Εquipe: Πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό!

Εquipe: Πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό!

Gazzetta team
Εquipe: Πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο νικών και η «Equipe» παρουσίασε αφιέρωμα για τους ερυθρόλευκους με τίτλο «Πέντε σημεία για να μάθεις την ομάδα του Πειραιά», κάνοντας λόγο και για το... καθεστώς αμφισβήτησης!
Αναλυτικά το κείμενο της Equipe:
1. Aπέχει ακόμα από το ευρωπαϊκό ρεκόρ
Με τις 17 σερί νίκες ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας από το 2000. Μάλιστα, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλουν να διατηρήσουν αυτό τον ρυθμό, προκειμένου να καταρρίψουν το ρεκόρ νικών σε ένα πρωτάθλημα, που έχει η Μπενφίκα του Εουσέμπιο, από το 1971 μέχρι το 1973. Τότε ήταν 29 παιχνίδια. Όμως, για να το κάνει αυτό η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και να νικήσει στην πρεμιέρα της επόμενης.
2. Μια υπεροχή που περιβάλλεται από αμφισβήτηση
Η υπεροχή της Παρί Σεν Ζερμέν στο γαλλικό πρωτάθλημα φαίνεται πολύ περιορισμένη μπροστά στον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα μετρά συνολικά 42 πρωταθλήματα, τα 17 από τα τελευταία 19. Μία υπεροχή που περιβάλλεται από αμφισβήτηση: ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει κατηγορηθεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων που αφορά τη διετία 2011-2013 και του έχει απαγορευτεί η ενασχόλησή του από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό ακυρώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων (σ.σ. αναφέρεται στην υπόθεση Koriopolis). Απειλήθηκε ακόμη και με αποκλεισμό από το Champions League, αλλά τελικά ο σύλλογος πήρε το πράσινο φως από την UEFA, η οποία έλαβε υπόψη πως ούτε η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, «αλλά ούτε και η ελληνική δικαιοσύνη έχουν λάβει την τελική τους απόφαση για τον Μαρινάκη ή την ομάδα». Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί Έλληνες υποστηρίζουν πως ο σύλλογος προστατεύεται από υψηλά ιστάμενους ανθρώπους.
3. Δεν ανέχονται τα άσχημα αποτελέσματα
Συνήθως στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες βάζουν πρόστιμα στους παίκτες τους εάν κάνουν άσεμνες χειρονομίες και γενικά πράγματα που χαλούν την εικόνα της ομάδας. Στον Ολυμπιακό οι παίκτες τιμωρούνται εάν δεν νικούν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Μαρινάκης έβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ μετά τον αποκλεισμό από την Ντνίπρο στο Europa League, αλλά και την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ της δεύτερης Εθνικής στο Κύπελλο. «Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και είναι τιμή σας να αγωνίζεστε εδώ», είχε δηλώσει ο πρόεδρος. «Θα πρέπει να τιμάτε και να σέβεστε τον Ολυμπιακό. Όποιος έχει πρόβλημα ή δεν θέλει να μείνει εδώ, να σηκωθεί και να φύγει».
4. Οι… εκτοξευόμενες καρέκλες
Σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα στη χώρα της, το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για έναν προπονητή της. Από τις 27 Μαΐου του 2009, 12 προπονητές έχουν κάτσει στον πάγκο, με μέσο όρο παραμονής τους επτά μήνες. Από το 2000 ο τεχνικός που έχει κάτσει περισσότερο δεν είναι άλλος από τον Μίτσελ, του οποίου η θητεία διήρκησε περίπου δύο χρόνια. Ο Μάρκο Σίλβα που παραλίγο να οδηγήσει την ομάδα στους «16» του Champions League θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός κόντρα στην Άντερλεχτ στο Europa League, παρά το ρεκόρ στην Ελλάδα.
5. Η ομάδα της εκδίκησης
Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι ένα σύνολο παικτών που έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές. Ο πρώην νεαρός παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Φορτούνης (23), είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του με 12 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά τη θητεία στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και την Καϊζερσλάουτερν. Ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο, ο οποίος ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει περάσει από πολλούς δανεισμούς στο παρελθόν. Ο Μαροκινός Μανουέλ Ντα Κόστα έχει καθαρίσει πολλούς πάγκους (Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Γουέστ Χαμ…) πριν κερδίσει τη θέση του στην άμυνα του Ολυμπιακού. Επίσης, η εγγύηση του Champions League έχει επιτρέψει στην ομάδα να αποκτά πολυπόθητους παίκτες, όπως ο Νιγηριανός Μπράουν Ιντέγε, ο Κολομβιανός Φελίπε Πάρντο ή τον βετεράνο Αργεντινό, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα