Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 4-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 4-0

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε κομμάτια την Κρίσταλ Πάλας στο Etihad (4-0) και έπιασε κορυφή. Τριάρες για Σαουθάμπτον, Μπόρνμουθ, νίκη για Νιούκαστλ.

Επιστροφή στα καλά αποτελέσματα για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι που είχε δεύτερο σερί ματς στην έδρας της. Οι Πολίτες με πρωταγωνιστή τον Κουν Αγουέρο που έβαλε δύο γκολ, επικράτησαν πολύ εύκολα της Κρίσταλ Πάλας και με παιχνίδι περισσότερο έπιασαν στην κορυφή της Premier League Αρσεναλ και Λέστερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πρώτοι κοντά στο γκολ όταν μόλις στο 3' ο Ντιλέινι ύστερα από γέμισμα του Γουίκαμ δεν τα κατάφερε παρότι ήταν ολομόναχος και στο 22' ο Φάμπιαν Ντελφ με τρομερό αριστερό εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0). Τρία λεπτά αργότερα, η Πάλας είχε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει όμως ο Ντιλέινι ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή σούταρε ψηλά παρότι είχε άδεια εστία μπροστά του! Στο 38' η Σίτι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Αγουέρο ύστερα από προσπάθεια του Σίλβα για να το κάνει τελικά τρία λεπτά αργότερα με σουτ που βρήκε στον Νταν και ξεγέλασε τον Χένεσι (2-0).

Ο Κουν σκόραρε για δεύτερη φορά στο 68' ολοκληρώνοντας όμορφη ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων, με τον Τουρέ να δίνει στον Ντε Μπρόινε και τον Βέλγο να δίνει πάρε-βάλε στον Αργεντινό για το 3-0. Στο 77' η Πάλας βρέθηκε κοντά στο γκολ της τιμής με μακρινό σουτ του Καμπάιγ, όμως ο Γάλλος μέσος δεν κατάφερε να πετύχει ένα από τα τέρματα της χρονιάς και στο 84' ο Νταβίδ Σίλβα είχε εύκολο έργο για το τελικό 4-0 ύστερα από πάσα του Αγουέρο.

Ανεβαίνει η Σαουθάμπτον
Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την Σαουθάμπτον, που επιβλήθηκε με 3-0 της Γουέστ Μπρομ και συνεχίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Κούμαν μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 5’ με άψογη εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ Πρόουζ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, έπαιξαν με αυτοπεποίθηση, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο στην αντεπίθεση και απείλησαν με τον Γκάρντνερ στο 10’. Οι Άγιοι έπρεπε να βρουν ακόμη ένα τέρμα, για να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και τα κατάφεραν στο 35’. Ο Ντόσον ανέτρεψε τον Τάργκετ εντός περιοχής, ο διαιτητής Άτκινσον έδωσε το πέναλτι και ο Γουόρντ Πρόουζ έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Ο Πούλις έβαλε τους Ροντόν και Μπραντ με το ξεκίνημα της επανάληψης και οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί. Αυτό, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και τελείωσαν το ματς στο 72’, όταν ο Τάντιτς μετά από ασίστ του Ντέιβις έκανε το τελικό 3-0.

Εκτός ζώνης η Νιούκαστλ
Με τον Τζόντζο Σέλβεϊ να παίζει βασικός η Νιούκαστλ έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Γουέστ Χαμ εντός έδρας και νίκησε μόνο με 2-1 για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Στιβ ΜακΚλάρεν είδε τον Αγγλο χαφ να ανεβάζει την ομάδα του, η οποία ξεκόλλησε πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στα τελευταία 6 ματς στην Premier League. Στο 6' έκαναν το 1-0 οι Magpies με τον Αγιόθε Πέρεθ να πιάνει εξαιρετικό σουτ από το όριο της περιοχής μετά το στρώσιμο του Βαϊνάλντουμ ο οποίος στο 15' έγινε σκόρερ με πλασέ από κοντά ύστερα από συρτή σέντρα του Γιάνμαατ από δεξιά, σε μια φάση που είχε ξεκινήσει από μπαλιά 50 μέτρων του Σέλβεϊ (2-0). Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες, η Γουέστ Χαμ κατάφερε στο 49' να μπει στο ματς μετά το λάθος του Μπεμπά και το τελείωμα του Γέλαβιτς, όμως το 2-1 έμειμε μέχρι το τέλος με την Νιούκαστλ να παίρνει δίκαιη νίκη.

Σε καλό δρόμο η Μπόρνμουθ
Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην Premier League πέτυχε η Μπόρνμουθ, η οποία επικράτησε 3-0 εντός έδρας της Νόριτς. Οι Cherries επέστρεψαν στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Χαμ και με ματς περισσότερο βρίσκονται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 10' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, με τον Νταν Γκόσλινγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Μαρκ Πιου από αριστερά (1-0). Ο Πιου ήταν μέσα και στο δεύτερο γκολ καθώς στο 52' ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσάρλι Ντάνιελς (2-0). Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 75' το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπόρνμουθ, ο 22χρονος Μπένικ Αφόμπε, με βολέ ύστερα από σούπερ σέντρα του Ντάνιελς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα