ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0

bet365

Η πρόκριση είχε καθαρίσει από το πρώτο ματς! Όμως η ΑΕΚ όφειλε να νικήσει και το έκανε έστω και με κακή εμφάνιση! Οι γκολάρες του Γιόχανσον και του Μπουονανότε (απευθείας φάουλ) διαμόρφωσαν το 2-0 επί του Λεβαδειακού κι έδωσαν το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η νίκη (0-1) στη Λιβαδειά ουσιαστικά είχε δώσει την πρόκριση στην ΑΕΚ, από την οποία όλοι περίμεναν να παίξει, χαλαρά, καλό ποδόσφαιρο στη ρεβάνς. Οι Κιτρινόμαυροι, τελικά, έκαναν την χειρότερη δυνατή εμφάνιση καθώς αποφάσισαν να παίξουν μόνο... δέκα λεπτά. Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και το τελευταίο του δεύτερου. Αρκούσε για να μπουν δύο πολύ ωραία γκολ από τους Γιόχανσον και Μπακάκη αλλά όχι για να ικανοποιηθούν όσοι (λίγοι) πήγαν στο ΟΑΚΑ...

Η περιγραφή του αγώνα, χωρίς υπερβολή, μπορεί να γίνει μέσα σε μια παράγραφο και αυτό αρκεί για να καταλάβει ο καθένας τη διάθεση που είχαν οι δύο ομάδες... Η ΑΕΚ, από την οποία υπήρχαν και απαιτήσεις, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και από τα πρώτα λεπτά άρχισε τα λάθη, τα οποία δεν σταματούσαν ποτέ. Από κοντά και ο Λεβαδειακός, ο οποίος σπατάλησε και μια αντεπίθεση δύο εναντίον ενός στο 18', με συνέπεια τα λεπτά να μην περνάνε με τίποτα... Αν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο στο πρώτο ημίωρο ήταν ο... τραυματισμός του Κορδέρο που άφησε τη θέση του στον Σιμόες, με την ΑΕΚ να κάνει το πρώτο σουτ στο 40' με τον Μπουονανότε. Κάπου εκεί οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να ανεβάσουν λίγο την απόδοση τους και το αποτέλεσμα ήταν η ευκαιρία του Γιόχανσον στο 43' (απέκρουσε ο Τσιντώτας) και το γκολ του Σουηδού, με ωραίο τρόπο, ένα λεπτό αργότερα (1-0) καθώς η μπάλα είχε βρει στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Τζιμπούρ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεβαδειακός έγινε απειλητικός με τον Γιακουμάκη αλλά ο Ανέστης αντέδρασε σωστά, ακολούθησε η απόκρουση του Τσιντώτα στην κοντινή κεφαλιά του Γιόχανσον στο 51' και στη συνέχεια είδαμε ό,τι και στο πρώτο μέρος. Συνεχόμενα λάθη δηλαδή... Με εξαίρεση τους Γιόχανσον και Μπακάκη η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν άλλο σε καλή μέρα, με τον Μάνταλο ειδικά να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ακόμη και σε εύκολες πάσες. Ο Γκουστάβο Πογιέτ, όπως και ο Ακης Μάντζιος, έκανε αλλαγές αλλά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας του, με εξαίρεση και πάλι το τελευταίο πεντάλεπτο. Τότε που ο Μπουονανότε έκανε το 2-0 με υπέροχη εκτέλεση φάουλ και ακολούθησαν δύο καλές φάσεις για τον Τζιμπούρ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αυτή τη φορά...

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Γιόχανσον, Κορδέρο (27' Σιμόες), Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Τζιμπούρ, Μπουονανότε.

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα