«Μεστά» εξτρέμ, καλύτερος Παναθηναϊκός!

«Μεστά» εξτρέμ, καλύτερος Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
«Μεστά» εξτρέμ, καλύτερος Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με... extreme way από την Μυτιλήνη και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Καλτσά, τον Μπουμάλ, τα γκολ του Καρέλη και την εμφάνιση του Τζαντομένικο Μέστο.

Το 4-3-3 του Αντρέα Στραματσόνι(με την μεσαία γραμμή... κομμένη στα τρία: τον Ζέκα στην βάση του τριγώνου, τον Εσιέν λίγα μέτρα πιο μπροστά και τον Αμπέντ πιο μπροστά από τον Γκανέζο) βγάζει ξανά ασπροπρόσωπο τον Παναθηναϊκό που μέσα στο 2016 και μετά από δύο μήνες με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο, δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης και το κυριότερο παρουσιάζει σταθερότητα στα παιχνίδια του, μετρώντας τρεις σερί νίκες στο νέο έτος. Οι δύο, μάλιστα, εκτός έδρας, στοιχείο σημαντικό αν θυμηθούμε ότι μακριά από την Αθήνα ο Παναθηναϊκός πάντα έχει θέματα την τελευταία τριετία.

Το «τριφύλλι» πέταξε, ως συνήθως, το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να δημιουργήσει ούτε μία καλή στιγμή. Στην επανάληψη σοβαρεύτηκε, βρήκε και το γρήγορο γκολ του Καλτσά που άλλαξε την εικόνα του αγώνα και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τόσο μεγάλη που η Καλλονή απείλησε μόνο από απόσταση και χωρίς σοβαρές προοπτικές στο κακό τέταρτο του Παναθηναϊκού στην επανάληψη(60'-75').

Εκτός από το «τρίποντο», πάμε να δούμε κάποια από τα κέρδη των «πρασίνων» απόψε:

*Πήρε γκολ και από τα δύο του εξτρέμ. Τον Νίκο Καλτσά και τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Από την στιγμή που το 4-4-2 πήγε... περίπατο και μαζί του πήρε και τον Νίκο Καρέλη για το Βέλγιο, τα γκολ του Έλληνα στράικερ θα πρέπει να έρθουν από τους εξτρέμ στο 4-3-3 του Στραματσόνι. Τόσο ο Έλληνας μεσοεπιθετικός όσο και ο Καμερουνέζος έχουν αποδείξει πως διαθέτουν εξαιρετικά «τελειώματα» και μαζί με τον Κλωναρίδη και τον Μαμουτέ θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν ότι χάνει ο Παναθηναϊκός από την φυγή του «Κάρε».
Από την κίνηση του Καλτσά στην περιοχή στην φάση του γκολ είναι ξεκάθαρο πως ο Ιταλός θέλει τους δύο ακραίους να γίνονται επιθετικοί όταν η μπάλα παίζεται από την «απέναντι» πλευρά, συγκλίνοντας στο πλευρό του Μπεργκ.

*Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Τζάντο Μέστο, ερωτηματικό δεν ήταν η αξία του(10 χρόνια βασικός σε καλές ομάδες του Καμπιονάτο) αλλά η αγωνιστική του κατάσταση έπειτα από 7 μήνες απραξίας. Κάτι παραπάνω ήξερε ο Στραματσόνι αν κρίνουμε την εικόνα του Ιταλού μπακ. Τακτικά ΤΕΛΕΙΟΣ(Ιταλός γαρ), είχε «ανεβάσματα» ειδικά στο πρώτο μέρος προς την αντίπαλη περιοχή και έδειξε να μην έχει επηρεαστεί καθόλου. Να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Να τον δούμε και στην συνέχεια, σε πιο απαιτητικά παιχνίδια...

*Σημάδι θετικό το κάθετο παιχνίδι του Εσιέν απόψε. Στοιχείο που λείπει πολύ από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ακόμη και οι κάθετες του Γκανέζου που μπορεί να μην ήταν προς την αντίπαλη περιοχή αλλά περιμετρικά αυτής, ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν σημαντικά ρήγματα απέναντι στο πούλμαν που είχε στήσει η Καλλονή μπροστά από την εστία του Χογκ.

Στα αρνητικά, προφανώς η εμφάνιση του πρώτου μέρους, οι αρκετές φάσεις που οι παίκτες της Καλλονής βγήκαν νικητές από «στημένες» μπάλες μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ένα τέταρτο στην επανάληψη(60'-75'), όπου οι «πράσινοι» έδωσαν δικαιώματα.

Κλείνοντας, ο Παναθηναϊκός δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι να αλλάζει, να βελτιώνεται, να έχει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, στοιχεία που του έλειψαν... άπειρα μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Πλέον, το «τριφύλλι» κοιτάζει το ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στην Πέμπτη και φυσικά την μεταγραφική του ενίσχυση. Πρώτος στόχος η απόκτηση στόπερ αν και με την εικόνα που έχει το «τριφύλλι» από την αρχή της σεζόν απέναντι σε κλειστές άμυνες, ένας «Νοτσερίνο» φαντάζει πιο απαραίτητος...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Μέστο 7, Πράνιτς 6, Τελάντερ 7, Κουτρουμπής 7, Ζέκα 6, Εσιέν 6, Αμπέντ 6, Μπουμάλ 8, Καλτσάς 8, Πέτριτς 5, Μπεργκ 4, Λαγός 6, Ατζαγκούν 4

Υ.Γ: Ο κύριος Κοντονής, αυτός ο λάτρης των νόμων θα μας πει τι γίνεται με την διορία που έχει δώσει η ΕΕΑ για την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Θα μας πει τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Η προθεσμία έχει γίνει... κουρελόχαρτο και προφανώς κάτι μαγειρεύεται. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.