Λεβαδειακός - Ηρακλής 1-1

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Ηρακλής 1-1

bet365

Λεβαδειακός και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους πιο απειλητικούς Βοιωτούς να... κολλούν στη λάσπη μετά την ισοφάριση και να χάνουν την ευκαιρία για να πλησιάσουν στον πόντο τον πέμπτο Πανιώνιο.

Αυτή τη φορά η βροχή και ο δυνατός αέρας δεν έφεραν αναβολή, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, είχε και δοκάρι, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή, που πήρε το προβάδισμα, για να έχουμε την πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων στη Λιβαδειά.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, ο Τσουρίκοφ αριστερά και οι Τριποτσέρης, Μεντί στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μάγκας, Νικολάου και μπροστά τους οι Μπεν, Ντομοβτσίσκι, Μπεν. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Για τον Ηρακλή ο Χουάντερσον πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπουκουβάλα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Σαραμαντά το αριστερό και τους Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καρασαλίδης, Κυριακίδης και μπροστά τους οι Πασάς, Μπουλούτ, Τσιλιανίδης. Μοναδικός προωθημένος ο Βέλλιος.

Πρώτη φάση και 0-1

Ο Λεβαδειακός έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, όμως στην πρώτη φάση του αγώνα ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ. Ο Μπουκουβάλας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Τσιλιανίδη, αυτός έκανε το κοντρόλ μπήκε στην περιοχή και... εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το 0-1 μόλις στο 9'.

Δοκάρι και 1-1

Τέρμα που... αφύπνησε τον Ηρακλή σε πρώτη φάση και εν συνεχεία τους Βοιωτούς, οι οποίοι μετά το 15' ανέβασαν... στροφές και είχαν τις ευκαιρίες τους για την ισοφάριση.

Μεγαλύτερη όλων η φάση του 19', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν από αριστερά, ο Μάντζιος κατέβασε ωραίο με το στήθος και έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον και να καταλήγει άουτ.

Πάντως, αν και το παιχνίδι είχε ρυθμό, πέρασε αρκετή ώρα για να δούμε κάποια φάση, με τον γκολκίπερ του «Γηραιού» να αποκρούει με τις γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν από δεξιά στο 32' και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια στο γύρισμα του ίδιου παίκτη από αριστερά στο 36'.

Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφού η άμυνα του Ηρακλή αδράνησε, ο Σαραμαντάς απομάκρυνε πάνω στον Γιακουμάκη και ο τελευταίος... απάντησε με ωραίο σουτ στην κίνηση και με το 1-1 στο 37'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο σουτ των Μπεν (40'), Τσουρίκοφ (42'), τα οποία δεν ανησύχησαν τον Χουάντερσον, και άλλο ένα του Βέλλιου, που πέρασε δίπλα από την εστία του Τσιντώτα στο 44'.

Καλύτερος ο Λεβαδειακός, αλλά...

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα και στην επανάληψη χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να δούμε κάποια καλή στιγμή. Στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ η πρώτη αξιόλογη φάση ήταν στο 63', όταν ο Κυριακίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, την οποία έκανε ο Πασάς στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Βέβαια, ο Λεβαδειακός είχε τα ηνία και τις περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Το σουτ του Γιακουμάκη κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χουάντερσον στο 68', ενώ ο Μάντζιος είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε από δεξιά δύο λεπτά αργότερα.

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μερεμπασβίλι πήγε στα χέρια του Χουάντερσον στο 75', με τον Βραζιλιάνο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 88' στη σέντρα-σουτ του Μερεμπασβίλι από αριστερά. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους για να έχουμε την πρώτη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στη Λιβαδειά και ο Λεβαδειακός να χάσει την ευκαιρία να πλησιάσει τον πέμπτο Πανιώνιο στον βαθμό.

Man of the match: Στο γκολ του Γιακουμάκη ήταν δύσκολο να κάνει κάτι, όμως δεν επέτρεψε στον Λεβαδειακό να πάρει τη νίκη, ενώ στο 88' ο Χουάντερσον έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά είχε ο Ηρακλής στην άμυνα, ενώ επιθετικά θα μπορούσε να είχε παραπάνω προσπάθειες, αν και είχε κάποιες ευκαιρίες, πέρα από το γκολ.

Στο ύψος του: Τσιλιανίδης και Γιακουμάκης βρήκαν δίχτυα και πέτυχαν το μοναδικό τέρμα των ομάδων τους. Από πλευράς Ηρακλή καλός ήταν και ο Κυριακίδης, ενώ από τον Λεβαδειακό ήταν πολύ δραστήριος ο Μερεμπασβίλι, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Η γκάφα: Στο γκολ του Λεβαδειακού ο Σαραμαντάς απομάκρυνε πάνω στον Γιακουμάκη, ο οποίος είπε «ευχαριστώ» και μετουσίωσε το... δώρο σε γκολ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Βάτσιου, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, με εξαίρεση την περίπτωση του Μπαρτολίνι. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ηρακλής ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του ματς, όμως για ένα ακόμα παιχνίδι δεν είχε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, είχε και το δοκάρι του Μάντζιου, καθώς και τις ευκαιρίες, όμως έμεινε στο 1-1 με τον «Γηραιό». Έτσι, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον βαθμό την πεντάδα και τον Πανιώνιο, τη στιγμή που είχαμε την πρώτη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στη Λιβαδειά.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τσουρίκοφ (46' Γιάχιτς), Στάθης, Τριποτσέρης, Μπεν, Νικολάου, Μεντί, Ντομοβτσίσκι (57' Μερεμπασβίλι), Μάντζιος (65' Μαχαίρας), Μάγκας, Γιακουμάκης.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης (90'+2' Λουκίνας), Μπουλούτ (77' Τσότρας), Βέλλιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα