διέφυγε τον κίνδυνο. Αμέσως το γνωστοποίησε μέσω facebook: «Θεέ μου, σ' ευχαριστώ. Είμαι υγιής»!

«Η προσπάθεια του Μπένυ είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι αξιοθαύμαστη η επιμονή και η γενναιότητα που επέδειξε, παλεύοντας με μια τόσο σκληρή και δύσκολη ασθένεια. Σκεφτόταν όμως θετικά μέχρι τέλους και με τη στήριξη της οικογένειας του και της ομάδας, τα κατάφερε!», ανέφερε ο προπονητής του στην Ουνιόν Βερολίνου, Νόρμπερτ Ντιούβελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπολίτισσα Χέρτα Βερολίνου είχε εκφράσει δημοσίως τη στήριξη της στον Κέλερ, με επίσημη ανακοίνωση, όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος του: «Εμείς οι άνθρωποι της Χέρτα σε σκεφτόμαστε», στέλνοντας τη θετική της σκέψη στο πλευρό του...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα