Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 3-1

Νίκος Τσιώκος
Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 3-1

bet365

Η Καλλονή... παίζοντας τα ρέστα της προηγήθηκε στο ημίχρονο! Τελικά στην επανάληψη ο Αστέρας δεν έβαλε σε κίνδυνο τον στόχο των play off και με χαρακτηριστική ευκολία έφτασε στο άνετο 3-1! Γκολ και πάλι ο Γιάννου που έφτασε τα 13! Kόκκινη Ζησόπουλος και Ελλακόπουλος.

Ματς με τα όλα του στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, να κάνει την ανατροπή στην επανάληψη και να παίρνει τη νίκη κόντρα στη μαχητική Καλλονή σ' ένα παιχνίδι με ρυθμό, φάσεις, δοκάρι, τέσσερα γκολ και δύο αποβολές!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Αστέρα ο Μπαντής ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Λούι δεξιά στην άμυνα, ο Παντελιάδης αριστερά και οι Γκοϊάν, Ζησόπουλος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας και μπροστά τους οι Στανισάβλιεβιτς, Φούντας, Νίκο Φερνάντες. Στην κορυφή ο Γιάννου.

Για την Καλλονή ο Δαύκος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Νίκο Καραγεωργίου να κάνει την έκπληξη και να αφήνει στον πάγκο τον Χογκ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Τσαμπούρης, το αριστερό ο Σπυρόπουλος, με τους Βαλιό, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καλτσάς, Γεωργίου και μπροστά τους οι Ελλακόπουλος, Γουερέ, Μανούσος. Μοναδικός προωθημένος ο Μάρκοβιτς.

Κατοχή ο Αστέρας, φάσεις και γκολ η Καλλονή

Ανούσια κατοχή είχε ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, που απειλούσε κυρίως από στημένες φάσεις, ενώ η Καλλονή ήταν καλά στημένη αμυντικά και με ωραίες επιθέσεις είχε τις ευκαιρίες για το γκολ. Ο Μανούσος απείλησε πρώτος στο 4' με μακρινό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Μπαντής, ενώ στο 17' ο σύλλογος της Μυτιλήνης είχε διπλή ευκαιρία.

Το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή «έβγαλε» ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, ενώ ο Γουερέ στην επαναφορά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του, με την μπάλα να φεύγει εκτός. Η πρώτη καλή στιγμή, λοιπόν, για τους Αρκάδες ήρθε στο 20', όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς αρκετά έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου, ενώ η δεύτερη του Σέρβου κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ στο 27'.

Στο 31' είχαμε τη μοναδική φάση που ο Αστέρας απείλησε από λάθος του αντιπάλου, αφού ο Δαύκος δεν απομάκρυνε σωστά και ο Νίκο Φερνάντες σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, η Καλλονή εκμεταλλεύτηκε την καλή αμυντική της λειτουργία και το γεγονός ότι ο αντίπαλος ανέβαινε ψηλά... χτυπώντας στην κόντρα.

Σε μία εξ' αυτών ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Μανούσο στο 39' και ο Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, αφού είχε ολιγόλεπτη σύσκεψη με τους βοηθούς του. Η αλήθεια είναι ότι η φάση ήταν δύσκολη και υπήρχε αμφιβολία αν η ανατροπή ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Ο Αθηναίος ρέφερι έπραξε, τελικά, σωστά και υπέδειξε την παράβαση.

Από τα 11 μέτρα, λοιπόν, ο Μανούσος ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την ομάδα της Λέσβου στο 41'. Μάλιστα, στην εκπνοή οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Πρωταγωνιστής ήταν εκ νέου ο Μανούσος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και δε δίστασε να σουτάρει, με τον Μπαντή να αποκρούει για να παραχωρήσει κόρνερ.

Ανατροπή σε δέκα λεπτά!

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-1 υπέρ της ΑΕΛΚ και στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ακόμα καλύτερο και θα μπορούσε να έχει περισσότερες... συγκινήσεις, αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι σε κάποιες ευκαιρίες. Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και το διαγώνιο σουτ του Λούι από δεξιά έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία στο 47', ενώ από το γύρισμα του Μανούσου η μπάλα έκανε γκελ στον αγωνιστικό χώρο και δεν ευνόησε ούτε τον Μάρκοβιτς, ούτε τον Μπαντή.

Ωστόσο, στο 52' ξεκίνησε η... αντεπίθεση των γηπεδούχων, που μέσα σ' ένα δεκάλεπτο τελείωσαν και το ματς. Από σέντρα του Μπερτόλιο, ο Ιγκλέσιας σηκώθηκε στο... Θεό και με κεφαλιά ισοφάρισε, ενώ στον 57' έγινε η ανατροπή, με τον Κουρμπέλη να βγάζει την μπαλιά για τον Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Γιάννου, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 13ο τέρμα του στη σεζόν. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 61', όταν ήρθε και το τρίτο γκολ του Αστέρα.

Ο Σπυρόπουλος έκανε λάθος, ο Φούντας το σουτ και ο Δαύκος απέκρουσε, όμως υπολόγιζε χωρίς τους αμυντικούς του. Αναστασιάδης και Σπυρόπουλος δεν απομάκρυναν σωστά και ο Ιγκλέσιας εξαπέλυσε... κεραυνό έξω από την περιοχή. Όσο κι αν προσπάθησε ο γκολκίπερ της Καλλονής, που βρήκε την μπάλα, δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και είχαμε το 3-1 στο 61'.

Με δέκα η Καλλονή, με εννιά ο Αστέρας!

Μάλιστα, στο 64' το έργο του συλλόγου της Λέσβου έγινε ακόμα πιο δύσκολο, καθώς ο Ελλακόπουλος πάτησε τον Παντελιάδη, αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Γεγονός που οδήγησε στον έλεγχο του αγώνα από τον Αστέρα, τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Το σουτ του Φούντα έξω από την περιοχή δε βρήκε στόχο στο 69', ενώ ο Μπαντής απέκρουσε την κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 73' και τα σουτ των Φούντα, Ιγκλέσιας κατέληξαν άουτ στο 80' και στο 82', αντίστοιχα.

Στο 83' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Τορμένα, όμως δεν πρόλαβε να παίξει πολύ, αφού τραυματίστηκε, ώστε οι γηπεδούχοι να μείνουν κι αυτοί με δέκα, ενώ ολοκλήρωσαν με εννιά, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή και αυτή) ο Ζησόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο, το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο Αστέρας πανηγύρισε τη νίκη, η οποία τον φέρνει εκ νέου στην πεντάδα.

Man of the match: Δύο γκολ από τον Ιγκλέσιας, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Καλή αμυντική λειτουργία από την Καλλονή στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο δεν άντεξε στην πίεση του Αστέρα, ενώ έγιναν πολλά λάθη.

Στο ύψος του: Ο Μπερτόλιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη και άλλαξε την εικόνα του Αστέρα. Σαφώς πιο κινητικός από τον Νίκο Φερνάντες, τον οποίο αντικατέστησε, έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ συμμετείχε και στο τρίτο της ομάδας του.

Σκόρερ και ο Γιάννου, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στη σεζόν και δίνει μάχη με τον Κώστα Φορτούνη για τον πρώτο σκόρερ. Από την Καλλονή ξεχώρισε ο Μανούσος, που εκτός από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι είχε και αρκετές τελικές προσπάθειες.

Η γκάφα: Λάθη επί λαθών στο 61' από Αναστασιάδη και Σπυρόπουλο δις, με την Καλλονή να τα πληρώνει με τρίτο γκολ του Αστέρα.

Το στραγάλι: Εξαιρετική η διαιτησία του Καλογερόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση του πέναλτι, που ήταν δύσκολη, είχε σύσκεψη με τους βοηθούς του, αφού είχε αμφιβολία για το αν το μαρκάρισμα του Ζησόπουλου στον Μανούσο ήταν εντός εκτός περιοχής, ενώ άλλοι θα έκαναν την υπόδειξή τους με... κλειστά μάτια, ακόμα κι αν δεν ήξεραν πού έγινε το φάουλ! Σωστά έδειξε την άσπρη βούλα, ενώ σωστές και οι αποβολές των Ελλακόπουλου, Ζησόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς με τα όλα του στην Τρίπολη! Είχε ρυθμό, φάσεις, δοκάρι, πέναλτι, αποβολές και τέσσερα γκολ. Νικητής απ' όλα αυτά ήταν ο Αστέρας, που χρειάστηκε την ανατροπή για να πανηγυρίσει το «τρίποντο», να μπει εκ νέου στην πεντάδα και να μη χάσει άλλο έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ. Βέβαια, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θα μπορούσε να γίνει και... κηδεία της Καλλονής στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»!

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας (83' Τορμένα), Στανισάβλιεβιτς (59' Μάσα), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (46' Μπερτόλιο), Γιάννου.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Καλτσάς, Γεωργίου, Γουερέ (69' Γιουκαρής), Μανούσος (88' Κάρλσον), Μάρκοβιτς (74' Νομπρέγκα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα