Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 2-1

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 2-1

bet365

Η Παρί επιβλήθηκε δύσκολα με 2-1 της Λυών και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στα πέναλτι πέρασε η Λιλ.

Η Παρί θα πρέπει να ευχαριστεί τον επόπτη γραμμής και τον Ντι Μαρία για την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Οι Παριζιάνοι υποδέχθηκαν την Λυών, με τον Ραμπιό να ανοίγει το σκορ με ένα γκολ που δε θα έπρεπε να είχε μετρήσει και τον Ντι Μαρία να φτιάχνει το δεύτερο για τον Λούκας.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά από το ξεκίνημα και προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα στους παίκτες του Μπλαν. Παρόλα αυτά, η Παρί πήρε το προβάδισμα μόλις στο 17', όταν ο Ραμπιό κέρδισε τις κόντρες για το 1-0, με την μπάλα, όμως, νωρίτερα να έχει περάσει άουτ! Κανένας δεν το είδε και το γκολ μέτρησε κανονικά. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως στο 42' ο Τολισό με πανέμορφο σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι το 64', όταν ο Μπλαν έριξε στη μάχη τους Λούκας και Ντι Μαρία. Η Παρί ανέβασε ρυθμό και στο 73' βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ, όταν ο Ντι Μαρία έκλεψε την μπάλα και άφησε στον Λούκας, που έκανε το τελικό 2-1.

Στα πέναλτι η Λιλ
Γκινγκάμπ και Λιλ κατάφεραν να αλληλοεξουδετερωθούν, με τους λιλουά να παίρνουν τελικά την πρόκριση στα πέναλτι. Φάσεις είχαμε, πάντως, στο ματς, με τον Μπριάν να χάνει την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 7' και τους Κοκό (40'), Σαλιμπούρ (50'), Ντιαλό (84') και Μπενεζέ (90+4') να απειλούν στη συνέχεια για την Γκινγκάμπ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν λιγότερες ευκαιρίες, όμως ήταν σχεδόν όλες κλασικές. Κορσιά (59') και Σίβελι (75') έφτασαν μία ανάσα από γκολ, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Στην παράταση η καλύτερη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους με τον Ερντίνγκ στο 116' και πήγαμε στα πέναλτι. Εκεί, Μπενεζέ και Λεβέκ αστόχησαν για την Γκινγκάμπ, μόνο ο Μαβουμπά για τους λιλουά, που πήραν και την πρόκριση.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα