Περί στόπερ…

Περί στόπερ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Περί στόπερ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog στο gazzetta για Ολυμπιακό και…στόπερ.

Πλήρης δεν είναι καμία ομάδα. Άλλωστε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Άρα, κάποιες καλές προσθήκες, πάντοτε είναι ευπρόσδεκτες.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει μεσούσης της σεζόν για να ενισχύσει την ομάδα του. Τι λύσεις υπάρχουν στην αγορά.

Κατά βάση, δύο πράγματα μπορεί να γίνουν: είτε να δανειστεί ο Ολυμπιακός κάποιο παίκτη από ευρωπαϊκή ομάδα, από αυτούς που δεν υπολογίζονται γι΄αυτό και παραχωρούνται, είτε να αγοράσει κάποιον από τη Λατινική Αμερική.

Στη δεύτερη περίπτωση ξέρουμε όλοι ότι κατά 90% ο παίκτης θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής, που συνήθως φτάνει μέχρι το καλοκαίρι, αν θυμηθούμε και την περίπτωση του Μπελούτσι, που δεν είχε έρθει και…πιτσιρικάς κι έπαιζε και σε ολόκληρη Ρίβερ Πλέϊτ.

Στην πρώτη περίπτωση, πραγματικά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί αν και πόσο θα σε βοηθήσει ο δανεικός. Τα παραδείγματα πολλά. Από τον Ντάτολο και τον Καζίμ, έως τον Πίνο και τον Νέλσον Βαλντές…

Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή θα ήθελε ένα στόπερ επιπέδου, από την στιγμή που έχει Ντα Κόστα (επιλογή προπονητή μόλις το περασμένο καλοκαίρι), Μποτία και Σιόβα, αλλά ο Μποτία βγάζει συχνά τραυματισμούς, ενώ κι οι τρεις δεν έχουν διάρκεια υψηλής απόδοσης. Για εμένα κι οι τρεις είναι καλοί στόπερ και το χέρι τους είναι να αποδείξουν πολλά στο δύσκολο β΄κομμάτι της σεζόν-θα ήθελα να δω περισσότερο και σε πιο σκληρά τεστ και το δίδυμο Ντα Κόστα-Μποτία.

Ο Γενάρης είναι πάντα δύσκολος μήνας για σωστές μεταγραφές.

Το περσινό παράδειγμα του Σαντάνα (φήμες λένε ότι κόστισε ένα εκ. Ευρώ για τρεις μήνες!!!) είναι μάλλον αποτρεπτικό…

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Ολυμπιακός είχε φέρει πίσω τον Μαρκάνο, παίκτη που τον ήξερε, όχι σαν τον Σαντάνα. Λιγοστά τα ματς που πραγματικά τον χρειάζονταν για να κάνει τη διαφορά. Το αποτέλεσμα; Άριστος, όπως κι όλη η ομάδα, στο 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ κι από εκεί και πέρα, αλλαγή στο ημίχρονο στο 0-3 από τον Παναθηναϊκό, μία πολύ μέτρια εικόνα στο 0-3 στο Μάντσεστερ και δύο άσχημες ήττες του από τον Κλάους στα ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ…

Τι υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά για στόπερ; Ο Βίντιτς. Στα καλά του αμυντικός ογκόλιθος. Από τους κορυφαίους στην Ευρώπη! Κι ελεύθερος από την Ίντερ. Θα μπορούσε να θεωρηθεί κελεπούρι! Μετά το κοιτάς λίγο καλύτερα: είναι πλέον 34 στα 35…Φέτος είχε μηδέν λεπτό συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι…Από το 2011-12 ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο επώδυνους…Τι κάνεις;…Έφερες και τον Αμπιντάλ, στα 36. Και είδες…

Όλοι οι Ολυμπιακοί λένε ότι χρειάζεται ένας Μέλμπεργκ. Τον Σουηδό ο Ολυμπιακός τον έφερε στα 32…Προερχόμενος από σεζόν με 38 συμμετοχές με τη Γιουβέντους-και στο Τσάμπιονς Λιγκ…Και με φουλ παιχνίδια με την εθνική ομάδα του…Και τον πήρε καλοκαίρι…

Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί ξανά ένας Μέλμπεργκ, ειδικά Γενάρη μήνα;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.