Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 6-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 6-0

bet365

Ο Μέσι παρουσίασε στο κοινό το πέμπτο βραβείο του και η Μπάρτσα έβαλε μισή ντουζίνα γκολ (6-0) στην Αθλέτικ που δεν μπόρεσε να αντισταθεί με 10 παίκτες από το 4'.

Ξεκίνησε το ματς, ο Λουίς Σουάρες εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος, πάτησε περιοχή, ο Ιραϊθόθ τον ανέτρεψε. ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ και τέλος του αγώνα. Το να αντέξεις στο «Καμπ Νόου» είναι από μόνο του από ζόρικο έως πανδύσκολο. Με παίκτη λιγότερο για ουσιαστικά όλον τον αγώνα δεν το συζητάμε. Η ήττα της Αθλέτικ ήταν βέβαιη. Το ερώτημα ήταν το σκορ. Η Μπαρτσελόνα δεν λυπήθηκε. Αλλωστε ο Λουίς Ενρίκε είχε κάνει λόγο για «εκδίκηση» για το χαμένο Σούπερ Καπ. Και έτσι η Μπαρτσελόνα το έκανε, φτάνοντας στο 6-0.

Ο Μέσι ευστόχησε στο 10ο φετινό(!) γκολ της ομάδας του από τα 11 βήματα και από εκεί και έπειτα άρχισε η επίδειξη. Βέβαια νωρίτερα ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε φροντίσει να παρουσιάσει το προσωπικό βραβείο του, το πέμπτο μία θεότρελης καριέρας. Και με το χρυσάφι εκεί στο πλάι οι συμπαίκτες του άρχισαν τα δικά τους. Κυρίως οι Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες που είχαν κέφια να... κεράσουν, να σκοράρουν, αλλά και να σπαταλήσουν ένα σωρό ευκαιρίες από υπερβολική σιγουριά ή θέλοντας να κάνουν το κάτι παραπάνω, από το παραπάνω που ήδη είχαν φτιάξει. Εναέρια τακουνάκια, ντρίμπλες, αδειάσματα με προσποιήσεις, ένα γεμάτο σόου. Αλλά είπαμε, η Μπιλμπάο έπαιζε με 10.

Στο 30' ο Σουάρες σέρβιρε στον κολλητό του από αριστερά και εκείνος τσίμπησε το τόπι για το 2-0. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι δύο τους έπαιξαν το 1-2, έχοντας αντιστρέψει τους ρόλους για το 3-0. Στο 62' ο Νεϊάρ ζάλισε τους αντιπάλους του και έδωσε πάρε βάλε στον Ράκιτιτς, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Αρντά Τουράν έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Σουάρες που κατέβασε και πλάσαρε σε πρώτο χρόνο. Στο 83' ο Ουρουγουανός ολοκλήρωσε την τέλεια βραδιά του (κερδισμένο πέναλτι-αποβολή, ασίστ) με χατ τρικ, βάζοντας με κεφαλιά το 180 φετινό του τέρμα (σ.σ.: 1ος σκόρερ στη La Liga).

Αυτή ήταν η δεύτερη χειρότερη ήττα της Αθλέτικ εκεί μέσα μετά το 7-0 του 2001. Και το φοβερό είναι ότι είχε ταξιδέψει έχοντας δεχτεί μόλις τρία γκολ σε 11 εξόδους της για φέτος. Οσο για τους νικητές, εκείνοι μετρούν υπέρ τους νούμερα και ρεκόρ και πλησίασαν στο -2 από την κορυφή, έχοντας και ματς λιγότερο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Αλέις Βιδάλ, Ζόρντι Αλμπα (69' Μπαρτρά), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (63' Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Ετσέιτα, Μπαλενθιάγα, Μπόβεδα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (63' Ιτουράσπε), Μουνιαΐν (5' Ιάγο Ερερίν), Εράσο, Ντε Μάρκος, Γουίλιαμς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα