Ατρόμητος - Πλατανιάς 2-1

Νίκος Τσιώκος
Ατρόμητος - Πλατανιάς 2-1

bet365

Με τον... Μέγα Ναπολεόνι να σκοράρει στο 91', ο Ατρόμητος κέρδισε 2-1 τον Πλατανιά και πήρε με δραματικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αν και η αναμέτρηση φαινόταν ότι και πάλι δε θα προσφέρει και πολλά πράγματα, Ατρόμητος και Πλατανιάς βρήκαν δίχτυα αυτή τη φορά. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν και μέχρι το 91' κρατούσαν στα χέρια τους την πρόκριση, αλλά ο... Μέγας Ναπολεόνι έκανε την ανατροπή και οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αμφότεροι με αλλαγές

Με αρκετές αλλαγές και 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές στο τρίτο σερί μεταξύ τους παιχνίδι μέσα σε έξι μέρες. Για τον Ατρόμητο ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κιβρακίδης δεξιά στην άμυνα, ο Μπίτολο αριστερά και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Γοδόι, Μπάλλας και μπροστά τους δεξιά ο Ούμπιντες, αριστερά ο Λημνιός και στον άξονα ο Ναπολεόνι. Στην κορυφή ο Λε Ταλέκ.

Για τον Πλατανιά ο Κοκκαλάς πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κουλιμπαλί να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό και τους Μπανανά, Δημήτρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Μουνάφο, Γκνιάτιτς και μπροστά τους δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μενδρινός και στον άξονα ο Γουνδουλάκης, τον οποίο βλέπουμε για τρίτη φορά φέτος βασικό. Μοναδικός προωθημένος ο Ράμος.

Τρεις φάσεις και 1-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, είχε ελάχιστες φάσεις και οι μάχες δίνονταν περισσότερο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έτσι, όλα έδειχναν ότι πάμε για ένα ακόμα 0-0, όμως οι δύο ομάδες ήταν πιο ουσιαστικές αυτή τη φορά.

Ο Ατρόμητος απείλησει στο 12', όταν ο Λημνιός έκανε τις προσποιήσεις, η μπάλα έφτασε στον Λε Ταλέκ και αυτός έκανε το σουτ, με τον Κοκκαλά να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στην πρώτη του καλή στιγμή ο Πλατανιάς σκόραρε.

Ο Γουνδουλάκης έδωσε στον Ράμος, αυτός είχε χώρο, προχώρησε μερικά μέτρα και με άψογο τελείωμα από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπάρκα. Από εκεί κι έπειτα, οι Περιστεριώτες πήραν τα ηνία, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους Χανιώτες.

Ωστόσο, στην επόμενη καλή στιγμή του αγώνα έφτασαν στην ισοφάριση. Αυτή ήρθε από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Λε Ταλέκ και δεύτερη του Μπίτολο, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ναπολεόνι να ζητάει πέναλτι στις καθυστερήσεις, όμως δε φάνηκε να υπάρχει παράβαση από τον Μπανανά.

Φάσεις εκατέρωθεν, νέες φωνές για πέναλτι

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους και στην επανάληψη ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά, όμως χωρίς να απειλήσει, με τον Πλατανιά να παίρνει τα ηνία και να έχει κάποιες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, το οποίο θα... καθάριζε και την πρόκριση.

Ο Γουνδουλάκης έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Αποστολόπουλο, που κατέβασε ωραία με το στήθος, απέφυγε τον Μπίτολο και έκανε το σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει στο 53', ενώ αυτό του ίδιου παίκτη στο 57' κόντραρε στον Λαζαρίδη και κατέληξε κόρνερ.

Άλλο ένα του Ράμος στο 60' κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Μπάρκας πρόλαβε να αποκρούσει, ενώ κάπου εκεί άρχισε να βγαίνει μπροστά ο Ατρόμητος. Βέβαια, και πάλι δε φάνηκε απειλητικός, ωστόσο έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για τη φάση του 65', όταν ο Μπανανά έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Αρετόπουλος έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 71' είχαμε μία απίστευτη φάση, καθώς λίγο έλειψε να έχουμε το γκολ με... πινγκ πονγκ. Από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Λε Ταλέκ, που έκανε την προβολή, με τον Μπανανά να απομακρύνει πάνω στον Λαζαρίδη και τον στόπερ του Πλατανιά να είναι τυχερός, αφού η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοκκαλά.

Μέγας Ναπολεόνι και στους «8» ο Ατρόμητος

Από εκεί και μέχρι το φινάλε, ο Πλατανιάς κυρίως διαχειρίστηκε το παιχνίδι, ανέλαβε κυρίως παθητικό ρόλο και δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να κάνει την ανατροπή. Μάλιστα, επιχείρησε να... καθαρίσει την πρόκριση, όμως αντ' αυτού δέχτηκε το δεύτερο τέρμα.

Ο Κοκκαλάς έκανε λάθος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λε Ταλέκ τον πέρασε και έκανε το γύρισμα, με τον Ναπολεόνι να πλασάρει ιδανικά για να ξεσπάσουν πανηγυρισμοί στο Περιστέρι, με τον σύλλογο των δυτικών προαστίων να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (74' Μίλος Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας (60' Πίτου Γκαρσία), Λημνιός (46' Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Δημήτρης, Βάντερσον, Μουνάφο, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος (74' Ανγκούλο), Μενδρινός (67' Ντίνας), Γουνδουλάκης (81' Στανισάβλιεβιτς), Ράμος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα