Ξάνθη - Ατρόμητος 2-2

Ξάνθη - Ατρόμητος 2-2

bet365

Ξάνθη και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στα Πηγάδια, σε ένα ματς που τα είχε όλα, εκτός από νικητή! Έκτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι, που είχαν ευκαιρίες για το τρίποντο.

Σε ένα τρομερό ματς, Ξάνθη και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στα Πηγάδια, με τους γηπεδούχους να χάνουν τα... άχαστα, την ώρα που το «αστέρι» ήταν αποτελεσματικό και πήρε ότι καλύτερο μπορούσε από το παιχνίδι.

Πως ξεκίνησαν

Για την Ξάνθη, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσέναμο, με τους Λισγάρα, Καρυπίδη μπροστά του και τους Μπαξεβανίδη, Γουάλας στα άκρα. Ο Λουσέρο ήταν μαζί με τον Βασιλακάκη στον άξονα, ενώ πίσω από τον Καπετάνο κινήθηκαν οι Σολτάνι, Ορφανίδης και ο Νιέτο.

Στην αντίπερα όχθη, την εστία του Ατρομήτου υπερασπίστηκε ο Γκορμπούνοφ, με τους Λαζαρίδη, Κοντοέ και τους Ουμπίδες, Κούρο στα άκρα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Πίτου Γκαρσία, Ουσέρο και Μπίτολο, ενώ τον Λε Ταλέκ πλαισίωσαν ο Ναπολεόνι με τον Μπρίτο.

Πιο δυνατά οι Ακρήτες

Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ την νίκη, αφού ξεκινούσαν από τους 17 βαθμούς αμφότερες, στους 5 πόντους πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού (έστω και με παιχνίδι λιγότερο από τον Πανθρακικό). Έτσι, το... τρίποντο θα ήταν «διπλό» για όποια ομάδα το κατακτούσε. Οι Ακρίτες, επειδή έπαιζαν στην έδρα τους, ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία και να πιέσουν. Σε αντίθεση με τον Ατρόμητο, που έπαιξε πιο παθητικά και κλειστά, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου το εκμεταλλεύτηκαν και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, όμως οι γνωστές παθογένειες έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους. Κυρίως ο Καπετάνος, αλλά και άλλοι, όπως ο Νιέτο με τον Καρυπίδη, δεν μπορούσαν να βρουν στόχο, αν και βρέθηκαν αρκετές φορές σε πάρα πολύ καλή θέση. Ειδικά ο επιθετικός της Ξάνθης, που βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου στο 20', αλλά δεν κατάφερε να... σπάσει το ρόδι και να πετύχει το πρώτου τέρμα στην σεζόν.

Αλλαγή και... γκολ!

Τα πράγματα δεν έδειχναν να πηγαίνουν καθόλου καλά για τους φιλοξενούμενους, που δέχονταν μεγάλη πίεση, ενώ έχασαν από νωρίς και το... κανόνι τους, τον Λε Ταλέκ. Που τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Την θέση του, μάλιστα, πήρε ο Μπάλλας, με τον νεαρό να πηγαίνει στον άξονα, τον Πίτου να προωθείται, ενώ στην κορυφή πήγε ο Ναπολεόνι.

Κι ενώ όλα έδειχναν... μαύρα, οι παίκτες του Ατρομήτου πήραν το προβάδισμα! Δράστης ο Ούμπιδες, που με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πρώην συμπαίκτη του, Τσέναμο, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας της Ξάνθης.

Ισοφάριση και άμεση απάντηση

Παρά το γκολ του Ατρομήτου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου. Η Ξάνθη... ατάραχη, συνέχισε να πιέζει, αλλά και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Μέχρι που, επιτέλους, κατάφερε να βρει στόχο! Έστω και με καθυστέρηση, ο Καπετάνος άνοιξε λογαριασμό στην σεζόν και βρήκε δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας τους «αστεριού» και την κεφαλιά-πάσα του Λισγάρα.

Η απάντηση, όμως ήταν άμεση, με τον Ούμπιδες δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59' να αλλάζει ρόλο και με εκτέλεση φάουλ να... σερβίρει αυτή τη φορά το γκολ στον Λαζαρίδη, για να πάρει ο Ατρόμητος εκ νέου το προβάδισμα.

Πίεση, γκολ και «αυτοκτονία»!

Το ματς ήταν συγκλονιστικό. Μπορεί από θέμα ποιότητας να υστερούσε και να γίνονταν πάρα πολλά λάθη, όμως η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή. Οι Ακρίτες πίεζαν και έβγαζαν φάσεις, έψαχναν την ανατροπή, με τον Γκορμπούνοφ – παρά τα αρκετά λάθη που έκανε – να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του. Αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το 74ο λεπτό, όταν ο Νιέτο κατάφερε να τον νικήσει και να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ισπανός δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από το σώματα, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να αιφνιδιάζεται και παρά την απόκρουσή του, να μην αποτρέπει την παραβίαση της εστίας του.

Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον στο ματς μετά από αυτή την εξέλιξη, ανέβηκε κατακόρυφα. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο, έχοντας, πλέον και την ψυχολογία, έψαξαν πιο έντονα την ολική ανατροπή. Και θα μπορούσε να φτάσει σε αυτή, αν δεν έκανε – ξανά και ξανά – παιδικά λάθη στο τελείωμα των φάσεων! Έτσι, παρά το... μονότερμα, το το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, αλλά όχι εντυπώσεις, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτούς λογαριασμούς, αφού παρέμειναν ισόβαθμες λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο - Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας Γουάλας - Λουσέρο, Βασιλακάκης (80' Ερέα), Νιέτο, Ορφανίδης (64' Σκούρτης), Σολτάνι (71' Τριάδης) - Καπετάνος

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ – Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κούρος – Ουσέρο, Μπίτολο – Μπρίτο (89' Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία (76' Γοδόι), Ναπολεόνι – Λε Ταλέκ (27’ Μπάλλας)

MVP: Ούμπιδες. Αυτός άνοιξε το σκορ, αυτός έφτιαξε και το δεύτερο, ενώ για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκε τέλεια στα... πρωτόγνωρα για αυτόν καθήκοντα του δεξιού μπακ.

Στο ύψος του: Λαζαρίδης. Κατάφερε να βρει δίχτυα, για δεύτερη φορά στην σεζόν, ήταν πολύ καλός και αμυντικά, δείχνοντας ξανά πως είναι η κολόνα και ο ηγέτης της άμυνας του Ατρομήτου.

Αδύναμος κρίκος. Καπετάνος. Και μόνο που έφτασε Γενάρης και η 16η του συμμετοχή για να πετύχει το πρώτου του τέρμα στην σεζόν, είναι ενδεικτικό. Έχασε για ακόμα μία φορά απίστευτες ευκαιρίες και γενικά, δείχνει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Γκάφα. Ανήκει στον Γκορμπούνοφ, που όμως, είναι τυχερός και δε την πλήρωσε. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έχει κάνει έξοδο... στο πουθενά και χωρίς λόγο, σαν να μην έφτανε αυτό γλίστρησε, όμως ο Καπετάνος - όπως είπαμε και στον αδύναμο κρίκο - κατάφερε να μη σκοράρει. Σε κενή εστία, έκανε πλασέ, με την μπάλα να κολλάει στην λάσπη, να επιβραδύνεται και να την προλαβαίνει εύκολα ο Ούμπιδες.

Το στραγάλι. Το γκολ του Καπετάνου φαίνεται να είναι από θέση οφσάιντ, αν και αρχικά η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν λάθη, τουλάχιστον όχι κάτι σημαντικό, από τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του.

Το ταμείο του gazzetta. Μόνο η λέξη «αυτοκτονία» μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα έκανε η Ξάνθη σε αυτό το πολύ κρίσιμο ματς. Έπαιζε κόντρα στον Ατρόμητο, με τον οποίο ισοβαθμεί και ενδέχεται να παλέψει για την παραμονή, με το «τρίποντο» να παίρνει διπλή αξία. Ήταν κατά διαστήματα καταιγιστική, όμως σπατάλησε τρομερές ευκαιρίες, ενώ επέτρεψε στον Ατρόμητο να είναι - αντίθετα από αυτή - πολύ αποτελεσματικός. Έτσι, το ισόπαλο 2-2 μοιάζει με κατόρθωμα, με τους Ακρίτες να πετούν δύο υπερ-πολύτιμους πόντους στα σκουπίδια. Από την άλλη, το «αστέρι» κατάφερε να αποδράσει από τα Πηγάδια με ένα βαθμό ενώ - βάση της εικόνας του αγώνα - ο Δέλλας και οι παίκτες του πρέπει να νιώθουν τυχεροί γλίτωσαν την ήττα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα