To σηκώνει με τις... ρεζέρβες;

To σηκώνει με τις... ρεζέρβες;

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
To σηκώνει με τις... ρεζέρβες;

bet365

Θα μπορούσε ο φετινός Ολυμπιακός να πάει τη διαδρομή του Κυπέλλου ως το τέλος χωρίς να χρησιμοποιήσει τους βασικούς του παίκτες; Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Ήταν ήδη εκεί Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας, Ατρόμητος και Ηρακλής. Ακολούθησαν και ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο. Ξαφνικά λοιπόν μπορεί η αναζήτηση για το πιο... ενδιαφέρον κομμάτι της σεζόν που απέμεινε, να οδηγήσει -στην συνέχειά του- όντως στο Κύπελλο Ελλάδας. Να δώσει η δεύτερη την τάξει εγχώρια διοργάνωση, αυτό που δεν «διαθέτουν» τα 100 και βάλε ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της Σούπερ Λιγκ. Μιας και οι ερυθρόλευκοι το μετέτρεψαν σε περίπατο από τον Νοέμβρη και όλας.
Εξαιρετική η σύνθεση της 8άδας. Με έξι τροπαιούχους και δύο πρόσφατες φιναλίστ. Επιπλέον; Μεγάλο το δέλεαρ για όλους το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο του Γιουρόπα, που προσφέρει η διοργάνωση (πλην φυσικά του ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακού). Μάχες αναμένονται. Και μάλιστα «διπλές». Αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες, διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος ζούμε ένα πρωτάθλημα όπου το –πρώτο- ντέρμπι των αιωνίων δεν έγινε ποτέ (για την ακρίβεια δεν έφτασε ούτε ως το ζέσταμα). Έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν η κλήρωση της Παρασκευής.
Και αναπόφευκτα μέσω Κυπέλλου βρίσκει επιπλέον κίνητρο και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Φυσικά προηγείται το Γιουρόπα και τα ματς με την Άντερλεχτ (18/25-2), φυσικά είναι ζητούμενα και τα ρεκόρ στην Σούπερ Λιγκ συν βέβαια το καλό ποδόσφαιρο. Θα έχει και τη χάρη του όμως για τους Πειραιώτες ένα ακόμη νταμπλ. Πόσο μάλλον αν η διαδρομή ή έστω ο τελικός επιφυλάσσει κάποια «κλασική» αναμέτρηση.
Τι θα είχε όμως ακόμη μεγαλύτερο... σουξέ σε αυτή την διαδρομή; Να δοκίμαζε ο Ολυμπιακός αυτό που δεν έχει τολμήσει ποτέ κανείς στην Ελλάδα. Να πάει ως το τέλος με τις «ρεζέρβες». Ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με τις ρεζέρβες και όπου φτάσει. Και ας είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να λέμε και να γράφουμε πολλά και διάφορα (όπως ακριβώς συνέβη πέρσι μετά τον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ). Είναι πολύ καλύτερη ομάδα οι ερυθρόλευκοι από τους άλλους. Ειδικά φέτος. Και έχουν ένα τέτοιο βάθος επιλογών που ομολογουμένως θα μπορούσε να αντέξει σε μια τέτοια πρόκληση.
Ακόμη και τώρα που δίνει δανεικούς (Μπεν, Γιαννιώτας, Γούτας και ακολουθούν και άλλοι) και τέλος πάντων θέλει να περιορίσει τον αριθμό ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του, πάλι θα περιμένουν μια σειρά ποδοσφαιριστές την ευκαιρία από τον Μάρκο Σίλβα. Θα μπορούσε να πάει με εκείνους λοιπόν; Και να μετρήσει τις πιθανότητες του για να το «σηκώσει».
Καθόλου απίθανο αν σκεφτεί κανείς ποιους ποδοσφαιριστές αποκαλούν «ρεζέρβες» στο μεγάλο λιμάνι. Και βέβαια πέρα από το «ανατρεπτικό» του πράγματος; Έχει μεγάλη σημασία να συνεχίζουν να παίρνουν παιχνίδια, όσοι μείνουν στην ομάδα και δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του προπονητή. Ματς με κίνητρο όμως. Με πίεση. Όχι ότι... περισσέψει στο φινάλε της Σούπερ Λιγκ (αν περισσέψει, μιας και υπάρχουν και τα ρεκόρ που τρέχουν).
Είτε πρόκειται για τον μικρό Τσιμίκα, είτε για τον Πουλίδο που μέσω Χανίων πήρε μια ανάσα... καριέρας (για πρώτη φορά εδώ και ενάμιση χρόνο έγινε το πρόσωπο της βραδιάς με αφορμή το ποδόσφαιρο), είτε για τον Φουστέρ και τον Μανιάτη που είναι οι εμπειρότεροι του ρόστερ αλλά αυτή την στιγμή έχουν μείνει πιο «πίσω» στα σχέδια του κόουτς. Ο Καπίνο, ο Ζντιέλαρ, ο Κολοβός και άλλοι πολλοί πιθανότατα θα ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες. Γιατί όχι λοιπόν; Γιατί να μην το πήγαιναν ως το τέλος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής