ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-2

Γιώργος Τσακίρης
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-2

bet365

Στα βροχερά Γιάννενα, η ΑΕΚ έκανε... πάρτι και με γκολ των Βάργκας και Μπαρμπόσα, νίκησε 0-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Ανέστης έπιασε το πέναλτι του Τσουκαλά! 5η σερί νίκη για την Ένωση!

Αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ, με τελευταίο τον Γιόχανσον την Παρασκευή, έχουν σταθεί στην αυτοπεποίθηση που υπάρχει στην ομάδα λόγω των συνεχόμενων νικών. Αυτό αποδείχθηκε και στα Γιάννινα, όπου η Ενωση πέτυχε... επαγγελματική νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ και συνεχίζει με τρίποντα. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 6' με τον Βάργκας, ο Ανέστης απέκρουσε πέναλτι του Τσουκαλά, ο Μπαρμπόσα συνέχισε τα γκολ κάνοντας το 0-2 και ο Γκουστάβο Πογιέτ -που δοκίμασε ξανά το 3-5-2- δικαιούται να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να μην ήταν και ο καλύτερος αλλά αυτό δεν πτόησε την ΑΕΚ, η οποία μπήκε στο ματς δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 6'! Ο Γιόχανσον έγινε δημιουργός αυτή τη φορά βγάζοντας πολύ ωραία για τον Βάργκας και αυτός τελείωσε όπως έπρεπε για να κάνει το 0-1 από νωρίς. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ είχε πετύχει αυτό που ήθελε και θεωρητικά είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση στη συνέχεια. Από την θεωρία οι Κιτρινόμαυροι πέρασαν στην πράξη καθώς όντως έπαιζαν ακριβώς όπως έπρεπε για να τελειώσουν το ματς από νωρίς.

Αυτό θα γινόταν στο 17', όταν ο Γιόχανσον έβγαλε ωραία για τον Βάργκας και στα επόμενα δευτερόλεπτα η ΑΕΚ άγγιξε... τέσσερις φορές το γκολ! Ο Βελλίδης απέκρουσε το πλασέ του Βενεζουελάνου, έκανε το ίδιο στην προσπάθεια του Γιόχανσον στην επαναφορά, σταμάτησε και τον Αραβίδη και τελικά η φάση τελείωσε με το άουτ του «Αραβα»! Η Ενωση ήταν καλύτερη και έκανε αυτό που ήθελε ως το 35' αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβηκαν. Το έναυσμα για να γίνει αυτό ήταν το χέρι του Γκάλο στο 38', με τον Παπαδόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι... Ο Ανέστης, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Τσουκαλά και κράτησε το 0-1 για την ΑΕΚ, η οποία δέχθηκε πίεση στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους. Ως εκεί όμως καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια κλασική ευκαιρία, αν και ο Μανιάς έπαιρνε όλες τις κεφαλιές από τον Αρθο (κακός στο πρώτο 45λεπτο αλλά ανέβηκε στο δεύτερο).

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ προσπάθησε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, δηλαδή να πιέσει την ΑΕΚ, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Η Ενωση, για την οποία βγήκε στην ανάπαυλα λόγω τραυματισμού ο Βάργκας και άφησε τη θέση του στον Τζιμπούρ, ήλεγχε την κατάσταση και στο 59' ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο: Σέντρα του Γκάλο από δεξιά, σουτ του Μπαρμπόσα με το αριστερό στην κίνηση και 0-2! Τα δεδομένα, πλέον, ήταν... συντριπτικά υπέρ των Κιτρινόμαυρων και ο Πογιέτ σκέφτηκε ότι ήταν -και όντως ήταν- η κατάλληλη στιγμή για να βάλει τον Λαμπρόπουλο αντί του Μάνταλου, γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2.

Αυτό ήταν... Η ΑΕΚ πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα, ήταν σοβαρή ανασταλτικά και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, πλην του τραυματισμού του Μανιά στο 85', που ανάγκασε τον ΠΑΣ να ολοκληρώσει το ματς με 10 παίκτες καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του...

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Ανέστη. Μετά το λάθος που είχε κάνει στο ματς με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είναι απλά τέλειος και το απέδειξε και στα Γιάννινα με την απόκρουση του πέναλτι στο 38'. Κράτησε το 0-1 και αυτό έκανε τη διαφορά.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ... Λάθος εκτίμηση και στα δύο γκολ της ΑΕΚ και γενικά είχαν πολλά προβλήματα από τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν από νωρίς το ματς.

Στο ύψος του: Το 2016 συνεχίζεται ιδανικά για τους Βάργκας και Μπαρμπόσα. Αμφότεροι σκόραραν και στα Γιάννινα, επιβεβαιώνοντας ότι μπορούν να δώσουν πολλά ακόμη στην Ενωση.

Η γκάφα: Θα μπορούσε να αποφύγει το πέναλτι με το χέρι ο Γκάλο...

Το στραγάλι: Αν εξαιρέσουμε ένα οφσάιντ κατά της ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου μέρους, που δεν ήταν, από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα για τον διαιτητή Παπαδόπουλο και τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η 5η σερί νίκη, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι γεγονός για την ΑΕΚ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν αυτό που έπρεπε, δηλαδή μόνο νίκες για να διατηρηθούν στη 2η θέση μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό, και τώρα αρχίζουν τα καλά. Η Ενωση θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ στο πρώτο εντός έδρας ντέρμπι φέτος και περιμένει πολύ κόσμο, με στόχο ακόμη μία νίκη που θα την εδραιώσει στη 2η θέση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα