ΠΑΟΚ - Βέροια 2-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Βέροια 2-1

bet365

Με τα γκολ των Μπερμπάτοφ (πέναλτι) και Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, νίκησε στην Τούμπα με 2-1 την Βέροια, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με... κάτι σαν αυτογκόλ, μετά την κακή έξοδο του Μελίσσα!

Ο ΠΑΟΚ έστω και δύσκολα κατάφερε να κερδίσει την Βέροια με 2-1 με τα γκολ που πέτυχαν οι Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης. Η Βέροια που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 67ο λεπτό μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας του Δικεφάλου δεν παρουσίασε τίποτα άλλο επιθετικά. Το τελικό σκορ θεωρείται δίκαιο με βάση τις ευκαιρίες και την διάθεση που έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον στον ΠΑΟΚ στρέφουν την προσοχή τους στα παιχνίδια που έρχονται με Ξάνθη και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.

Πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ

Με 6 αλλαγές στην βασική του 11αδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο της Βέροια. Ο Ιγκορ Τούντορ σε σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε με τους Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Κοροβέσης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Κάτσε. Στις πτέρυγες οι Ζάιρο και Μακ, στον άξονα ο Μπερμπάτοφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε την Βέροια σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Καντιμοίρης κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Νάστος, αριστερά ο Μαλόν, ενώ κετρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαραγκός και Όστοιτς. Αμυντικά χαφ οι Άρτσε και Σιόντης. Στις πτέρυγες οι Μαγιέφσκι και Γεωργιάδης. Στον άξονα ο Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεση ο Κόλα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε επιλέξει τον Λόπεζ, όμως την τελευταία στιγμή ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι.

Η Βέροια ανεβάζοντας ψηλά την άμυνα της κατάφερε να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η πολυκοσμία που υπήρξε στο χώρο του κέντρο δεν βοήθησε τους Θεσσαλονικείς που έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα έβαζαν την μπάλα στα καρέ του Καντιμοίρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να απειλήσουν τους «ασπρόμαυρους», χωρίς επιτυχία.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο 8ο λεπτό την πρώτη τους ευκαιρία με τον Αθανασιάδη να προσπαθεί να βρει τον Μακ. Ο Σιόντης που παρακολουθούσε την φάση έκοψε αρχικά, αλλά για τον Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος με προβολή ανάγκασε τον Καντιμοίρη με τα πόδια να διώξει με δυσκολία τον κίνδυνο. Η Βέροια απάντησε στην μοναδική της καλή στιγμή στο 13' με τον Μαγέφσκι να κάνει το σουτ και τον Μελίσσα να μπλοκάρει στην γωνία του.

Στο 26' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στο Δημητρόπουλο για χέρι του Νάστου με τον ρέφερι της αναμέτρηση να έχει διαφορετική άποψη. Ο Δικέφαλος που πίεζε την άμυνα της Βέροιας κέρδισε πέναλτι στο 42' σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Όστοϊτς. Ο Μπερμπάτοφ εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του μετά το γκολ, εμφανίστηκε στην επανάληψη ορεξάτος, ενώ η Βέροια υποχρεώθηκε να παίξει πιο ανοιχτά αναζητώντας το γκολ της ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπερμπάτοφ στο 49ο λεπτό. Ο Βούλγαρος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.

Ο Ιγκορ Τούντορ πέρασε στο παιχνίδι τον Χαρίση στην θέση του Μαλεζά με τον Τζιόλη να γυρίζει στην άμυνα και τον Κάτσε να έχει νέο παρτενέρ στο κέντρο. Στο 56' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο Μακ δεν ήταν επιπόλαιο. Ο Σλοβάκος που δεν άφησε την μπάλα στον Κλάους μπήκε στην περιοχή με τον Νάστο να του κλέβει την μπάλα μέσα από τα πόδια.

Δώρο η ισοφάριση

Η Βέροια ισοφάρισε το παιχνίδι μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Σκόνδρας γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι πίσω την στιγμή που ο Μελίσσας είχε βγει απίστευτα μακριά από την εστία του. Ο Μαγέφσκι που ήταν κοντά στην φάση άπλωσε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν άγχωσε τον ΠΑΟΚ που βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 67' μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Χαρίση, παράλληλη σέντρα με την εστία του Καντιμοίρη ο Ζαίρο σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 73ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μυστακίδης ο Όστοϊτς με προβολή πάνω στην γραμμή έσωσε το σουτ του Μακ. Η μπάλα δεν έφυγε από τα καρέ της Βέροιας και με προβολή του Κλάους η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Βέροιας για δεύτερη φορά. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πετύχει και τρίτο γκολ όμως τα σουτ των Χαρίση και Μυστακίδη δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCH: Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με το γκολ που πέτυχε σήμερα από την άσπρη βούλα έφτασε τα 5 στο πρωτάθλημα. Ο Βούλγαρος επιθετικός παρότι έχει πολύ καιρό να παίξει 90λεπτά (τελευταίο κόντρα στην Ντόρτμουντ 10 Δεκεμβρίου) ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις. Με το δικό του τέρμα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Βέροιας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η απόφαση του Ιγκορ Τούντορ να εμπιστευτεί τον Νίκο Μελίσσα στην αναμέτρηση με την Βέροια δεν του βγήκε. Ο νεαρός τερματοφύλακας που δεν είναι ακόμα έτοιμος για να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ είχε κάποιες κακές εξόδους. Σε μια από αυτές η Βέροια πέτυχε την ισοφάριση με τον Μαγέφσκι.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χάρης Χαρίσης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε άλλον αέρα στο κέντρο του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μέσος ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες και είχε πολλές καλές εμπνεύσεις στον αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ζαίρο μπορεί να είχε πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι όμως στο 67' έχασε μια ευκαιρία που δεν χάνεται με τίποτα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη, αναγκάζοντας τον Τούντορ να τον αντικαταστήσει με τον Μυστακίδη

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημητρόπουλος μπορεί να μην έκανε το χοντρό λάθος που θα έκρινε το σκορ του αγώνα, όμως δεν απέφυγε τα λάθη, όπως και οι βοηθοί του. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πολλά παράπονα από τους δύο επόπτες κυρίως για οφ σαιτ που δόθηκαν κατά του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Δικέφαλος πρόσθεσε άλλους τρεις πόντους στο σακούλι του σε μια Τούμπα που ήταν κυριολεκτικά παγωμένη. Ο ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε με 6 αλλαγές στο βασικό του σχήμα, δυσκολεύτηκε να στείλει στην μπάλα στα δίχτυα. Το θετικό για τον Ιγκορ Τούντορ, που είδε τον Μελίσσα να κάνει ένα χοντρό λάθος κατά την έξοδό του και να δέχεται ο ΠΑΟΚ το γκολ της ισοφάρισης, είναι πως οι Κλάους και Μπερμπάτοφ πέτυχαν γκολ. Στην Τούμπα που ακολουθεί ένας αγωνιστικός Γολγοθάς ετοιμάζονται να δώσουν μια σειρά από αγώνες δύσκολους σε πρωτάθλημα και κύπελλο που θα κρίνει και τους στόχους της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα