Σεντ Ετιέν - Λυών 1-0

Gazzetta team
Σεντ Ετιέν - Λυών 1-0

bet365

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Σεντ Ετιέν επιβλήκε εντός έδρας της Λυών (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 3άδα.

Η κατάρα που κρατούσε από το 1994 έσπασε πέρυσι, όταν η Σεντ Ετιέν κέρδισε την Λυών εντός έδρας μετά από 20 ολόκληρα χρόνια (3-0) και τώρα οι στεφανουά έχουν πάρει τον αέρα των μεγάλων αντιπάλων τους. Η Σεντ Ετιέν ήταν και πάλι η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Ροδανού στο «Ζοφρουά Γκισάρ», καθώς με γκολ του νεοφερμένου Σέντερλουντ επιβλήθηκε με 1-0 και είναι σε απόσταση αναπνοής από την 3άδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, απείλησαν με τον Λεμουάν στο 6’, όμως η υπεροχή τους κράτησε για 15’. Η πρώτη τελική προσπάθεια για τους λιονέ με τον Γκεζάλ στο ίδιο λεπτό ήταν το ξεκίνημα της κυριαρχίας τους. Ο νεαρός μέσος ήταν σχεδόν ο μόνος που απειλούσε, βλέποντας το σουτ του να περνάει άουτ στο 22’, πριν χάσει την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 43’, όταν ο Ρουφιέ έβγαλε εντυπωσιακά, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι λιονέ ήταν καλύτεροι, είχαν βρει ρυθμό και έψαχναν με υπομονή το γκολ. Ο Ρουφιέ έβγαλε το φάουλ του Γκρενιέ στο 49’, πριν ο Γκεζάλ φτάσει μία ανάσα από το γκολ στο 55’. Ο Αλγερινός μέσος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πολομά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρουφιέ! Οι παίκτες του Γκαλτιέ δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για τη Λυών. Το μακρινό σουτ του Γκοναλόνς στο 74’ πέρασε λίγο άουτ και ξαφνικά ήρθε η καταστροφή.

Στο 76’ ο Μονέ Πακέ έκλεψε από τον απρόσεκτο Φερί, πρόλαβε τον Ουμτιτί και άφησε στον Σέντερλουντ, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 στην πρώτη ευκαιρία της Σεντ Ετιέν στο δεύτερο μέρος! Στο 83’ οι στεφανουά έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν μετά το σουτ του Σέντερλουντ, η μπάλα βρήκε στον… Μονέ Πακέ, ενώ στη συνέχεια η πίεση των λοινέ ήταν τρομερή. Στην κλασικότερη ευκαιρία τους στο 86’ ο Σαλ παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως τελικά το 1-0 παρέμεινε.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα