Τότε θα δούμε πολλά…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τότε θα δούμε πολλά…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον καυτό μήνα που περιμένει τον Ολυμπιακό καταχείμωνα και το πώς θα τον «αντιμετωπίσει» ο Μάρκο Σίλβα!

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βγάζει ένα τέτοιο καλό πρόσωπο στα πρώτα του παιχνίδια μετά τις γιορτές. Είτε στα παιχνίδια πρωταθλήματος, είτε στα παιχνίδια Κυπέλλου. Είτε στα πιο δύσκολα τεστ (βλέπε Ν. Σμύρνη), είτε στα λιγότερα δύσκολα (βλέπε Λεβαδειακό), είτε στα εύκολα (βλέπε Χανιά).

Αλλά κακά τα ψέματα, το κρίσιμο διάστημα για τον Ολυμπιακό του β΄ μισού της σεζόν είναι ο άλλος μήνας. Για την ακρίβεια τέλη Γενάρη με τέλη Φλεβάρη. Κι ο Μάρτιος φυσικά, αν όλα πάνε καλά και συνεχίσει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο-ενώ τότε υπάρχει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί είναι που θα τον δούμε τον Ολυμπιακό! Εννοώ ότι ναι μεν προπονητής και παίκτες στον Ολυμπιακό κρίνονται σε κάθε παιχνίδι, όμως κακά τα ψέματα είναι διαφορετική η σημασία του κάθε αγώνα.

Κι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του «πολύ πράγμα»! Κατ΄αρχάς αύριο θα μάθει τον αντίπαλό του στο Κύπελλο, που θα είναι μία δυνατή ομάδα. ΑΕΚ, Αστέρας, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ηρακλής και Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ (λογικά). Οπότε, στις 27 του μήνα θα εχει το πρώτο ματς Κυπέλλου. Και τη ρεβάνς στις 10 Φλεβάρη, ενώ θα έχει στις 7 το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και στις 14 το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ! Και στις 18 και 25 τα δύο παιχνίδια με την Άντερλεχτ! Εκεί λοιπόν θα φανούν πολλά.

Θεωρητικά για τον Ολυμπιακό δεν είναι ό,τι το καλύτερο να δώσει ντέρμπι τώρα για το Κύπελλο, γιατί θα πρέπει να παίξει τρία μέσα σε μία εβδομάδα, την εβδομάδα πριν το Άντερλεχτ-Ολυμπιακός! Από την άλλη, αν η ομάδα διατηρήσει τη φόρμα που έχει τώρα, θα τη βόλευε να παίξει ντέρμπι στο Κύπελλο, με το πρώτο ματς σε δύο εβδομάδες, στις 27 Γενάρη…

Για να δούμε. Η ουσία είναι ότι τον Ολυμπιακό περιμένει ένας καυτός μήνας, από τις 24 Γενάρη ως τις 25 Φλεβάρη, όπου ούτως η, άλλως θα δώσει τα δύο παιχνίδια του για το Γιουρόπα Λιγκ, τα δύο από τα τρία ντέρμπι του β΄ γύρου και τους δύο προημιτελικούς του Κυπέλλου, απέναντι σε πραγματικά σκληρό αντίπαλο!

Και μέσα σε όλα αυτά, στο διάστημα αυτού του ενός μηνός, θα έχει κι άλλα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά δηλαδή από αυτό της Δευτέρας με τον Πλατανιά: στις 24 με την Ξάνθη μέσα, στις 31 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και στις 21 Φλεβάρη με τον Ατρόμητο μέσα. Μιλάμε άρα για εννιά παιχνίδια μέσα σε ένα μήνα, την στιγμή μάλιστα που καμία άλλη ομάδα της ελληνικής Λίγκας δεν έχει ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

Σωστά λοιπόν πράττει ο Μάρκο Σίλβα κι επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον τελευταίο καιρό περισσότερους παίκτες του. Γιατί για να τα βγάλει τα εννιά παιχνίδια αυτά, με την ομάδα να έχει φρεσκάδα, νομίζω ότι θα χρειαστούν από 18 έως 20 παίκτες σε βαθμό πλήρους ετοιμότητας.

Και μην έχουμε αυταπάτες. Όσο και να ευχόμαστε «μακριά από μας», δεν μπορεί να μην υπάρξουν τραυματισμοί αυτή την εποχή, με τα κρύα, τα βαριά γήπεδα και τα πολλά παιχνίδια. Να λέμε τουλάχιστον να μην είναι σοβαροί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.